Ljubim ljudi, ki te povzdignejo, četudi svet zanje ni lahkoten kraj

Ljubim ljudi, ki ti ponudijo roko.

Ljubim ljudi, ki te povzdignejo, četudi svet zanje ni lahkoten kraj (foto: pexels) pexels
27. 3. 2021

Ljubim dobre ljudi. Takšne, ki še imajo čisto dušo in srce. Takšne, ki še znajo biti nežni v ne tako nežnem svetu. Ljudi, ki znajo pomagati, tudi, če tega ne bi potrebovali početi. To so tisti ljudje z mehko dušo, katerih prisotnost te ovije kakor svileni šal okrog vratu.

Ljubim ljudi, ki drugemu pomagajo poiskati službo, ker poznajo nekoga, ki ravno išče primernega kandidata. Ljubim ljudi, ki na spletnih omrežjih delijo ročna dela in storitve svojih prijateljev, da jih lahko vsi spoznamo.

Ljubim ljudi, ki se ne bojijo deliti to, kar imajo, ker vedo, da s tem prav ničesar ne izgubijo. Kot je dejala Coco Channel: »So ljudje, ki imajo denar in so ljudje, ki so bogati«.

Ljubim ljudi, ki se vedno trudijo videti dobro v vsakem, četudi je to še kako skrito. Ljudje, ki gledajo na svet s svetle plati in neusahljivim optimizmom. Človek, ki zmeraj najde lepo besedo, ki lahko nekomu polepša dan. Človek, katerega nasmeh je tako nalezljiv, da okuži prav vse okoli njega.

Ljubim ljudi, ki so tako pogumni, da gredo po svoji poti. Ljudje, ki ti ponujajo odgovore in ne vprašanj. Ljudje, ki so skromni ne glede na uspeh, ki ga imajo. Ljudje, ki kljub višji izobrazbi vedo, da niso prav nič več od sočloveka, ki tega nima. Človek, ki spoštuje vsakega in ne le tistega, na katerega želi napraviti vtis.

Ljubim ljudji, ki so upajo misliti s svojo glavo. Ki so pionirji, vizionarji in si upajo pogledati čez rob.

Ljubim ljudi, ki ohranjajo svojo integriteto, kljub temu, da so jim jo želeli spodkopati. Ljudje, ki se ne sramujejo svojih nazorov in prepričanj. Človek, ki verjame v svoje sanje in intuicijo – to je pogum. Človek, ki še zna prisluhniti naravi, videti ptice v letu in povonjati rožo.

Ljubim ljudi, ki zmorejo govoriti resnico, ne glede na pritiske in posledice, ki jo lahko prinese. Človek s čisto dušo je brezmejna popolnost.

Ljubim ljudi, ki uporabijo svoj glas tudi v imenu tistih, ki le-tega nimajo. Ljudje, ki jih ni sram zagovarjati človeka, ki živi na drugačen način. Človek, ki ve, da nič ne izgubi, ko se za nekaj iz srca bori. Človek, ki zmore plavati tudi proti toku, ker zaupa vodi.

Ljubim ljudi, ki te povzdignejo, četudi svet tudi zanje ni lahkoten kraj. Ljudje, ki ti ponudijo roko ali zagon, da se pobereš, kajti vedo, kako je, ko pod tabo ni ničesar več. Ljudje, katerih zgodbe so naše inspiracije. Ljubim ljudi, angele na Zemlji, na katere pomislimo in nam je takoj lažje pri srcu.

Hvala za vse moje angele.

In predvsem, hvala za ljudi, kot si ti.

Nina Kirbiš