Kaj simbolizirajo prostori v našem domu?

15. 2. 2022
Deli
Kaj simbolizirajo prostori v našem domu? (foto: profimedia)
profimedia

Ni vseeno, kakšen je naš dom. Dom je odsev nas. Poglejmo si kaj konkretno simbolizirajo določeni prostori v našem domu. 

KOPALNICA:

Kopalnica je pogosto simbol razstrupljanja in čiščenja, povezana pa je z našimi najbolj intimnimi občutki. Čista in urejena kopalnica predstavlja željo po tem, da bi takšna bila tudi vaša čustva. Zanemarjena kopalnica lahko odseva zanemarjanje lastnih globokih čustev. 

SPALNICA:

Spalnica vlada sprostitvi, zasebnosti in spolnosti. Morda se vam zdi, da je nepomembno, kako imate urejeno spalnico, saj je gostje ne vidijo. A prav v urejenosti spalnice se odraža vaš odnos do sebe. 

KUHINJA:

Kuhinja je simbol topline, sreče, udobja, skrbi, ustvarjanja in varnosti. Svetle kuhinje omogočajo veselo počutje. Kuhinje bi morale biti dovolj velike, saj to kaže na svobodo, v nasprotju z malo in utesnjeno kuhinjo, kjer se težko prosto gibamo.

DNEVNA SOBA:

Dnevna soba je običajno center hiše oz. stanovanja in simbolizira naš življenjski slog. Dnevna soba je povezana z našimi življenjskimi stališči in z vsem tistim, kar sporočamo drugim. Urejena dnevna soba nakazuje na željo po urejenih odnosih, saj je dnevna soba simbol prostora cele družine ali skupnosti. Ogenj je zelo priporočljiv element v tem prostoru, saj dodaja k srčni toplini. 

Preberite si še: Kakšen pomen nosi vaša HIŠNA ŠTEVILKA?

in 7 stvari v našem domu, ki po feng šuju privabljajo revščino