Najbolj pomembni datumi v DECEMBRU

28. 11. 2022
Deli
Najbolj pomembni datumi v DECEMBRU (foto: shutterstock)
shutterstock

Poglejmo si, na katere datume bodimo pozorni v decembru in zakaj bomo v leto 2023 vstopili upočasnjeni. 

Še eno leto je skoraj končano. Upamo, da ste ponosni na to, kar ste dosegli v tem letu. Upamo, da lahko spoštujete vse svoje vzpone in padce ter slavite tam, kjer ste danes, tudi če niste tam, kjer želite biti. V redu je, če trenutno še ne uživate v najboljšem razgledu; stvari se bodo premaknile, vi boste še naprej rasli in življenje se bo premikalo naprej.

December bo pester mesec. V začetku imamo polno luno v dvojčkih (7. decembra), in odprta zvezdna vrata Antares (od 2. do 4. decembra) ter Sonce poravnano z Galaktičnim središčem od 18. do 20. decembra.

Ko se bomo bližali koncu meseca, se bo energija okoli nas začela upočasnjevati.

Del te upočasnjene energije je posledica retrogradnega Merkurja, ki se prične 29. decembra in se pridruži Marsu, ki je retrograden že od oktobra. Oba retrogradna planeta bosta skupaj ustvarila nekaj meglene in morda celo zmedene energije, skozi katero se bo treba prebiti v novo leto. 

Morda bo nekoliko težko videti pot naprej ali pa se lahko znajdemo v težavah pri sprejemanju odločitev. Zlahka se boste ujeli v obveznosti, ki jih ta mesec prinaša, a poskrbite, da boste tudi uživali in počeli stvari, ki vas polnijo.

Glede na prihajajočo retrogradno energijo Merkurja in Marsa boste morda želeli imeti kakšen rezervni načrt, če ob koncu meseca potujete ali gostite veliko srečanje. Ko imate plan B, zaupajte božanskemu redu.

Prihaja tudi zimski solsticij (21. decembra), praznik svetlobe in teme. To je sveti dan.

Oglejmo si podrobneje datume za december 2022:

1. december: Venera nasproti retrogradnega Marsa

Venera je bila zadnjih nekaj mesecev zelo aktivna na našem nebu. Zdaj potuje izven meja, kar pomeni, da je njeno energijo čutiti na pretirani ravni. Venera vlada našim odnosom, ne samo z drugimi, ampak tudi z denarjem. Morda smo v zadnjih nekaj mesecih opazili teme okoli tega. Ko se bo Venera postavila nasproti retrogradnega Marsa, bo njena energija dobila še dodaten zagon. Do konca meseca naj bi lahko videli tudi večerni vzpon Venere. Večernica Venera nas opominja, da ljubimo svojo senčno stran. Osredotoča se tudi na ljubezen do samega sebe.

2.–5. december: Sonce se poravna z Antaresom

To so ena najmočnejših in najmagnetnejših kozmičnih vrat leta! Ko se Sonce poravna s kraljevo zvezdo Antares, odklene močne galaktične energije, ki žarijo navzdol na Zemljo, zvišajo naše vibracije in nas uskladijo z našim višjim namenom. Antares naj bi bil počivališče za duše, ko zapustijo svoja zemeljska telesa in potujejo v višja kraljestva. V tem počivališču se duše spomnijo na ljubezen, ki so, in na lepoto, ki jo ponuja življenje. Lahko se povežemo s spominom na obisk tega kraja ali vedenje, da obstaja. Prav tako se lahko ponovno povežemo s potovanjem svoje duše in se spomnimo, da imamo res srečo, da smo tukaj na tem človeškem potovanju. 

3. december: Neptun se prične gibati direktno

Zunanji planeti ali planeti, ki so najbolj oddaljeni od Sonca, običajno ne vplivajo tako močno na nas, ko so retrogradni v primerjavi s planeti, ki so bližje Soncu. Neptun je planet iluzije, ustvarjalnosti, sanj in brezpogojne ljubezni. Ko postaja direkten, nas opomni, da se povežemo s svojo intuicijo in si zaupamo. Morda bomo na ta dan občutili globljo duhovno povezanost ali dodatno ustvarjalnost. Neptun lahko včasih ustvari meglo, a ko pride iz retrogradnega položaja, se lahko megla razjasni, kar nam omogoči, da vidimo stvari z novo jasnostjo. 

