Močno sporočilo narave: Ne morete biti zdravi v bolnem ekosistemu

Narava nam po interpretacijah nekaterih sporoča naslednje... Se strinajte? 

Močno sporočilo narave: Ne morete biti zdravi v bolnem ekosistemu (foto: Pexels) Pexels
22. 3. 2020

Ustavite se. 

Enostavno pritisnite tipko STOP. 

Ne premikajte se. 

Tukaj sem, da vam pomagam.

Temu hitremu vlaku je zmanjkalo tirov. 

Dovolj je avionov, prometa, šol, nakupovalnih centrov, sestankov…

Razbiti je bilo potrebno besni vrtinec iluzij in obveznosti. 

Vse tisto, kar vam je preprečevalo, da bi pogledali proti nebu in gledali zvezde, poslušali morje in ptičje petje, se kotalili po travi, nabirali sadove v naravi, se nasmehnili živalim v naravi, občudovali gore… In poslušali zdrav razum. Nujno je bilo to razbiti.

Ne morete se več igrati bogov. Naša obveza je obojestranska. Kot je bila od nekdaj, vendar ste na to pozabili. Prekinjamo z distrakcijami, da vam prinesem novico: NISMO V REDU. Nihče od nas ni v redu. Vsi trpimo.

Veliki požari, ki so v lanskem letu uničili pljuča Zemlje, vas niso ustavili. Niti ledeniki, ki se topijo, vas ne ustavijo. Mesta, ki poplavljajo, vas ne ustavijo. Niti zavedanje, da ste edini odgovorni za šesto masovno izumiranje vrst… Niste me poslušali.

Res je težko prisluhniti, ko ste tako zavzeti. Ko se borite, da se povzpnete vse višje in višje za udobnosti, ki ste jih sami ustvarili. Temelji pa propadajo. Zvijajo se pod težino vaših izmišljenih želja. 

Pomagala vam bom. Poslala vam bom nevihto v vaša telesa. Poplavila vaša pljuča. Izolirala vas bom kot polarne medvede na ledeni gori. Me sedaj slišite? 

NISMO V REDU. Nisem vaš sovražnik. Sem zgolj glasnik. Vaš zaveznik. Sem sila, ki bo vrnila ravnotežje. Sedaj me morate poslušati. Kričim, da vas zaustavim. USTAVITE SE. UTIHNITE. POSLUŠAJTE. Sedaj poglejte v nebo. Kakšno je? Kakšen je zrak? Poglejte v oceane. Kakšni so? Poglejte reke. Kako so one? Poglejte zemljo. Kako je?! Poglejte vas same. Kako ste?!

Ne morete biti zdravi v bolnem ekosistemu. Ustavite se! Mnogi so sedaj v strahu. Ne ustvarjajte demonov iz vaših strahov. Ne dovolite, da dominira. Naj vam govori. Poslušajte njegovo modrost. Naučite se, kako se smejati z očmi.

Pomagala vam bom, če me boste poslušali.

Angleški podnapisi: 

Poglejte si še: