Vsak PASJI LASTNIK bi moral na poletnih sprehodih upoštevati pravilo "5 sekund"

10. 7. 2024
Deli
Vsak PASJI LASTNIK bi moral na poletnih sprehodih upoštevati pravilo "5 sekund" (foto: profimedia)
profimedia

To pravilo lahko psa zaščiti pred resnimi težavami.

Tukaj so vroči dnevi, ki so za hišne ljubljenčke lahko nevarni. Priporočljivo je, da v tem času psa sprehajate ob zgodnjih jutranjih oziroma poznih večernih urah, ob tem pa ste nenehno pozorni na morebitne znake vročinskega udara. Ob vročih dneh na sprehode s seboj vedno vzemite tudi ohlajeno vodo.

profimedia

Že poznate pravilo 5 sekund?

Temperatura zraka pa ni edina nevarnost za hišne ljubljenčke. Nevarna je tudi temperatura tal. Pasje blazinice se zlahka opečejo, kar privede do številnih neprijetnosti za vašega štirinožca.

Sploh, če se s psom sprehajte po asfaltu, je lahko temperatura podlage veliko višja, kakor temperatura zraka. Ob zelo vročih dneh lahko ta doseže tudi 80°C. Idealno je, da sprehodi zato potekajo po senčnih, travnatih površinah.

Če pa te možnosti nimate, pred sprehodom po asfaltu obvezno preverite, ali je ta primeren za vašega ljubljenčka. Pri tem vam pomaga preprosto pravilo petih sekund: svojo dlan položite na tla. Če je ne morete zadržati vsaj 5 sekund, pomeni, da so tla prevroča za sprehod s psom.

Blazinice lahko zaščitite s pasjimi čevlji ali posebno zaščitno kremo. Po sprehodih preverite, ali so blazinice psa poškodovane in se v primeru težav posvetujte s strokovnjakom.

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu