Nobeno naključje ni, da se napetosti stopnjujejo prav v tednu pred polno luno

Preberite si zapis iz Facebook strani Šepet večnih globin.

Nobeno naključje ni, da se napetosti stopnjujejo prav v tednu pred polno luno (foto: pixabay) pixabay
19. 9. 2021

KDAJ BO BALON POČIL?

Dragi moji,
kako ste kaj? Kako se držite v teh norih časih, za katere bi še pred nekaj leti mislili, da so zgolj plod znanstvene fantastike?

Časi so milo rečeno nori in zato sem se odločila, da z vami podelim svoje videnje situacije in vam jo osvetlim še iz druge perspektive. Pred nekaj dnevi sem na Facebook strani zapisala, da čutim nekakšno napetost in nemir, ki sta podobni »nemirnemu« zatišju tik pred nevihto. Ali smo sredi nevihte, naj presodi vsak sam.
Osebno ne morem in ne želim dajati lažnega upanja, da »bo bolje,« namreč roko na srce, kolikokrat smo že mislili, da bo bolje? Kljub temu pa lahko z gotovostjo trdim, da vse enkrat pride in vse enkrat mine – tako dobro kot slabo.

Moja filozofija je vedno usmerjena k notranjosti človeka, saj je zunanje dogajanje vedno odsev notranjega sveta človeka in seveda obratno. A če želimo spremeniti zunanjost, moramo najprej spremeniti sebe. Pogledati vase pa je vedno najtežje, kaj šele se spremeniti. Tisti, ki me poznate, tudi veste, da ne dajem »čudežnih« odgovorov o tem, da bo stanje boljše. Že res, da obstajajo določene stvari, s katerimi lahko napovemo tendence prihodnosti, a dejstvo je, da se vedno pokaže stanje, ki je posledica nadaljevanja stanja, v katerem se trenutno nahaja posameznik. Dokler ne bo nečesa spremenil pri sebi, tudi situacija ne bo nikoli mogla biti zares drugačna.

Nobeno naključje ni, da se napetosti (notranje in zunanje) stopnjujejo prav v tednu pred polno luno, ki se dovrši 21.9. v vodnem znamenju Rib. Polna luna (ali ščip) vedno predstavlja kulminacijo vsega, nekakšen vrhunec vsega, kar se je nabiralo. Je kot balon, ki smo ga do konca napihnili, če bi šli še naprej, bi balon počil. Polna luna vedno okrepi (osvetli) tisto, kar se je nabiralo v nas samih – če je bi to mir, bomo ob polni luni še bolj mirni in obratno. Če so se v nas nabirali jeza, žalost in strah, bo polna luna to še potencirala.

Kot omenjeno, se polna luna dovrši v vodnem znamenju Rib in nobeno naključje ni, da nas je v teh dneh že zmočilo. Vreme lahko razumemo kot simbol tistega, kar se dogaja znotraj nas. V zadnjih dneh se je v zraku nabiralo precej vlage (=voda=čustva=znamenje Rib), ki se je kondenzirala v dežne kaplje. Podobno se dogaja tudi z našimi čustvi, ki se nabirajo in zgoščajo, ter čakajo, da se bodo »izlila.« Kam in kako pa je v precejšnji meri odvisno od nas samih.

Znamenje Rib je zadnje znamenje zodiaka, predstavlja opuščanje (podobno kot polna luna) in zaključevanje, simbolizira čas tik pred rojstvom, kot tudi tik pred smrtjo. Znamenje povezujemo s prehodom na višje stanje zavesti, ki je pogosto mogoče le preko opuščanja in žrtvovanja. Zelo mogoče je, da bomo soočeni tudi s svojimi iluzijami in seveda drugimi vsebinami iz nezavednega, ki bodo prodirale na površje.

Da ne bom zvenela preveč ezoterično, vam bom podala dva praktična primera, kako se lahko zapisano odraža v praksi. Prva možnost je, da čustva in občutke potlačimo oziroma nad njimi vzpostavimo »strogi« nadzor (idealen primer je trenutno stanje v državi ), druga možnost pa je, da si dovolimo občutiti vsebine iz naših globin, a pri tem ohranjamo »rutino,« ki nas bo ohranjala na površju, hkrati pa preko stika z zemljo/naravo ohranjamo prizemljenost, saj le tako preprečimo, da bi nas vsebine iz nezavednega preplavile in destabilizirale.

Kot nalašč se polna luna dovrši na zadnjih stopinjah Rib, kar še dodatno okrepi in podpira energijo opuščanja in zaključevanja ter možnost prehajanja na višje stanje zavedanja in razumevanja.

Kmalu po polni luni sledi jesensko enakonočje, kar pomeni, da bosta dan in noč enako dolga. Svetloba in tema bosta v ravnovesju. To lahko razumemo tudi kot točko notranjega miru in umirjenosti v posamezniku, ki bosta lahko sledila, če bomo energijo polne lune pravilno usmerili oziroma uporabili. V nasprotnem primeru bo naše notranje brbotanje vedno težje prenašati, saj bo noč z vsakim dnem daljša od dneva. Vstopamo v »temni« del leta, kjer se pobitost, žalost, depresija in obup lažje razbohotijo, če nimamo vzpostavljenega notranjega stebra »svetlobe.«

Prav pri vzpostavitvi notranje svetlobe nam je lahko v pomoč lovor. Svetujem vam, da si v teh dneh (in na dan polne lune) prižgete posušene lovorjeve liste in meditirate ob dimu. Lovor je povezan s Soncem in toploto, kar nam bo pomagalo pregnati notranjo turobnost.

Bila sem dolga, zato vsem tistim, ki ste prišli do konca, čestitam. Dandanes smo vajeni, da le na hitro preletimo vrstice, a takšne teme pač niso »fast food« hrana, kot se to, na žalost, s komercializacijo duhovno – psiholoških vsebin vse pogosteje dogaja.

Iskreno bi se rada zahvalila vsem, ki se z vprašanji obračate name, to mi zelo veliko pomeni. Vedno sem vam na voljo za vpoglede, vsak mesec pa so po 23. na voljo tudi mesečne napovedi.

Na koncu vam, kot vedno, želim vse dobro. Zapomnimo si, da je na koncu vedno vse dobro, če ni dobro, pa pomeni, da še ni konec.

Vir: Šepet večnih globin - Nova stran