Pomembni astrološki dogodki v JUNIJU 2023

Preverite, kaj nas čaka v mesecu juniju in na katere datume bodimo še posebej pozorni.

Pomembni astrološki dogodki v JUNIJU 2023 (foto: shutterstock) shutterstock
1. 6. 2023

V prvem delu meseca bomo intenzivneje občutili nihanje energije. Na trenutke bomo lahko zelo motivirani, polni zagona ter usmerjeni k akciji, potem pa bodo sledila obdobja, ko ne bomo imeli jasnega cilja ali pa nas bo spremljal občutek, da smo obtičali.

Drugi del meseca bo nekoliko bolj harmoničen. Vesolje nas bo spodbujalo, da se povežemo s svojo žensko energijo. V tem času je dobro, da sledimo svojim občutkom, se povežemo s telesom ter si namenimo nekaj dodatne nežnosti in počitka.

Preverite, kateri pomembni astrološki dogodki nas čakajo v tem mesecu.

1. junij: Konec obdobja sence retrogradnega Merkurja

Končno! Po koncu obdobja retrogradnega Merkurja sledi obdobje senc, v katerem še vedno čutimo spodbudo, da smo počasnejši in si vzamemo čas za razmislek. Ko se to obdobje zaključi, se v nas lahko vzbudi želja po tem, da stopimo bolj odločno v akcijo in udejanimo tisto, o čemer smo v preteklih tednih razmišljali. Čas je za akcijo in konkretna dejanja!

4. junij: polna luna v znamenju strelca

Takoj na začetku meseca nas že čaka polna luna v znamenju strelca. To igrivo znamenje nas potiska k temu, da v življenju najdemo več lahkotnosti in veselja. Tokrat bo aktiven tudi planet Saturn, naš glavni učitelj in planet karme, ki nam lahko prinese tudi nekaj težjih lekcij. Lahko se zgodi, da se bomo v tem času znašli v težjih situacijah, naš izziv pa bo, da v njih poiščemo rešitve. 

6. junij: premik Venere v znamenje leva

Venera izrazito vpliva na naše ljubezensko življenje. Ko vstopi v znamenje samozavestnega leva, bomo občutili dodatno spodbudo, da neustrašno odpremo svoje srce in se prepustimo vsem spektrom ljubezni. Prav tako lahko na tem področju sedaj pričakujemo nekaj več strasti.

11. junij: premik retrogradnega Plutona v znamenje kozoroga

Pluton, ki je že od 1. maja retrograden, se v juniju premakne iz znamenja vodnarja nazaj v znamenje kozoroga. V tem času se bomo znova posvetili preobrazbam iz preteklosti. Pluton nas spodbuja, da razmislimo o transformacijah, ki so se zgodile v drugi polovici lanskega leta in obenem ozavestimo, kako lahko v prihodnje še bolj poglobimo odnos s sabo.

18. junij: lunin mlaj v znamenju dvojčkov

Energija družabnih in optimistično naravnanih dvojčkov bo precej prijazna. Spodbuja nas, da preživimo nekaj več trenutkov z bližnjimi in se z njimi še dodatno povežemo. Pomaga nam, da v odnosih vzpostavimo večje ravnovesje, obenem pa nam daje dodatno mero ustvarjalnosti, kar nam lahko pride prav tako na osebnem, kakor tudi kariernem področju.

18. junij: premik retrogradnega Saturna v znamenje rib

Na enak dan, kakor lunin mlaj, nas čaka tudi premik Saturna, našega velikega učitelja in gospodarja karme. Saturn se trenutno premika retrogradno, zato se iz znamenja ovna ponovno vrne v znamenje rib. V tem času se bodo vračale teme, ki so bile prisotne marca letos. Spodbujajo nas, da jih ponovno pregledamo in ozavestimo lekcije, ki smo jih prejeli ter prevzamemo odgovornost za napake, ki smo jih storili.

20. junij: pričetek obdobja sence retrogradne Venere

Približuje se pomembno obdobje, v katerem se bo Venera premikala retrogradno. Še pred tem pa nas čaka senca retrogradne Venere, ki je nekakšna "predpriprava" na kasnejše obdobje. V tem času se lahko zgodi, da se bodo na področju naših odnosov začele oglašati nove teme. Pomembno je, da smo nanje pozorni, saj bodo enake teme igrale veliko vlogo v prihodnjih mesecih.

21. junij: poletni solsticij in pričetek obdobja raka

Ob poletnem solsticiju pozdravljamo tudi pričetek obdobja čustvenega raka. V tem času vesolje želi, da se še bolj povežemo s svojim srcem in sledimo občutkom. To je odlična priložnost, da si vzamemo čas zase, si namenimo nekaj dodatne pozornosti in naberemo energijo za pestre in vroče poletne mesece.

30. junij: pričetek retrogradnega Neptuna

Konec meseca pozdravljamo še obdobje retrogradnega Neptuna, planeta ustvarjalnosti in sanj. Ko se ta premika retrogradno, lahko odstrani tančico skrivnosti in nas vodi k odkrivanju resnice. V tem času Neptun deluje kakor nekakšen čarovnik, ki razkrije trik. Spodbudi vas, da se soočite z lastno resnico ter ji pričnete slediti.

Prirejeno po: foreverconscious.com

Poglejte si recept za PARADIŽNIKE, POLNJENE S PESTOM IN KVINOJO