Kar iščeš, to najdeš

Kar iščeš, to najdeš (foto: pixabay) pixabay
28. 2. 2019

Podpiram, ampak …

Super je, podpiram, da potujemo na vse konce sveta; a dajmo se včasih sprehoditi tudi po Sloveniji.

Super je, podpiram, da osvojimo Kilimanjaro, Himalajo ...; a dajmo se vsaj enkrat povzpeti tudi do Aljaževega stolpa (torej na Triglav).

Super je, podpiram, da prebiramo znanja modrecev, gurujev, filozofov sveta; a dajmo včasih slišati tudi kakšno modrost svojega dedka.

Super je, podpiram, da se zavzemamo za ohranitev deževnega gozda; a dajmo najprej pobrati papirček s tal.

Super je, podpiram, da poveličujemo svetnike, dobrotnike sveta, od Dalajlame do Mati Terezije...; a dajmo včasih videti veličino staršev in jim reči hvala.

Super je, podpiram, da si želimo spremeniti svet na bolje in v ta namen glasno izražamo zahteve, se udeležujemo konferenc in podobno; a dajmo najprej pogledati malo vase.

Super je, podpiram, da okušamo mojstrovino hrane restavracij z Michelinovo zvezdico; a dajmo včasih tudi zares okusiti slast solate z domačega vrta.

Super je, podpiram, da beremo knjige, obiskujemo seminarje, kopičimo znanja; a ne pozabimo ob tem na zdravo kmečko logiko.

Super je, podpiram, da urimo um; a dajmo včasih prijeti tudi lopato. Ali motiko. 

Super je, podpiram, da nizamo doktorate, licence, certifikate; a dajmo se naučiti tudi skuhati žgance. Ali štruklje.

Super je, podpiram, da pišemo knjige in pesmi tudi v angleškem jeziku; a dajmo najprej napisati kaj v naši lepi slovenščini.

Super je, podpiram, da se urimo pri učiteljih meditacij in zen mojstrih; a dajmo se za začetek kdaj preprosto uleči v travo in ob vonjih travnih cvetic in poslušaje ptičje petje zgolj opazovati oblake.

Super je, podpiram, da se družbeno in ekonomsko razvijamo, prav tako osebnostno in duhovno; a ne pozabimo na pomembnost temeljnih pozitivnih vrednot poštenosti, zmernosti, dobrote, poguma.

Super je, podpiram, da v imenu splošne razgledanosti spremljamo, kaj se dogaja v svetu; a dajmo včasih videti tudi, kaj se dogaja v partnerju, otroku, prijatelju.

Kar iščeš, to najdeš. Išči dobro in našel boš dobro. Tudi tu, kjer živiš; tudi s tem, kar imaš; tudi v tem, kar trenutno si.

Petra Škarja

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri