Koronavirus po šamansko: Virus je poosebljenje vsega, kar delamo v nasprotju z naravo

KROG ŽIVLJENJA - ali interpretacija koronavirusa po šamansko

Koronavirus po šamansko: Virus je poosebljenje vsega, kar delamo v nasprotju z naravo (foto: pixabay) pixabay
19. 3. 2020

Luskavec je eden od redkih sesalcev, ki lahko hodi po dveh nogah, zato ni nobeno naključje, da nam preko koronavirusa prinaša sporočilo prav on.

Po nekaterih razlagah naj bi bil luskavec prenašalec koronavirusa z živali na človeka. Za utemeljitev šamanske razlage pa to povsem zadostuje.

Na kitajskem protizakonito trgujejo z divjimi živalmi. V ujetništvu imajo divje živali z vseh koncev sveta, ki v naravnem okolju sicer niso nikoli skupaj in zato niso odporne na okužbe. Sploh luskavci; oni živijo pod zemljo in so popolni samotarji; ven pridejo samo ponoči - kako neki jim je v tistih kletkah na tržnicah?

V gneči izven naravnega okolja so še toliko bolj pod stresom kot druge živali. Pojavijo se jim razjede, zmanjkuje jim zraka in nočejo jesti, ljudje pa jih prisilno hranijo z vsem prej kot s termiti, katerih so vajeni. Njihov imunski sistem je zrušen do take mere, da se nikakor ne more braniti pred virusi.

Koronavirus naj bi prinesel netopir, ki sam ne more zboleti, tako nekako kot ga otroci npr. lahko prenesejo na starejše ne da bi sami zboleli.

V vsakem primeru je kriv človek, pa če je mutirano umetno ali pa zato, ker so pač tudi netopirji med tistimi ubogimi živalmi, s katerimi prav tako prekupčujejo, jih mešajo in skupinsko odirajo.

Z luskavca bi se virus na človeka lahko prenesel bodisi med klanjem, bodisi kapljično, kar je v bistvu luskavčev kemični signal za sporazumevanje.

Simbolično bi lahko rekli, da je virus prišel prav preko tega in to ravno takrat, ko je luskavec obupano prosil za pomoč ... človeka.

Saj je vendar tudi luskavec vedno pomagal človeku.
Morda je celo pomislil, da bo na tej točki obratno. 

Narava je luskavca oblikovala namensko za to, da bi čistil zemljo; iz nje dnevno odstranjuje po deset tisoče termitov, ki bi človeku sicer pojedli pridelek in mu postopoma uničili dom.

Žuželke zaužije s kamenčki vred samo zato, da mu le-ti pomagajo pri prebavi; je poosebljeni delovni stroj, zamišljen za boljše življenje ljudi.

Obdarjen je bil z unikatno obrambo, da ga ja ne bi nič odstranilo od tam, kamor spada: če je ogrožen, se enostavno spremeni v žogo iz tisočih lusk in nič mu ne more do živega.

Razen človek.

Narava mu ni dala obrambe pred človekom. Človeku je zaupala.

Narava je človeku dala razum in priložnost, da bi znal presoditi, kaj je prav, in obvaroval vse, kar lahko zaščiti, on pa se preprosto skloni, luskavca dvigne, odnese in zlorabi na najhujši možni način.
V enem samem desetletju jih je polovil več kot milijon!

Čeprav so plenjenje luskavcev prepovedali že pred nekaj leti, se habitat in številčnost ne popravljata, saj samica skoti samo enega mladiča na leto in to je prava katastrofa za lokalno skupnost.
Ni luskavcev, da bi odstranjevali termite, le-ti pa uničujejo rastlinje in postopoma tudi naselja.

Iz Afrike ga tihotapijo v glavnem zaradi lusk iz keratina, azijski pa gre sproti za meso.
Poslovneži na kitajskem in v Vietnamu prav z naročilom luskavca pokažejo, da so njihova podjetja v razcvetu in da si lahko privoščijo razsipanje. Rečejo mu "predjed iz lusk". 

Za živega plačajo tudi po tisoč dolarjev, za meso pa tristo dolarjev na kilogram.
Še poseben dokaz socialnega statusa je juha še nerojenega luskavca, ki ga materi odvzamejo preden skoti. 

Vidite. Kar dobi luskavec od človeka v zahvalo, da mu je pripravljen zvesto služiti od rojstva do smrti, je ilustracija za tisto, kar v splošnem dobi od človeka tudi mati Zemlja.

