Jesensko enakonočje - energijsko močen in magičen dan

V sredo, 22. septembra ob 21:22 uri, nastopi jesensko enakonočje ali jesenski ekvinokcij.

Jesensko enakonočje - energijsko močen in magičen dan (foto: pexels) pexels
22. 9. 2021

Ekvinokcij je energijsko izredno močen in magičen dan v letu. Simbolizira dualnost (dneva in noči, teme in svetlobe), ki se združita v enost. 

Prav tako smo sedaj točno na polovici astrološkega leta in vstopamo v nov cikel. Današnje enakonočje je prelomna točka, ki sovpada s prehodom Sonca iz znamenja device v znamenje tehtnice. Tehnica je znak, ki stremi k splošnem ravnovesju in življenju v harmoniji z drugimi ljudmi. To znamenje nam pomaga gledati na življenje z veliko mero empatije in z vidka medsebojnega sožitja. 

Vreme pa nas že opominja, da kmalu prihaja zima. Listje bo kmalu spremenilo barve in odpadlo. Čas bo za umirjanje. Enakonočje nas vabi, da se ozremo vase, k svojemu središču. Sprejeti bo potrebno dobro skupaj s slabim. Pred velikim preobratom je čas za predih in upočasnitev, da se bomo lažje osrediščili in energijsko uravnovesili.

Svetloba in tema sedaj prihajata v ravnovesje. Na ta dan sami v sebi sprejmimo tako svetlobo kot temo. Oba pola sta pomembna. Ne zanikajmo ničesar. Sprejmimo vsak delček in bodimo hvaležni za celoto.

Morda se boste zaradi premika počutili nekako zmedeno in izčrpano, vendar se bodo energije kmalu uskladile.

To je tudi čas, ko so meje med dimenzijami zelo "tanke". Na ekvinokcij se tako lažje povežemo z enostjo v sebi in z vsem okoli nas. Lažje se dotaknemo modrosti naših prednikov in navežemo stik z ljubljenimi v onostranstvu. Bolje vidimo skozi svoje tretje oko oz. postanemo bolj intuitivni. 

Na ta poseben dan poskušajte najti ravnovesje v sebi.

Z odprtim srcem sprejmite življenje in sebe. 

Povzeto po: foreverconscious.com

Več v članku: Pred nami je izjemno poseben dan: JESENSKO ENAKONOČJE (22. september)