Pomembni astrološki dogodki v FEBRUARJU 2023

31. 1. 2023
Deli
Pomembni astrološki dogodki v FEBRUARJU 2023 (foto: Profimedia)
Profimedia

Kaj vse nas čaka v novem mesecu?

Pred nami je že drugi in najkrajši mesec tega leta. Februar nam prinaša veliko navdiha in nam odpira nove poti, po katerih se lahko še bolj približamo svojemu bistvu.

Po dolgem času bo to prvi mesec, v katerem noben planet ne bo retrograden! To nam bo dalo posebno motivacijo, da se premaknemo naprej, napredujemo in se osredotočimo na naslednjo fazo našega potovanja.

Ker bo marec precej pomemben mesec, bo februar nekakšna bolj mirna predpriprava. Morda boste tudi sami začutili vpliv velikih kozmičnih dogodkov, ki se približujejo.

Sploh, če se vam v prihodnjih mesecih obetajo večje spremembe, boste zdaj čutili spodbudo, da se osvobodite vsega, kar vas zadržuje in si omogočite nov, svež začetek.

Preverite, na katere astrološke dogodke morate v tem mesecu biti najbolj pozorni.

3. februar: retrogradni Ceres

Ceres je asteroid, zato je njegova retrogradna energija nekoliko bolj mehka oziroma ni tako intenzivna, kakor takrat, ko imamo obdobje retrogradnih planetov.

Asteroid Ceres je povezan s prehrano in nego. V času retrogradnosti nas spodbuja, da nahranimo in negujemo dele sebe, ki smo jih ignorirali. Morda je čas tudi za nove navade in rutine, s katerimi lahko bolje poskrbite zase.

Obenem pa Ceres povezujemo z materinsko rano, zato se lahko zgodi, da bomo v tem času občutili bolečino naših prednic.

5. februar: polna luna v levu

Prvo nedeljo v mesecu nastopi polna luna v znamenju leva, ki prinaša svetlo in drzno energijo. V tem času bo aktiven tudi Uran, ki spodbuja k nenadnim spremembam in izboljšavam v življenju.

V tem času boste morda občutili več zagona in želje po boljšem življenju, po rasti in po uresničevanju svojih sanj. Da bi lahko stopili na novo pot, pa je pomembno, da se znebimo vsega, kar nam več ne služi. To je idealna priložnost, da se osvobodimo preteklosti in naredimo prostor za vse novo, kar prihaja. 

7. februar: konec sence retrogradnega Merkurja

Kljub temu, da se je obdobje retrogradnega Merkurja zaključilo že v januarju, temu vedno sledi tudi senca retrogradnega Merkurja. To obdobje nas je spodbudilo k razmisleku in samorefleksiji, zdaj pa je čas za akcijo.

Ko se senca retrogradnega Merkurja poslovi, lahko pričakujemo več jasnosti, zagona in osredotočenosti. Naenkrat bomo stvari lažje videli iz druge perspektive in točno bomo vedeli, kaj moramo storiti, da bi uresničili svoje cilje.

15. februar: Venera v konjukciji z Neptunom v ribah

Le dan po valentinovem bodo planeti tvorili zelo harmonično kombinacijo, ki bo v naša življenja prinesla mehkobo in nežnost. Obeta se nam izjemno romantičen čas, ko bomo na svet gledali skozi rožnata očala.

To je odlična priložnost, da poglobimo svoje odnose, odpremo srce ljubezni in krepimo lastno ustvarjalnost.

16. februar: sonce v konjukciji s Saturnom v vodnarju

Saturn v vodnarju nam je prinesel karmične lekcije na osebni in kolektivni ravni, zdaj pa se njegovo delo bliža koncu. "Poslednje dejanje" bo konjukcija s soncem, ki nas bo spodbudila, da prevzamemo odgovornost za lastno življenje.

To je idealen čas, da prisluhnemo sebi in razmislimo, kaj je tisto, česar si resnično želimo. Ozavestimo vse pretekle lekcije in razmislimo, kako jih lahko v bodoče uporabimo tako, da se še bolj približamo lastnemu bistvu.

18. februar: pričetek obdobja rib

Sonce se iz zračnega znamenja vodnarja premakne v vodno znamenje rib. V zodiaku je simbol dveh rib, ki plavata v nasprotnih smereh, povezan s principom jina in janga. Obe energiji sta neodvisni, vendar ena brez druge ne obstajata.

Obdobje rib nas bo spominjalo na to, da prihodnost ne obstaja brez preteklosti. To je čas, da v življenju poiščemo ravnovesje in razmislimo, kako lahko preteklost pomaga na poti do našega naslednjega poglavja.

19. februar: lunin mlaj v znamenju rib

Tudi lunin mlaj bo tokrat v znamenju rib. Prinaša nam točno tako energijo, kakor jo potrebujemo za nove začetke. Znamenje rib nam zagotavlja veliko mero ustvarjalnosti, zato lahko v tem času kreiramo in vizualiziramo vse, kar bi radi pritegnili v svoje življenje.

To je pravi čas za vizualizacijo, manifestacijo in ustvarjanje sanjskega življenja. Pri tem pa je ključno, da ne uporabljamo sile, temveč ohranjamo odprto srce ter zaupamo toku življenja.

Prirejeno po: foreverconscious.com