Koronavirus je posebljenje vsega, kar delamo v nasprotju z naravo.

Kar se je zgodilo luskavcu, se v splošnem dogaja naravi.
Luskavec je samo ponazoritev.

Zemlji ne moreš narediti nič takega, kar se ne bi pokazalo tudi na živalih. Tako so govorili že Indijanci. Se pravi: če bodo luskavci izumrli, bo izumrla tudi Zemlja! Izumrli bomo mi.

Izumrtje ali neizumrtje pa ni odvisno samo od zapiranja črnih trgov z divjimi živalmi. Na kitajskem so jih zdaj zaprli več kot dvajset tisoč, vendar jih preko cele Azije še ogromno deluje nekaznovano. Vodi jih organiziran kriminal, ki se ne ozira na zakone. Čim jih oblasti najdejo, se preselijo drugam.
So kot prekupčevalci droge.

Na srečo se na živalih in na Zemlji refleksirajo tudi dejanja ozaveščenih.
Več kot nas bo, več bo tudi luskavcev in več bo gozdov.

Če bi vsak naredil, kar je v njegovi moči oz. sposobnosti razuma, kako bi Zemljo lahko krepil namesto pustošil, bi nas bilo več kot tistih drugih, in stvari bi se počasi začele obračati na pravo pot.

Poznam vas kar nekaj, ki sanjate o ekoloških vaseh, o rastlinskem kmetovanju, blagovni menjavi, bosi hoji, minimalizmu, recikliranju, o embalažah iz naravnih materialov, o tehtanju na količino namesto pakirane hrane itd.

O tem, da bi se zbudili, ker bi se naspali in ne, ko bi nas zbudila budilka za v službo, s katero materi Zemlji prav nič ne koristimo.

In o tem, da bi se zbudili tudi v duhovnem smislu.

Iskreno si odgovorimo, kakšno službo opravljamo in kakšen je naš način življenja.
Koristimo Zemlji na dolgi rok z dejanji, ki jih vsakodnevno počnemo, pa naj bo za preživetje ali iz navade?

To je edino vprašanje.
To je cela poanta koronavirusa.

Luskavca, ki je bil zasnovan za čiščenje Zemlje, je človek skoraj iztrebil, zato moramo mi prevzeti njegovo vlogo čiščenja!
Logično!

Z vsakim, ki bo naredil vsaj kaj malega v smer, da bi si Zemlja opomogla, bo v naravnem okolju kakšen luskavec več. S tem na energetski način vplivamo tako na zmanjšanje črnega trga kot na postopno prerojenje človeštva.

Kako pa bo s pandemijo?

Že netopir, ki naj bi korono prinesel, obljublja, da bomo iz nje prišli močnejši. 
Netopir se kot pomočnik ponavadi pojavi človeku, ki je v situaciji, ko bi bilo zanj primerno, če bi razmislil o prostovoljni odpovedi eni stvari, da bi povečal možnosti za nekaj, kar si še bolj želi.
Vsi vemo, kaj v tem primeru to pomeni, kajne?

Ko odstranimo, česar ne potrebujemo, se prerodimo kot netopirji, ki obmirujejo, ko se podhladijo, a se v otoplitev zbudijo popolnoma nepoškodovani.
Vedno letijo proti svetlobi, zato njihova simbolika ne more biti drugačna.

Tako je bilo zamišljeno. 

Kot prenašalec virusa nam je že v štartu prinesel sporočilo, da bomo šli evolucijsko navzgor ne glede, kako bo videti na zunaj.

To ne pomeni, da ni treba upoštevati navodil!

Zemlja nas ima rada skozi ljudi, ki vedo, kako postopati in nam dajejo navodila, kako se preventivno izogniti virusu; od krepitve odpornosti s pravilno prehrano in razkuževanja, do osamitve in skrbi za druge s tem, da jih ne obiskujemo.
Da o zdravstvenih delavcih sploh ne govorim. 

Poleg vsega pa nam celo sam luskavec, ubogi siromak, po vsem, kar mu je človeštvo naredilo, s svojo naravo kaže, da v tem obdobju obdržimo medsebojno razdaljo.
Luskavci se v naravi namreč skoraj ne družijo niti med seboj, kaj šele z drugimi vrstami.

