Moj odnos z možem se je poglobil takrat, ko nisva bila več spolno aktivna

Ko sva zaradi zdravstvenih težav prenehala biti spolno aktivna, je najin odnos dosegel novo raven.

Moj odnos z možem se je poglobil takrat, ko nisva bila več spolno aktivna (foto: profimedia) profimedia
20. 9. 2022

Pred nekaj meseci sem naredila napako, ki je imela velik vpliv na moje intimne predele; poležavala sem v masažni kadi. Preostanek dneva sem preživela v vlažnih kopalkah, naslednje jutro pa me je zbudil peklensko pekoč občutek.

Svojo okužbo sečil sem na začetku želela zdraviti z brusničnim sokom. Ko sem videla, da je to neučinkovito, sem preizkusila tudi protibolečinska zdravila. Tri dni pozneje, ko moja situacija še vedno ni bila nič boljša, sem na lastno pest preizkušala še nekaj drugih izdelkov iz bližnje lekarne, a sem s tem svojo okužbo samo še poslabšala.

 

Ob mojih težavah je trpelo seveda tudi moje spolno življenje. Kljub temu, da sem mama, sva z možem sicer pridno skrbela, da sva si v tednu večkrat vzela čas tudi za naju in za intimnost v spalnici. Seveda pa to sedaj ni bilo mogoče.

Po nekaj tednih sem se prepričala, da se moji simptomi izboljšujejo in da je čas, da z možem previdno poskusiva s spolnim odnosom. Ta je trajal zelo malo časa, povzročil pa mi je peklenske bolečine. Čas je bil, da obiščem zdravnika.

Tako sem se odpravila do zdravnika, ki me je nemudoma naročil na vrsto vaginalnih, krvnih in urinskih preiskav. Pričakovala sem, da mi bodo odkrili kakšno eksotično, še neodkrito vaginalno bolezen. Resnično nisem vedela, kaj bodo ugotovili.

Od vseh scenarijev, ki so se odvili v moji glavi, so rezultati pokazali tisto, kar sem najmanj pričakovala: vse je bilo normalno. 

Sledil je pregled pri ginekologu. Brisi, dodatni testi in vedno enaki rezultati; vse je v redu. Naslednja postaja je pregled pri urologu.

Ob vseh preiskavah se je seveda nadaljevalo tudi "sušno obdobje" za naju z možem. On se je sicer pretvarjal, da ga to ne moti, ker me najbrž ni želel prizadeti.

Nudil mi je največ podpore, kar lahko. Brisal je moje solze in mi vsak dan prinašal razne naravne dodatke v upanju, da bi mi kateri od njih pomagal. Skrbel je zame s prijaznostjo in razumevanjem. Mojstrsko je vnašal humor v situacijo, ki še zdaleč ni bila smešna.

Ravno zaradi najine situacije sem prišla do pomembnega spoznanja: seks ni vse.

Zakon je sestavljen iz večih delov: druženja, sočutja, tolažbe, prijaznosti, potrpežljivosti, ljubezni, seksa in razumevanja.

Zakon je bolezen in zdravje ter vse druge težke zaobljube, za katere potihem upamo, da jim bomo mi nekako ušli.

Zakon je ljubiti partnerja tudi takrat, ko so stvari negotove in težje. Ko nam ne zmore kazati naklonjenosti na običajen način, mi pa to tako zelo potrebujemo.

Zame seks predstavlja pomembno obliko izkazovanja ljubezni in pozornosti. Zdi se mi, da se preko spolnosti z možem globlje poveževa. Predstavlja najino pot do intimnosti.

A ravno zaradi najine izkušnje sem spoznala, da ni vedno tako. Resnična intimnost presega dogodke v spalnici. Je zahtevna in strašljiva. Vključuje ranljivost, zaupanje, poštenost in žrtvovanje.

Najin odnos se je v zadnjih mesecih tako zelo poglobil. Težko opišem, kaj vse se je zgodilo, sem pa prepričana, da je tako tudi zaradi tega, ker nimava spolnih odnosov. 

Primorana sva bila poiskati nove načine za izražanje naklonjenosti in spoštovanja.

Danes se več pogovarjava. Skupaj preživiva več kakovostnega časa. Razumeva se na globji ravni.

Trenutno sem še v procesu preiskav in iskreno se veselim dne, ko bomo odkrili, kaj se dogaja z mojim telesom. Veselim se tudi spolnih odnosov, a danes sem prepričana, da je najino razmerje trdno tudi brez tega.

Sprememba v načinu izražanja najine naklonjenosti morda ni bila nekaj, kar sva si želela, vendar je celotna izkušnja bila čudovita.

Prirejeno po: YourTango