Življenje me je naučilo te pomembne lekcije

Preberite si 10 dragocenih življenjskih naukov.

Življenje me je naučilo te pomembne lekcije (foto: Profimedia) Profimedia
16. 2. 2022

1. Večino svojega življenja porabimo za lovljenje napačnih ciljev in čaščenje lažnih idealov. Dan, ko to spoznamo, je dan, ko zares začnemo živeti.

2.  Čeprav si to želimo, ne moremo neprestano ugajati vsem okoli nas. Najpomembnejše je, da ugajamo sebi, nato pa svojim bližnjim. To je tisto, kar šteje.

3. Boriti se proti staranju je kot boj z mlini na veter. Namesto da izgubljamo čas in energijo za to, da bi izgledali mlajši, raje spremenimo svojo miselnost in uzrimo lepoto, ki jo na naš obraz in telo prinašajo vse življenjske izkušnje, doživetja, občutki ...

4. Nihče ni popoln in nihče ni resnično zadovoljen s tem, kar ima. Kot pravijo: sosedova trava je zmeraj bolj zelena. Ko to zares spoznamo, se lahko resnično osvobodimo s tem, da odvržemo vse sodbe in primerjave.

5. Nihče zares ne vidi tistega, kar delamo prav; vsi pa vidijo to, kar naredimo narobe. Ko se tega zavemo, začnemo stvari početi iz pravih razlogov – ne samo zato, da bi se dokazali drugim.

6.  Obžalovali bomo leta, ki smo jih zapravili za grajanje svojega videza – prej, ko bomo sklenili mir z domom, ki ga je dobila naša duša, prej bomo lahko svobodno zaživeli. Naše telo je neverjetno pomembno, vendar še zdaleč ni vse, kar nas definira.

7.  Naše zdravje je zelo pomembno, vendar so stres, strah in zaskrbljenost veliko bolj škodljivi kot katerakoli okusna hrana, ki se ji lahko odrečete. Sreča in mir sta najboljše zdravilo.

8.  Kdo se nas bo spominjal in zakaj, so vprašanja, ki postanejo z leti vedno bolj pomembna. Naša ljubezen in modrost bosta živeli veliko dlje kot katerakoli materialna stvar, ki si jo lastite.

9.  Na tem svetu nismo za dolgo časa, a če živimo v konstantnem boju proti toku, se lahko ta čas zdi kot dosmrtna obsodba. Življenja ne bi smeli doživljati kot opravilo, morali bi ga občutiti kot pustolovščino!

10. Vedno si privoščimo dober šampanjec in uporabljajmo stvari, ki jih hranimo za »posebne priložnosti«. Jutrišnji dan ni zagotovljen nikomur – današnji dan je edino, kar v tem trenutku imamo. Zato ljubite v vsakem trenutku!

Vir: Donna Ashworth

Preberite si še: 13 duhovnih lekcij za dosego notranjega miru