Vzemimo tudi to simbolično.
Bodimo sami s sabo kolikor se le da.
Bodimo toliko "v sebi", "pri sebi" in "s sabo", da bomo prišli do spoznanja, kdo dejansko smo.
Pa ne kot ime, kot poklic ali kot naziv. Pomembnejša je izobrazba, ki si jo človek da sam. 

Kako si jo dati? Brez panike. Imamo žival, ki nam bo povedala, kako!

Da je beseda PANdemija podobna besedi PANgolin (kar je angleški prevod za luskavca!), ni le znamenje, da Zemlja želi luskavcu povrniti krivico.
Z njo prihaja tudi sporočilo PANde, še ene ogrožene vrste s Kitajske.

Pa ne le sporočilo, da med pandemijo ostanimo pri svojem kraju tako kot on, ki se z nikomer ne druži in je celo za parjenje prelen. 

Panda živi v izoliranih visokogorskih gozdovih in je varen pred črnim trgom, je pa ogrožen zaradi izsekavanja bambusovih gozdov.
Vse, kar bomo storili za Zemljo in za njegove male prijatelje luskavce, bo koristilo tudi njemu, zato nam pošilja tudi svoje sporočilo.

Panda ne bi mogel živeti brez bambusa in ga nabira ne glede na vse; bambus je tisti, ki mu pokaže, kdaj je čas za počitek.

S tem nam sporoča, da ko si pridemo na jasno, kaj nam največ pomeni, natanko vemo, kakšno okolje potrebujemo in kaj je v njem potrebno postoriti, da bomo človek, kakršen bi želeli biti.

Ko okolje preurejamo toliko časa, da dejansko postane kot pisano na kožo osebi, kakršno bi želeli predstavljati v svetu, ta oseba postanemo avtomatsko. 

"Kdo ste, v vašem srcu?" nas sprašuje panda.
"Kakšno okolje potrebujete, da bi lahko to živeli?" 
Dajmo. Izkoristimo izoliranost za urejanje okolja, kakršnega si želimo.

Vse se najprej začne doma.
Naj gre vsa nepotrebna šara stran! Naj zadihajo naši domovi, zadihajmo mi, naj odpade vse, kar je dotrajalo, vključno z odnosi, ki so izpolnili njihove namene.

Naredimo to!
Pojdimo drugam, če nam ni več mesto tam, kjer smo.
Dovolimo tudi drugim, da gredo, kamor čutijo, da bi morali iti.

Odnose, ki ostanejo, pa negujmo iz dna srca. 

Tisti, ki pandemije ne bodo preživeli, so si to že vnaprej izbrali, kot duše.
Živeli bodo natanko toliko let, kolikor so jih potrebovali.

Žrtve bodo samo navidezne, čeprav Svetovna zdravstvena organizacija pravi, da virus predstavlja večjo globalno grožnjo kot terorizem.
Ste videli, da je koronavirus po obliki skoraj isti kot riba napihovalka? 


Stvarstvo si je podobnosti v naravi zamislilo prav z razlogom, da bi nam neka oblika pomagala razložiti pojav, katerega še ne poznamo.
Podobno kot jedrca orehov, ki spominjajo na možgane in prav zato vemo, da krepijo spomin. Ali da drevesa proizvajajo nekaj nujno potrebnega za naša pljuča.

Riba napihovalka je ena najbolj strupenih živali na planetu. V jetrih ima strup, ki naj bi bil kar 1.200-krat bolj strupen od cianida. Ta spojina - tetrodotoksin - paralizira mišice in če žrtve v kar najkrajšem času ne priključijo na umetna pljuča, povzroči zadušitev.

Protistrupa ni. Dušenje, ki je tudi pri koronavirusu eden glavnih simptomov, se razodeva kot znamenje, kaj vse je odvisno od človeka.

Riba napihovalka namreč ne bi naredila nobene škode, če je ne bi jedli! Kje drugje kot v Aziji.

V kulinarične namene jo lahko pripravljajo le ljudje s posebnim znanjem in licenco in do katastrofe lahko pride samo, če jetra niso pravilno oz. v celoti odstranjena.

V avstralskem dokumentarnem filmu, ki sem ga gledala te dni, je profesor Gabriel Leung, ki je vodil boj proti virusu SARS, izjavil, da zaradi korone po najbolj črnem scenariju lahko umre do 45 milijonov ljudi.

Šamanska interpretacija je malo drugačna.

