Pomembne lekcije, ki se jih lahko naučimo od PINGVINOV

10. 7. 2024
Deli
Pomembne lekcije, ki se jih lahko naučimo od PINGVINOV (foto: profimedia)
profimedia

Pingvini vedo marsikaj o ljubezni.

Pingvini in ljudje imamo veliko skupnega. Pingvini celo "zaprosijo" drug drugega – s kamnom! Med paritveno sezono samček pingvina išče čim bolj gladek kamen, da bi z njim zaprosil samičko. Če ji je kamen všeč, ga postavi v svoje gnezdo. Nato skupaj gradita kamnito gnezdo za svoj naraščaj. Ko pomislimo, to ni tako zelo drugače od nas ljudi.

Tukaj je 15 ljubezenskih lekcij, ki bi se jih morali naučiti od pingvinov:

1. Pazite drug na drugega

Tako kot ljudje tudi pingvini živijo v velikih skupinah, ker je tako lažje zaščititi drug drugega pred plenilci in mrazom.

profimedia

2. Zabavajte se in veliko igrajte

Pingvini tako kot ljudje radi preživljajo čas s prijatelji in družino ter se zabavajo. Druženje jim prinaša posebno veselje.

3. Učinkovito komunicirajte

Pingvini se veliko pogovarjajo in čebljajo med seboj, prav tako kot ljudje. Komunikacija je srž njihovega odnosa, prav tako kot pri nas.

4. Bodite odgovorni odrasli

Ko pingvini odrastejo, razširijo krila, in čeprav nikoli ne bodo leteli, postanejo odgovorni in produktivni odrasli. Skoraj vsi postanejo starši vsaj enkrat v življenju. Zveni znano, kajne?

5. Zgradite podporno mrežo

Včasih pingvini potujejo skupaj s svojo razširjeno družino. Tako kot mi pingvini vedo, da so prijatelji in družina bistveni del njihove podporne mreže.

profimedia

6. Pokažite ljubezen svojim otrokom

Pingvini veliko poljubljajo svoje mladiče. Njihova ljubezen in naklonjenost do mladih je vedno očitna.

7. Pogosto se smejte

Pingvini so zagotovo srečna druščina! Redko se pustijo odvrniti in redko obupajo nad svojimi cilji.

8. Pazite na nevarnosti

Pingvini vedo, da je svet poln nevarnosti, vendar se vedno lahko zanesejo na svojo previdnost za lastno varnost in varnost svoje družine in prijateljev. Prav tako tudi mi učimo naše otroke, naj pogledajo levo in desno, preden prečkajo cesto, in to zelo zgodaj v življenju.

9. Na glas izražajte svojo ljubezen

Pingvini z glasnimi zvoki izražajo ljubezen drug do drugega. Niso sramežljivi pri izražanju svoje ljubezni do partnerja. Izrekanje "Ljubim te" je običajen del njihovega dneva, in svoja čustva izražajo pogosto. Tudi mi ljudje bi se lahko bolje naučili tega.

10. Ohranjajte svoje telo čisto

Pingvini se radi veliko kopajo, še posebej skupaj. Včasih se kar podijo, kdo bo prvi pri vodi. Osvežujoče plavanje jih pogosto spravi v skakanje od veselja.

11. Bodite zvesti tistemu, ki ga imate radi

Pingvini so monogamni; pogosto imajo enega partnerja za vse življenje. Smrt njihovega življenjskega partnerja je skoraj edina okoliščina, ki jih prisili, da si poiščejo novega. Morda bi se mlajši ljudje morali zgledovati po pingvinih.

PROfimedia

12. Ustavite se in uživajte v trenutku

Pingvini pogosto stojijo in občudujejo razgled — to, kar bi mi ljudje imenovali "biti tukaj in zdaj". Pogosto stojijo skupaj in občudujejo razgled s kraja, kjer živijo in kamor potujejo.

13. Delite starševske odgovornosti

Tako kot ljudje si pingvini delijo naloge pri vzgoji, hranjenju in varovanju svojih otrok. Pingvini kažejo, da je rojstvo, zaščita in vzgoja otroka deljena odgovornost obeh staršev.

14. Pogosto izražajte ljubezen

Pingvini zagotovo niso sramežljivi pri izražanju svoje ljubezni. Tako kot ljudje v uspešnih odnosih ugotovijo, da je preživljanje časa s partnerjem največja radost življenja.

15. Pravično se prepirajte

Pingvini včasih kričijo in se glasno prepirajo. Soočenje z drugimi je del njihovega vsakdana, vendar svoje razlike po navadi rešijo pozitivno. Tako kot človeški pari se tudi pingvini prepirajo. Nič ni narobe s tem, vendar so se naučili pošteno prepirati in učinkovito reševati spore.

Pingvini in ljudje imamo veliko skupnega, ko gre za zakon in odnose. Imajo partnerje, radi so obkroženi s prijatelji in družino ter zelo ljubijo svoje otroke. Čeprav živijo na koncu sveta, smo si v bistvu zelo podobni.

Povzeto po Yourtango.com

Preberite tudi:

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu