Nihče ni rekel, da bo lahko. Zdaj je čas, da nehamo z boji in stopimo na nevtralno stran.

V zgodovini Zemlje so vedno bili izzivi, eni imajo srečo in gredo lažje skoznje, drugi pa moramo vložiti malo več časa in energije vase. Žal nekateri tudi obupajo in ne moremo jim zameriti, ker vemo, da so vse naše osebne bitke v nekem trenutku lahko zelo težke.

Nihče ni rekel, da bo lahko. Zdaj je čas, da nehamo z boji in stopimo na nevtralno stran. (foto: shutterstock) shutterstock
10. 11. 2021

Zadnjič sem mojim prijateljem poslala mail z novico, da bo oktobra prišlo zdravilo in da potem naj ne bi več vsiljevali cepljenja. Možno, da je to vse res, ampak zakaj bi že zdaj čakala na nekaj kar se bo dogodilo v prihodnosti? Polagala svoje upe (in energijo) tja z željo po »odrešitvi«?
Zato, ker čutim kolektivno napetost in bi se je rada rešila. Ker čutim stres in jezo, ko pridem v trgovski center in moram pokazati pct. Ker ne maram, da me nekdo sili v nekaj, kar nočem. In kaj v tej situaciji sploh narediti?

Ko iščem odgovore zunaj, sem še bolj zmedena. Količina informacij na spletu me duši, včasih me spravlja v še večji pritisk in jezo in na tak način izgubim ogromne svoje krasne energije. Verjetno se s tem soočaš tudi ti, zato me razumeš o čem govorim.

Veš, zelo težko je podati odgovor, ki si ga želiš slišati. Težko je 100% reči, da je vse skupaj teorija zarote, ali da zdrži, saj bo kmalu mimo. Nič od tega ti ne morem obljubiti, kajti sam plan, kaj se bo dogajalo na Zemlji, je preobsežen za moje dojemanje. Vsake toliko dobim uvid ali spoznanje, da bolje razumem sebe in svoje odzive in to je to. Vedno, ko želim vprašati več (kdaj bo vsega konec, kaj se bo dogajalo drugo leto,...), me tiha sila potisne vase:
»Bodi v sebi! Zaupaj si! Spuščaj strahove in jezo. Odvezuj se od stvari, ki ti škodijo. Ne sodi!« pravi.

Tudi sama bi rada vedela vse, da bo končno mir v meni. Ampak ta »vse« je samo potreba ega. Ker življenje ne bi bilo potem tako čarobno, če vnaprej že vse veš, kajne? Tako pa se učim potrpljenja in iz dneva v dan odkrivam nove sposobnosti, spuščam bremena in iščem smisel življenja (še vedno).

 »Nobody said it was easy« (nihče ni rekel, da bo lahko) pojejo Coldplay. In res je tako. V zgodovini Zemlje so vedno bili izzivi, eni imajo srečo in gredo lažje skoznje, drugi pa moramo vložiti malo več časa in energije vase. Žal nekateri tudi obupajo in ne moremo jim zameriti, ker vemo, da so vse naše osebne bitke v nekem trenutku lahko zelo težke.

Ko smo soočeni z izzivom, je pomembno, kako se nanj odzovemo. Lahko začnemo paničariti, se jezimo nanj, zbežimo stran ali pa damo vse od sebe in stopimo s samozavestnimi koraki direktno vanj. Izzivi, s katerimi smo soočeni, so tukaj z namenom. Večji kot so, hitreje napredujemo. Ko premagamo eno oviro, se energija sprosti in odprejo se nam nova vrata.

Zdaj s to situacijo je seveda zelo pestro. Jezni smo, ogorčeni, čutimo, da pravila niso poštena. Da posegajo v naše pravice in včasih je težko dojeti, da je kaj takega sploh možno. Ampak tako je. 

Sama delam na tem, da vse te občutke, ki mi butajo na plano, razrešim v sebi. Če se le da, ne stopam na eno ali drugo stran. Želim si biti in ostati nevtralna, ker tako lažje diham. Takoj, ko se poistovetim z neko idejo, obsojam ali pa se jezim, že čutim kako me nevidna sila grabi in zahteva od mene, da čustveno odreagiram (seveda, ker je tej sili moja energija hrana). Ko odreagiram dejansko brezplačno podarim tej sili svojo energijo. Zakaj že? Za nek varljiv občutek, da delam prav za skupno dobro. Samo kako delam prav, če gre moja energija neznanemu prejemniku? Kaj ne bi bolje, da svojo energijo vložim vase? Za svoje preboje, soočanja in realizacijo mojih namer, ne pa za napajanje čudnih entitet. Grrr! Sem spet malo jezna nase, ker še osel ve, da se gre samo 1x na led.

Moji uvidi v ozadje energij skozi leta, so mi pokazali, da se kolektivna mnenja in prepričanja združijo v energijska nihala. Nihala so energijske tvorbe, ki se ustvarijo na energijski ravni, ko se združijo enake ali podobne energije. 

Naj podam primer. Recimo, da si za to, da se sprejme nek nov zakon. Svojo energijo začneš usmerjati v to nihalo, ki pridobiva na moči. Več kot je udeležencev, močnejše je. Te zanima kako gre tvoja energija tja?

Kjer je tvoja pozornost, tam je tvoja energija. Tvoja energija pa so tvoje misli in občutki – ko se o novem zakonu pogovarjaš, komentiraš, objavljaš, prepričuješ ali kako drugače sodeluješ, se tvoja energija zbira v tem kolektivnem nihalu.

No, ker ima vesolje rado ravnovesje, in je sedaj preveč potenciala na eni strani, se bo ustvarila druga stran, ki bo nasprotnica tega zakona. Enako se bo zgodilo tam, druga stran bo našla razloge »proti« in brezkompromisno branila svoje in prav tako bodo vsi imeli prav, ker so se našli na neki skupni točki. Tako na tej strani druga skupina ljudi energizira svoje nihalo.

Medtem pa čas teče. Minuta, ura, dan, mesec, leto....

Vedno nove in nove stvari se najdejo ter te okupirajo, da svojo energijo usmerjaš v različna nihala. Kaj pa tvoji načrti? Tvoje sanje? Tvoje želje? Kar nekako pozabiš, da imaš tudi ti svoje projekte in si jih želiš izpeljati, ker so te nihala tako okupirala, da komaj najdeš čas zase.

Vem, da se počutiš bolj živega, ko braniš eno ali drugo stran. Ampak ali se kdaj vprašaš, kaj ti prinaša tak boj? Te osrečuje, podpira? Je sploh tvoj ta boj? Če si iskren/a do sebe morda uvidiš, da je to le boj tvojega ega, da ima končno lahko enkrat prav.

Nihala so lahko zelo zavajajoča. Ko že misliš, da si našel »skupino«, ki ji je mar zate, ki ti podaja navodila kako in kaj, potem zgroženo ugotoviš, da imajo tudi ti ljudje v ozadju svoje agende. Jaz recimo takoj začutim nekoga, ki se predstavlja drugače, kot v resnici je. Energije že prepoznavam med sabo in to mi v življenju zelo prav pride.

Vemo, da so se skozi celotno zgodovino ljudje borili za svoja načela in prepričanja. Zdaj je čas, da nehamo z boji in stopimo na nevtralno stran. V praksi to pomeni, da pogledaš tudi sebe, ker nisi svetnik. Tudi ti imaš znotraj sebe okostnjake v omari, ki so mogoče pripeti na tvojo željo, da se upiraš. Mogoče vse to izvira iz ranega otroštva, ko te oče ni poslušal ali ti je rekel, da nič ne znaš. Zdaj, v odrasli dobi, pa želiš pokazati očetu (beri: sistemu), da znaš, zmoreš in smeš. 

Zato najprej zaceli svoje občutke – jezo, sovraštvo, zamere in nameravaj ravnovesje v sebi. Razišči skrite vzgibe in šele potem deluj, kot ti veli srce oziroma notranji glas. Takrat bo tvoja akcija zagotovo podprta s pravo energijo in tudi ti boš v svojem delovanju precej bolj uspešen/a. 

Če želimo živeti v Resnici, potem moramo vedeti, da se zanašamo lahko samo nase in na svojo energijo. Ne obstaja rešitelj, ki te bo rešil, ti sam/a se boš lahko osvobodil/a nevidnih okov, če boš tako želel/a. S tem, ko sprejmeš resnico o sebi. V sebi.

Če te zanima, kaj se v ozadju nevidnega energijskega sveta dogaja, si nujno preberi mojo knjigo Z energijo živim. Marsikaj ti bo postalo še bolj jasno.

So pa tukaj še drugi avtorji, ki so name naredili močan vtis: Carlos Castaneda (Bitka za neznano), Vadim Zeland (Transurfing realnosti), Paul Coelho (Priročnik bojevnika luči), B.D. Benedict (Trgovci z dušami), Napoleon Hill (Premagajte hudiča).

Splača se vedeti, katere bitke bijemo in ali so sploh naše. Kolektivna energija je močna, zato nas hitro potegne vase. Ozavesti raje, ali je bitka, ki jo biješ za tvojo osebno svobodo ali za nekoga drugega. 

Pa srečno!

Leticija Fortin

www.zenergijozivim.si

FB: Leticija Fortin – z energijo živim

FB skupina: Energijske tehnike in meditacije z Leticijo

E: info@zenergijozivim.si

Poglejte si še: