Ljuba hči, zavedaj se, da imaš v sebi moč

Ta zgodba je moj svetilnik, ki me vedno znova usmeri, kadar zaplujem preblizu čerem, moj reševalni obroč, ob morebitnih brodolomih in moje zatočišče, v katerem najdem moč, da se vedno znova odpravim svojim ciljem naproti.

Ljuba hči, zavedaj se, da imaš v sebi moč (foto: Pexels) Pexels
15. 7. 2021

Nastala je na rojstni dan mojega pokojnega očeta, ko so me ob misli nanj prevzele iskrene emocije hvaležnosti, za njegovo prisotnost v mojem življenju. In prsti so mi brez misli pisali zgodbo.  

Ljuba hči,

svet je lep, ne glede na to, kar vidiš, gledaš ga skozi svoje oči, čutiš radost skozi svoje srce, zato ga ljubi in vračalo ti bo ljubezen, samo ljubezen.

Res je, da boš na poti spoznala ljudi, ki v sebi nosijo bridkost, razumi njihovo bolečino, zakaj jih v življenju spremlja drama. Vendar v njej ne sodeluj.

Obrni se k tistim, ki so srčni, ki živijo vrednote, s katerimi razsvetljujejo svoj in tvoj svet.

Vedno sledi svoji radosti pa naj bo ta v opazovanju sončnih vzhodov, potovanjih, plesu, petju, čeprav ne zadeneš vsake note, je pesem tvoja, unikatna kot ti. Sledi svoji strasti, zaupaj vase, le-ta je zagotovilo, da ti je že uspelo, za karkoli si prizadevaš.

In ne skrbi, če nimaš vseh navodil na dlani, nihče jih nima, odgovori se bodo kot vodiči nizali korak za korakom, ko stopaš po svoji poti.

Beri, ampak se ob tem zavedaj, da so to pogledi drugih ljudi, tudi ti nosiš odgovore v sebi, prisluhni jim.

Prisluhni, kadar življenje kliče po spremembah in polna vneme se loti tistih, ki bodo polepšali tvoj svet. Le-te so vredne tvojega prizadevanja, ker vem, da tvoje srce stremi po takšnih, ki razsvetljujejo tudi življenja drugih.

Hodi po svetu z radovednostjo, žarom v očeh, kot otrok, radostno. Hodi ob boku ljudi, ki prav tako kot ti, negujejo žar, in nikoli ne hodi za ljudmi, ki tavajo v temi.

Vedno bodi najboljša verzija sebe, ne glede na odzive ljudi, tisoč življenj, tisoč mišljenj, vendar v tvojem življenju šteje le tvoje.

Prepusti se ljubezni, ljubi, ne sodi. Spoznala boš, da obstajajo ljudje, kot si ti, ki jih vodi srce, neguj odnose z njimi, povabi jih v svoje življenje z odprtimi rokami, saj je v teh odnosih toliko lepote, resnice, svetlobe, ki ti bodo polepšale življenje.

Zavedaj se, da imaš v sebi moč in da so najglasnejši ljudje najbolj prestrašeni.

Pogum se odraža v dejanjih, zato se ne oziraj na to, kar ljudje govorijo, temveč kaj storijo. Vsak človek pride, gre, ostane v tvojem življenju z razlogom, ki se ti prej ali slej razkrije.

Zaupaj si, zaupaj življenju. Osredotoči se na to, kar je v tvojem življenju resnično pomembno, kar ga bo bogatilo, to, na kar se osredotočiš, to raste, zato vzgoji najlepši vrt in ga neguj. Opajaj se z njegovim vonjem, naj ti bo zatočišče ob dneh nevihte, naj v njem vedno sije sonce.

Nauči se biti sama, nikoli nisi pravzaprav čisto sama in to je dejstvo. Dejstvo, ki naj te navdaja z zaupanjem v dobro, v svetlobo.

Drzni si, drzni si preko navideznih meja, iluzij, ki se razblinijo takoj, ko prestopiš njihov prag.

Bodi nežna s sabo, to je tvoja vrlina in moč.

Bori se, kadar bo življenje to zahtevalo, za stvari, ki so tega vredne. Vendar bori se z nežnostjo vrtnice in močjo tigra. In zmaga bo tvoja, kadar boš dala vse od sebe.

Zapomni si, da si vredna vsega lepega, kar ti ima življenje za ponuditi in zaloge so obilne.

Vedno v življenju hodi naprej, pokončno, odkrivaj nove poti, če moraš izbirati med belo ali črno ovčico, izberi mavrično.

Nikoli se ne primerjaj z drugimi, bistvo je očem nevidno. Pravim ljudem so všeč ravno tvoje »mane«, popolnost je v nepopolnosti.

Ne bodi stroga s sabo in z drugimi dušami, ljubi, kazni v življenju ne obstajajo, obstajajo le posledice misli in dejanj.

Sprejmi se lepota moja, sprejmi se takšno, kot si, z vsemi plusi in minusi. V odtenkih je ključ, ki te naredi posebno.

Nikoli ne sodi ljudi in knjige po platnicah, preberi povzetek, prelistaj jo in se sama odloči, ali je vredna tvoje pozornosti. In tista, ki je, jo zaužij z vsem srcem.

Živi srce moje, ljubi življenje in ga zaužij v vsej svoji enkratni nepopolni popolnosti.

Urška Mastnak

Preberite še: