Barvna meditacija: Naravnajte se na višje frekvence z barvami

Pobuda DVIGNI SVOJO VIBRACIJO v kriznih časih se nadaljuje. Tokrat bomo svoje frekvence naravnali s pomočjo barv in tihe »barvne« meditacije.

Barvna meditacija: Naravnajte se na višje frekvence z barvami (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
31. 3. 2020

DVIGNI SVOJO VIBRACIJO (2. vaja za samopomoč)

V sklopu pobude DVIGNI SVOJO VIBRACIJO nekateri že pridno izvajate vizualizacijo, ki je bila predstavljena v predhodnem članku in si tako pomagate do boljšega počutja in notranjega miru. Če ste vizualizacijo morda zamudili, jo še vedno lahko najdete TUKAJ.

Danes pa nadaljujemo z naslednjo vajo, ki jo prav tako lahko umestite v svoj »samoizolacijski« dan. Predstavila vam bom preprosto barvno meditacijo, kajti barve so čarobne in imajo čaroben učinek.

Najverjetneje ste že slišali za barvno terapijo. Gre za zelo staro terapijo (barve so z nami verjetno že odkar obstajata človek in Zemlja) z izjemnimi učinki. Študije danes, pa celo kažejo, da ima terapija z barvami izjemne učinke tudi na številne bolezni – tudi na tiste najhujše. Barve vplivajo na naše počutje in razpoloženje – s tem se intenzivno ukvarja t.i. psihologija barv. Barve vplivajo celo na naš srčni ritem, tlak in dihanje (vir: scienceofpeople.com).

Barve naj bi pravzaprav izhajale iz svetlobe in sonca, kot posledica odboja. Ko svetloba postane gosta govorimo o barvi. In vsaka barva nosi svojo valovno dolžino in kot takšna deluje na nas.

Preden se posvetimo barvni meditaciji, pa si izberite še barvo, ki vas najbolj pritegne v tem trenutku – izbirajte intuitivno, hitro, brez razmišljanja...

»Kvalitete« barve, ki vas najbolj pritegne, jih najverjetneje trenutno potrebujete:

Bela – mentalna jasnost, samozavest, resnica, aservativnost, zaupanje vase, usmerjenost navzven

Morda -  spokojnost, mir, sproščanje blokad v telesu, globoko dihanje, globoka sprostitev

*turkizno modra: pomaga pri izražanju resnice

*temno modra: povezana z energijsko zaščito in notranjo močjo

Vijolična in njeni odtenki: povezava z višjim jazom, svoboda, ustvarjalnost, transformacija, ljubezen do sebe

Zelena: narava, novo rojstvo,  spuščanje starega, globok mir

Rumena in zlata: dinamika, aktivnost, spodbuja v gibanje pri pasivnosti, aktiven um, entuziazem

Oranžna: aktivnost, čustven svet, užitek, gibanje

Rdeča: zemlja, materialno, magnetično, strast, seksualnost

Roza: nežno, empatija, brezpogojna ljubezen, sprejemanje in predaja, čustvena travma – zdravljenje

Ste izbrali barvo? Potem začnimo z barvno meditacijo...

1.       Poiščite mesto, kjer vas nihče ne bo motil. Udobno se namestite in popolnoma sprostite.

2.       Naredite 3 globoke vdihe in izdihe.

3.       Svojo pozornost namenite svojemu telesu: počasi se sprehodite po vseh delih, od glave do stopal. Če v kakšnem predelu začutite napetost, globoko vdihnite in izdihnite v ta del.

4.       Končajte na stopalih in začutite, kako se stikajo s tlemi. Tu je vaša povezava z Zemljo. Lahko si celo predstavljate, kako iz vaših stopal globoko v zemljo poganjajo korenine. Vdihnite in izdihnite. Nekaj sekund se ustavite in začutite povezavo. Mirni ste in stabilni.

5.       Sedaj svojo pozornost usmerite na predel prsnega koža, srca – srčno čakro. Zopet vdihnite in izdihnite 3- krat. Začutite bitje srca.

6.       Potem si predstavljajte, kako se približno 30 cm nad vašo glavo začne proti vam spuščati tuš - snop barve, ki ste jo izbrali. Poskusite si barvo predstavljati, jo začutiti ali pa smo zaupajte, da je tam.

7.       Izbrana barva sedaj polni vaše avrično polje in z vsakim vdihom in izdihom tudi vaše fizično telo. Vedno bolj ste prežeti z izbrano barvo. Če menite, da kakšen del vašega telesa barvo potrebuje še bolj, jo enostavno miselno usmerite v ta predel.

8.       Sedaj si v mislih začnite ponavljati kvalitete, ki ji izbrana barva vsebuje. Če ste npr. izbrali belo si v mislih recite »moje misli so jasne, sem samozavestna in zaupam vase«.

9.       Poskusite v teh občutkih in mislih ostati vsaj nekaj minut. Meditirajte.

10.   Na koncu se zopet usmerite na stopala in začutite, kako so povezana z Zemljo. Nežno raztegnite telo in odprite oči.

11.   Zahvalite se.

Na pomoč lahko pokličete tudi angele in nadangele.

Dobro je tudi, če si po koncu meditacije, vse kar ste doživeli tudi zapišete.

Mojca Koprivnikar

Certificirana Angelska učiteljica Šole Diane Cooper (Diana Cooper School of White Light) in Sprostitvena terapevtka po SNHS

 Poglejte si še: Nasvet Deepaka Chopre kako ravnati v trenutni situaciji