Sezona lovljenja rib napihovalk je pozimi, se pravi, da lahko upamo, da se bo število "ujetih" zmanjšalo že spomladi in da bo korona na prvi poletni dan že dovolj daleč od nas.

Pazite zdaj to: le nekaj ur po nastopu letošnjega poletnega solsticija se bo zgodil sončev mrk, edina priložnost, ko okrog Sonca lahko s prostim očesom vidimo venec iz svetlobnih žarkov.

Gre za pojav, kateremu so ime nadeli že stari Grki:
Korōnè.

Korona. 

Kar je še bolj zanimivo, je, da to ne bo navaden sončev mrk. Bo kolobarjast sončev mrk.
Mrk, ko je luna tako daleč od Zemlje, da ne prekrije vsega sonca.

Sonce bomo tedaj na nebu videli tako rekoč v obliki ribe napihovalke.

Narava te ribe je namreč taka, da se takrat, ko je napadena, napihne kot žoga, izboči bodice in se zaščiti pred plenilci.

Sonce jo bo poslalo na varno.

In potem bo vse v redu.

Riba napihovalka sama po sebi ni strupena.
S strupom ubija samo, ko je že mrtva.
Ko je napihnjena, je živa in nam noče nič.

Zanimivo, kajne? 
Vsi - luskavec, napihovalka, sonce in koronavirus - imajo obliko kroga, panda je pa že sam po sebi orjaški okrogel puh.
Tudi netopir je velikokrat uprizorjen v krogu. Ko leti v krogu, pomeni, da išče pot na svetlobo. Ko je ujet v prostoru, mu je treba odpreti samo okna in vrata.

Zračimo prostore v sebi in v hiši!

Za Indijanca je oblika kroga življenjski simbol, zato so vedno sedeli v krogu in si podajali pipo. Tudi šotore so imeli postavljene v krogu.
Krogla je Mati Zemlja.
Okrogla je Luna. 

Naj nas vse to v končni fazi tudi poveže. 
In nas bo. Povezalo bo nas in Zemljo in nebo, z vodami vred, v krogu - kajti, če ste opazili - sporočila so prinesle vse tri živali:
vodna
zračna
in zemeljska.

To v šamanizmu veliko pomeni. 

V krogu ni nihče nad teboj, nihče pod teboj, nihče pred teboj in nihče za teboj. 

Morebitna smrt bo samo navidezna, kajti duša je večna!
To simbolizira celo smrt zastrupitve s tetrodotoksinom (strup v jetrih ribe napihovalke), ko človek dejansko najprej pade v stanje navidezne smrti. Telo kaže znake smrti, saj je paralizirano, človek pa je v popolnem stanju zavesti.

Riba napihovalka nam že s samo naravo kaže, da bo vsakomur prinesla, kar potrebuje. Kot izredno temperamentna in inteligentna vrsta pogosto pokaže navezanost na lastnika, se pravi, da je v tem, kar prinaša, za vsakogar skrit njemu lasten namen!

Z virusom SARS-CoV-2 se nihče ne bo okužil po naključju.
Nihče ne bo po naključju zbolel za boleznijo COVID-19.
Vsak bo imel možnost najboljšega možnega izida.

Zanimivo je tudi to, da je treba napihovalko imeti v akvariju posebej, ker drugim ribam objeda plavuti, se pravi, da nam v času virusa tudi ona priporoča varno distanco, za naprej pa skrbno izbrane sostanovalce.
Smo razumeli, kako je to mišljeno? 

Povežimo se z energijo luskavca, tega ljubkega bitja, včasih zavarovanega v oklep, pod katerim pa je ena sama nežnost in mehkoba.

Če obstaja kakšna žival, ki simbolizira odrešenika, tako kot pač vsaka žival simbolizira nekaj duhovnega, bi rekla, da je to prav luskavec.
Človeku se nikoli ne bi maščeval s stopnjo iztrebljenosti, kakršno je utrpel sam.
Pravijo celo, da on sploh ne doživlja trpljenja, ker umre že prej kot je smrt povzročena na fizični način.

Poglejte, kako je ljubek.

Hvala za pozornost.
Če potrebujete vpogled v to, kaj bi vam osebno lahko prineslo obdobje izoliranosti, me pa kar kontaktirajte.

Stvarstvo Vas Živi.

Silva - Srebrna Puščica

Celoten zapis najdete na: Silva - Srebrna Puščica

Poglejte si še: