Naj konec leta ne bo še en čas, ko se zapostavljate

Leto se počasi zaključuje in zlahka lahko pademo pod pritisk tega, kaj vse moramo še storiti in katere cilje izpolniti. 

Naj konec leta ne bo še en čas, ko se zapostavljate (foto: profimedia) profimedia
22. 11. 2022

Nekateri so zelo občutljivi na zunanji pritisk, ki pride ob koncu leta in lahko to obdobje v njih povzoroči še dodaten stres. 

Dejstvo je, da imamo nove začetke na voljo vsak dan, ne le ob koncu leta.

Naj bo vaš cilj, da zaključite to leto mehko in nežno do sebe. Naučimo se, da je življenje lahko tudi kdaj sproščeno, nestresno, in da imamo lahko kdaj nižje nivoje dopamina. Dovolite si čas, da sprocesirate vse, kar se vam je v tem letu zgodilo. Dovolite si počitek. 

Zakaj ne bi zaključili leta spočiti, hvaležni za to, da smo preživeli številne divje cikle tega leta na Zemlji? 

Koliko tesnobe pride iz tega, ker imamo občutek, da ne naredimo dovolj. Koliko anksioznosti pride iz tega, ko poskušamo tekmovati s tempom časa...

Nihče noče tega slišati, ampak veste kaj vam po pomagalo pri tem, da boste bolj produktivni, ustvarjalni in uspešni? Sprostitev in počitek. Dovolj spanja. Dovolj časa za vaše občutke. Za čutenje žalosti, jeze, za jok. Dovolj časa za dolge sprehode. 

Se vam kdaj zgodi, da si želite, da bi zboleli, da bi imeli razlog, da nečesa ne morete narediti in da bi si vzeli nekaj dni za počitek? Telo potrebuje počitek, vendar ne potrebujete zboleti, izborite si ga prej. 

Ustaviti se ni grešno. Če se ne boste ustavili, boste vedno bolj utrujeni, bolani in nezadovoljni. 

Resnično zadovoljstvo in vitalna energija se rodita v stanjih globoke sprostitve. 

Naj konec leta ne bo še en čas, ko se zapostavljate. Hitenje vas ne bo pripeljalo daleč. Ustavite se in zadihajte. Opazujte sončni zahod. Opazujte naravo in se samo ustavite...  

Prirejeno po: somaticexperiencingint