Veterinar razkriva: "To je 5 pasem psov, ki bi jih z veseljem imel doma"

7. 6. 2024
Deli
Veterinar razkriva: "To je 5 pasem psov, ki bi jih z veseljem imel doma" (foto: profimedia)
profimedia

Strokovnjak je povedal, katere pasme psov bi sam z veseljem imel za hišne ljubljenčke.

Vsaka pasma psa je po svoje čudovita in vsaka ima svoje posebnosti. Nekatere pasme so nekoliko zahtevnejše, spet druge pa so bolj primerne tudi za neizkušene ljubitelje psov.

Kakšne pse pa zase najpogosteje izbirajo strokovnjaki? Veterinar Ben, ki na TikToku deluje pod profilom @ben.the.vet, je razkril pet pasem psov, ki bi jih rad imel doma. Preverite, katere pasme so se znašle na njegovem seznamu.

Staffordshirski bulterier

Veterinar je pojasnil, da je pasmo imel kot otrok in da se je staffordshirski bulterier odlično odrezal kot družinski pes. Zaradi predsodkov ljudi so to psi, ki v zavetiščih lahko zelo dolgo čakajo svoje domove, a Ben poudarja, da so to odlični psi, ki so zelo ljubeči do ljudi. Res pa je, da imajo lahko težave z drugimi psi, zato je pomembna ustrezna socializacija.

Koker španjel

Ben je na četrto mesto uvrstil koker španjela. Gre za nežne in ljubeče pse, ki pa so hkrati precej aktivni in potrebujejo zadostno mero gibanja. Veterinar ob tem opozarja, da so pri njih pogosta vnetja ušes, zato je pomembno redno čiščenje.

Pritlikavi šnavcer

Veterinar priporoča pritlikave šnavcerje ljudem, ki razmišljajo o "brahiocefaličnih pasmah" - pasmah, ki imajo krajši gobček (npr. mopsi, buldogi...). Šnavcerji namreč prav tako navdušujejo s simpatičnim videzom, vendar nimajo fizičnih značilnosti, kot so podolgovati hrbet ali sploščen gobec, ki bi lahko negativno vplivale na njihovo zdravje. Poleg tega so šnavcerji zelo inteligentni in zabavni.

Zlati prinašalec

Na drugo mesto je Ben uvrstil zlate prinašalce, za katere pravi, da so odlični družinski psi, ki so izjemno ljubeči in nežni tudi do otrok. Vseeno pa opozarja, da je treba igro med otroci in psom vedno nadzorovati in otroke naučiti spoštljivega ravnanja do psov.

Pudelj

Po mnenju veterinarja so pudlji in mešanci s pudlji odlični družinski psi. So ljubeči in nežni, a hkrati živahni in inteligentni, zaradi česar se je treba z njimi aktivno ukvarjati.

Prirejeno po: krstarica.com