8 načinov, kako očistiti slabo energijo v svojem domu

17. 11. 2023
Deli
8 načinov, kako očistiti slabo energijo v svojem domu (foto: shutterstock)
shutterstock

Energija v vašem domu lahko hitro zastane. Čeprav morda še niso izrazito negativna, pa to ne pomeni, da vas ne bo začela kmalu izčrpavati.

V stanovanju ali hiši, v kateri prevladuje dobra energija, se boste počutili dobro in udobno, medtem ko se lahko v domu, ki je poln negativnosti ali zastale energije, počutite, kot da se utapljate. Bolj ko se stvari v domu kopičijo in poslabšujejo, bolj napeti ste. Če ste nenehno pod stresom, na robu živcev in ne morete najti miru, morda potrebujete spremembo energije v svojem domu. 

Če niste prepričani, s čim se spopadate, lahko izvedete preprost test z vodo: napolnite kozarec s soljo in čisto vodo, postavite ga na mesto, kjer se počutite najslabše v svojem domu, ter opazujte spremembe v vodi po štiriindvajsetih urah. Če se voda obarva, je čas za čiščenje energij.

Spodaj bomo raziskali nekaj načinov, kako energijsko očistiti svoj dom in ustvariti spremembo energije.

1. Odprite vsa okna in vrata

Prvo, kar morate storiti, je, da dom prezračite tako, da odprete vsa okna in vrata.  Redno odpiranje oken in vrat lahko prepreči, da bi se energija v domu ustavila.

2. Pospravite dom in vrzite stran navlako

Znebite se nepotrebnih reči. Redno pospravljanje in preurejanje stvari v vašem domu je ključnega pomena. Pogosto pozabimo, kako hitro se stvari nakopičijo. Če čutite, da je stvari okoli vas preveč, je čas, da jih podarite ali vržete stran. Skratka, uredite svoj dom in očistite tisto omaro, hladilnik ali police, ki vas čakajo že dolgo... 

3. Očistite prostor z žajbljem

Energijsko lahko očistite svoj dom s kadilom iz žajblja. Čeprav lahko sami izberete, katera vrsta kadila je najbolj primerna za vas in vaš dom, si ljudje pogosto izberejo prav žajbljevega. Sprehodite se skozi vsako sobo z odprtimi okni in vrati, medtem ko držite v roki kadilo. Prosite vesolje, naj odstrani vse negativne energije in jih odžene stran.

4. Čiščenje površin z vodo in soljo

Pripravite toplo vodo s soljo in pomijte vse površine. S tem boste odstranili prah, osvežili svoj dom in odpravili zastalo negativno energijo.

5. Prižgite himalajske solne svetilke

Himalajske solne svetilke so ne le čudovite, ampak tudi koristne. Dobro je imeti eno v vsaki sobi. Te svetilke bodo pomagale zajeti negativne ione v zraku okoli vas in z oranžno svetlobo poskrbele za prijetno atmosfero.

>> 8 načinov, kako s pomočjo feng šuja pritegniti denar in obilje.

6. Dom okrasite s kristali in poldragimi kamni

Na voljo je veliko različnih vrst kamnov in kristalov, ki jih lahko izberete. Kristali namreč polepšajo prostor in obenem pomagajo ohranjati pretok energije.

7. Ne dovolite vstopa negativnim ljudem

Ne dovolite negativnim ljudem, da bi prinesli svojo negativnost v vaš dom. Vaš dom je vaša oaza in prostor, v katerem se morate počutiti udobno predvsem vi. Vstopa ne dovolite nikomur, ki bi vas lahko spravil v slabo voljo, ker takšna energija ne sodi vanj. Ne pozabite, da ste vi tisti, ki imate nadzor nad svojim domom.

8. Poskrbite za urejene odnose

Zadnje, a najbolj pomembno pa je, kakšne odnose ustvarjate doma z družinskimi člani. To je nenazadnje glavna stvar, ki ustvarja v domu bodisi prijetno energijo ali slabo. Namenite več časa drug drugemu in se odkrito pogovarjajte. Takrat se bo energija doma "magično" spremenila. 

Povzeto po Gostica.com

Preberite še: