IZBERI TAROT KARTO: Kakšno sporočilo ti prinaša za mesec februar?

Izberi karto in preveri, kakšno sporočilo ti ta namenja v prihajajočem mesecu.

IZBERI TAROT KARTO: Kakšno sporočilo ti prinaša za mesec februar? (foto: shutterstock) shutterstock
1. 2. 2023

Nasvet za prihajajoči mesec ti prinaša ena izmed naslednjih treh kart.

Najprej za trenutek zapri oči, globoko zadihaj in v mislih izberi številko od 1 do 3. Nato nadaljuj z branjem.

Ko si izbral/a svojo številko karte, jo poišči spodaj in preberi njen pomen.

1. VI. LJUBIMCA

Tisto, kar imenujemo ljubezen, je v resnici cel spekter povezovanja, ki sega od zemlje do neba. Na najbolj zemeljski ravni je ljubezen spolna privlačnost. Številni se zataknejo na tem mestu, ker je naša pogojenost obremenila našo seksualnost z vsakovrstnimi pričakovanji in potlačitvami. Pravzaprav je največji “problem” pri seksualni ljubezni ta, da nikdar ne traja večno. Šele, ko sprejmemo to dejstvo, ga lahko resnično slavimo kot to, kar je - torej z dobrodošlico sprejmemo, ko se zgodi, nato pa se s hvaležnostjo poslovimo, ko se konča. 

Ko tako zorimo, lahko začnemo doživljati ljubezen, ki obstaja onkraj spolnosti in ceni edinstveno posamičnost drugega človeka. Začenjamo razumevati, da naš partner pogosto deluje kot ogledalo, ki odseva nevidne vidike našega globljega sebstva in nas podpira, da postajamo celoviti. Ta ljubezen korenini v svobodi, ne v pričakovanjih ali potrebah. Njena krila nas nosijo vse višje k vesoljni ljubezni, ki nas vse doživlja kot eno.

2. Dvojica oblakov: SHIZOFRENIJA

Oseba na tej karti pripomore k novemu zapletu v stari zamisli o položaju “iz dežja pod kap”. Toda v natančno takšnem položaju smo, ko se zataknemo v neodločnost in dualistični vidik uma. Naj mar izpustim najprej roke, da padem z glavo naprej, ali pa noge, da padem z nogami naprej? Naj grem sem ali tja? Naj rečem da ali ne? In kar koli se odločimo, se bomo venomer spraševali, ali bi se morali odločiti obratno. 

Edina pot ven iz te dileme je na žalost ta, da se spustite na obeh koncih hkrati. Od tu se ne morete rešiti, kot bi reševali enačbo ali na kakršen koli način, ki ga narekuje um. Najbolje, da sledite svojemu srcu, če ga lahko najdete. Če ga ne morete, potem preprosto skočite, pa vam bo začelo tako hitro razbijati, da boste prav gotovo vedeli, kje je!

3. Vodni kralj: ZDRAVLJENJE

Prihaja čas, ko se globoko zakopane rane iz preteklosti prebijajo na površje, pripravljene in dovzetne za zdravljenje. Figura na karti je gola, ranljiva, odprta za ljubeči dotik obstoja. Avra okrog njenega telesa je polna svetlobe in sproščenosti, saj skrb in ljubezen, ki jo obdajata, razblinjata njeno naprezanje in trpljenje. Okoli nje so subtilna energijska telesa, za katera zdravilci pravijo, da obdajajo vsakogar izmed nas. 

Ko ste pod zdravilnim vplivom vodnega kralja, se nič več ne skrivate pred seboj ali drugimi. V tem stanju odprtosti in sprejemanja vas je mogoče ozdraviti, pa tudi pomagati drugim, da se ozdravijo in postanejo celoviti.

Vir: OSHO Zen Tarot