Duhovnik Martin Golob: "Včasih pritisnem preveč na plin."

20. 11. 2023
Deli
Duhovnik Martin Golob: "Včasih pritisnem preveč na plin." (foto: Nika Arsovski)
Nika Arsovski

Martin Golob je eden bolj priljubljenih in prepoznavnih duhovnikov pri nas. Ima pa eno posebno strast, ki morda ni običajna za duhovnike. Veste, katero? 

V intervjuju za Avto-magazin je duhovnik Martin Golob povedal, kakšno strast goji do avtomobilov in motorjev. V letošnjem letu je z motorjem opravil 8000 kilometrov, med drugim se je z njim odpravil na otok Krk. "Poleg tega sem se povezal s še tremi župniki, ki so prav tako motoristi, pa se kdaj skupaj odpravimo na kako kosilo," je povedal duhovnik, ki trenutno deluje v Grosupljem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Martin Golob (@golobmartin)

Ima tudi znamenito Lado Nivo. "Že v Bohinju sem imel Nivo, ki sem jo po selitvi na Grosuplje na dražbi prodal za 5.000 evrov in sredstva namenil Karitasu. Po prihodu na Grosuplje pa mi je vseeno umanjkal neki bolj terenski avtomobil, katerega ne bi bilo škoda.

Pri AvtoBrookerju sem našel testno Nivo, ki sem jo po dokaj ugodni ceni odkupil. Je robustna in ne boli me srce, četudi jo opraska kaka veja. Je zelo zabavna, saj ni ceste, ki je ne bi zmogla prevoziti. Je pa tudi precej močna. Zadnjič se je recimo pri sosedi zagozdil tovornjak in moja Niva ga je potegnila na cesto."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Martin Golob (@golobmartin)

"Ni me še pustila na cedilu, včasih pa zasveti kakšna lučka, ne vem od kje. Navadil sem se, da je malo bolj glasna in da se šipe rade rosijo, a to me ne moti. Je prav fajn. Tudi lepo skrbim zanjo. Imam pa zelo potrpežljive mehanike, ki jo vedno spravijo v red. Sam za šraufat res nisem. Nimam ne orodja ne znanja in ne potrpežljivosti. (smeh)"

Poleg avtomobilov ima rad tudi kolesarjenje, letos je prekolesaril okrog 1600 km.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Martin Golob (@golobmartin)

Morda se ob tem kdo vpraša, ali imajo v sklopu cerkve kakršnekoli omejitve, kaj lahko vozijo?

Na to vprašanje odgovori z: "Ne, morda je le neko nepisano pravilo, da voziš nekaj bolj povprečnega in ne izstopaš. Nekaj takšnega, kar si lahko privošči povprečna družina. Avtomobili so moja velika strast, ki mi je bila položena v zibelko. In ne zdi se mi prav, da ljudi presojamo le po avtomobilih. Duhovniki se povečini vozijo s kakšnimi Golfi in nečim podobnim."

V intervjuju pove tudi, kaj ga na cesti nahitreje spravi s tira? "Mečkanje. Če nekdo sanjavo vozi naokrog. No, če vidim, da sta na sedežih dva zaljubljenca, potem razumem. (smeh) Moti me neodločnost za volanom. Italijani so recimo hitri in odločni vozniki, ki radi vozijo tudi čez rdečo."

Kako pa se, ko ga vidijo za volanom, odzovejo policisti? 

"Seveda me prepoznajo, a se nikoli ne izognem kazni. In to se mi zdi tudi prav. Nikoli ne vozim vinjen, je pa res, da včasih pritisnem preveč na plin. A le malenkostno."

Preberite si celoten intervju na avto-magazin.si