7. december: polna luna v dvojčkih

Prihaja polna luna, ki nosi nekaj ognjene, nestanovitne energije. Ta polna luna je poravnana z retrogradnim Marsom. Retrogradni Mars lahko sproži naše strahove in zadržana razgreta čustva. Morda opazimo, da se v svetu okoli nas ali celo v našem življenju pojavljajo pereče teme. Retrogradni Mars lahko vpliva tudi na našo raven energije, zaradi česar se počutimo še posebej utrujene. Na splošno ta polna luna nosi nekaj toplote, vendar lahko to energijo spodbudimo, da delamo na svojih strasteh in da se ponovno navdušimo nad življenjem. Preživite čas v raziskovanju, kaj vas osrečuje in kaj vam prinaša veselje.

8. december: Venera prečka galaktično središče

Venera prečka zelo občutljivo točko, znano kot Galaktično središče. Kot že ime pove, je to središče naše galaksije in dom globoko koncentrirane energije ter številnih skrivnosti! Ker se lahko galaktična energija napolni, nam lahko aktivacija Venere pomaga razširiti naš srčni center in se osredotočiti na vse, kar je dobrega v našem življenju. 

18.-20. december: Sonce v galaktičnem središču

Ko Sonce prečka to visoko naelektreno točko, se galaktična energija usmeri na Zemljo in naravnost v naša jedra. Galaktična energija nam lahko pomaga, da se počutimo povezane z našim zvezdnim izvorom in nas opomni, da smo resnično vesolje v gibanju. 

20. december: Jupiter vstopi v Ovna

To je eden od velikih kozmičnih premikov meseca. Jupiter vstopi v Ovna, kjer bo ostal večji del leta 2023. Znamenje, v katerem je Jupiter, ponavadi začini naslednjih 12 mesecev, zato se lahko zdi, da bo energija Ovna močna. 

21. december: zimski solsticij

Solsticij je čarobni čas v letu, ko lahko spoštujemo svetlobo in temo v sebi. Na severni polobli decembrski solsticij prinese najdaljšo noč v letu in začetek zime. Energija teče v notranji smeri in vodeni smo, da gremo vase in razmišljamo o svoji notranjosti. Solsticij so praznovale številne kulture po vsem svetu. Številne tradicije, ki jih danes praznujemo kot božič, na primer okraševanje borovcev, obešanje venčkov in obdarovanje, so bile vzete iz poganskih praznikov v čast solsticija.

21. december: Začne se sezona Kozoroga

Solsticij sovpada s prehodom Sonca v zemeljsko znamenje Kozoroga. Kozoroga predstavlja morska koza, ki se lahko povzpne na najvišje gore in se spusti na dno morja. Morska koza nas opominja, da ne glede na naše okoliščine obstaja pot naprej. Z ohranjanjem in vero vase nam to lahko uspe! Uporabite zemeljsko energijo sezone Kozoroga, da verjamete vase, še posebej ko gre za vaše cilje. 

23. december: Kozorogov mlaj

Sezona Kozoroga se začne z mlajem, ki prinaša nov začetek. Ta luna v znamenju kozoroga je drugi mlaj zapored, ki pade na 1 stopinjo. Zanimivo je, da tudi naslednji trije mlaji sledijo temu trendu, tako da so vse lune od novembra do marca na 1 stopinji! Te sinhronosti so redke, zato so znak vesolja, da bodimo pozorni. 

29. december: retrogradni Merkur

Zadnji retrogradni Merkur v letu poteka v znamenju Kozoroga. Merkur je planet komunikacije in naših miselnih procesov, zato smo, ko je retrograden, ponavadi nekoliko megleni, zmedeni in težje izrazimo, kako se počutimo. Vendar pa nas to samo izziva, da premaknemo zastarele miselne vzorce in si bolj razjasnimo, kaj resnično želimo sporočiti.

Merkur vlada tudi potovanjem in elektroniki, zato se lahko včasih pojavijo težave tudi na teh področjih. Mnogi ljudje se bojijo retrogradnega Merkurja, vendar je pomembno, da ga spoštujemo kot naravni ritem in cikel vesolja.

Več jasnost bo sledila, ko se Merkur znova usmeri direktno, kar se bo zgodilo 18. januarja. Ker je hkrati retrograden tudi Mars, se lahko ta retrogradni Merkur zdi še posebej intenziven.

Vir: foreverconscious.com