Občutljive RIBICE, tukaj je vaše obdobje!

19. 2. 2024
Deli
Občutljive RIBICE, tukaj je vaše obdobje! (foto: shutterstock)
shutterstock

V ponedeljek, 19. februarja ob 04:13 se sonce premakne v znamenje rib in tako naznanja pričetek obdobja tega znamenja. 

To obdobje je ustvarjeno za prepuščanje fantazijam in sanjarjenju. Spodbuja nas, da se povežemo s svojo intuicijo in ustvarjalnostjo, lahko pa se zgodi tudi, da bodo v tem času na površje privrela čustva, ki smo jih v preteklosti potlačili. Ker so ribe izjemno občutljive, bomo lahko tudi sami veliko bolj intenzivno občutili vse, kar se dogaja okoli nas.

To je čas za sprejemanje svoje romantične plati, včasih tudi za brisanje meja med resničnostjo in fikcijo ter dajanje prednosti notranjemu zdravljenju - čeprav nas, glede na sočutnost rib, morda zamika, da bi se pretirano osredotočali na druge.

Lastnosti rib

Znamenju rib vlada Neptun, ki je planet sanj, iluzij, duhovnosti in psihičnih sposobnosti. V astrologiji planet, ki je z naše razgledne točke na Zemlji videti hladen in morsko moder, zamegli racionalno misel, spodbudi domišljijo in lahko povzroči tudi nekaj zmede. Njegov teren je nejasen in nadrealističen.

Mističnost, čarobnost in zasanjanost so lastnosti, ki jih imajo tudi ribe. Z mislimi pogosto pobegnejo med oblake takrat, ko realnost postane pretežka za njihovo občutljivo srce. Zatečejo se v svet čustev, umetnosti in sanj.

Odlikujeta jih tudi neskončno sočutje in empatija. Pogosto prevzamejo in prenašajo bolečino in stisko drugih ljudi, zato je pomembno, da se naučijo ločiti to, kateri občutki so njihovi in kateri ne. Hkrati pa so ribe tudi naravni zdravilci - v težkih trenutkih v sebi najdejo moč, s katero lahko pomagajo tako sebi, kakor tudi drugim.

Kaj nam prinaša obdobje rib?

Ko se sonce premika skozi znamenje rib, lahko opazimo, da smo vsi nekoliko bolj zasanjani. V tem času lahko občutimo, kako se okrepijo naša intuicija, ustvarjalnost in domišljija. Spraševali se bomo, za kaj se je vredno boriti in kdaj je bolje nekoliko popustiti. Iskali bomo ravnovesje med akcijo in prepuščanjem toku.

24. februarja nas čaka še polna luna v znamenju device. Podobno, kakor ribe, so tudi device znane po svojih zdravilskih sposobnostih. Že celo obdobje rib nas bo spodbujalo, da se usmerimo k notranjemu zdravljenju, v tem času pa bomo to občutili še bolj intenzivno.

V obdobju rib (še posebej, ko se bomo približevali polni luni) lahko pričakujemo, da se bo oglašala nerazrešena bolečina iz preteklosti. To obdobje je odlična priložnost, da posvetimo pozornost svojim nezaceljenim ranam in v sebi najdemo moč, da jih zacelimo.

Ne pozabite, da v sebi nosite že vse, kar potrebujete. Zaupajte svojim sposobnostim, prisluhnite svoji intuiciji in se povežite z lastnimi občutki. Le tako se lahko osvobodite bolečine in v pomlad vstopite svobodnejši.

Prirejeno po: popsugar.co.uk

Novo na Metroplay: Smrt, žalovanje in posmrtno življenje | Katarina Nagode