Pomembni datumi tega leta za vaše ljubezensko življenje

Kateri dnevi v tem letu bodo še posebej pomembni za vaše ljubezensko življenje?

Pomembni datumi tega leta za vaše ljubezensko življenje (foto: Profimedia) Profimedia
11. 1. 2023

V letu 2023 bo v ospredju zdravljenje in celjenje ran. To je odličen čas, da razrešite težave iz preteklosti in se jih osvobodite, da vas ne ovirajo pri grajenju prihodnosti. 

Tudi v ljubezni vas bo vesolje spodbujalo, da razrešite svoje travme in na ta način izboljšate svoje odnose. Morda boste v tem letu ugotovili, zakaj se zapletate v toksične odnose, velika verjetnost pa obstaja, da boste od odnosov preprosto želeli več - več ljubezni, intimnosti, odprtosti, ranljivosti in stabilnosti. Vendar je vse to odvisno predvsem od vas. 

Ko boste v tem letu rasli, bodo s tem rasli tudi vaši odnosi. Ob nekaterih datumih pa vam bodo zvezde dale priložnost, da svoje odnose še dodatno okrepite in izboljšate.

12. januar

Že takoj v prvih dneh novega leta Mars, planet akcije, strasti in intimnosti zaključi svoje obdobje retrogradnosti. To vam omogoči, da svoj odnos popeljete na višjo raven in vanj vnesete več tistega, po čemer resnično hrepenite.

22. januar

Marsu sledi tudi Uran, veliki prebujevalec, ki se prav tako obrne direktno. S tem se prične tudi posebno obdobje, ko so vsi planeti direktni. To obdobje, ki bo trajalo do 21. aprila, vas spodbuja, da se osredotočite na prihodnost in usmerite v vse, kar si s partnerjem želite ustvariti v bodoče.

7. marec

Po dveh letih se Saturn iz znamenja vodnarja premakne v znamenje rib. V tem času boste največ lekcij prejeli ravno skozi ljubezen. Duhovne povezave bodo postale intenzivnejše in spoznali boste, kaj je tisto, kar vam je v življenju zares pomembno.

23. marec

V marcu sledi premik Plutona, planeta transformacije, ponovnega rojstva in spolnosti. Od leta 2008 je ta planet v znamenju kozoroga, zdaj pa se premakne v vodnarja in vam prinaša več svobode in ustvarjalnosti. V tem času boste zmogli razmišljati izven okvirjev in lažje boste ustvarjali odnos, ki resnično izpolnjuje vaše potrebe, ne glede na to, kaj si mislijo drugi.

25. marec

Po 7 mesecih se tudi Mars iz znamenja dvojčkov premakne v znamenje raka. V tem času bi se morale zaključiti zadnje lekcije prejšnjega leta, kar vam bo ponudilo poseben občutek svobode. Energija raka vas bo spodbudila, da se odprete ter ponudite več ljubezni sebi in svojemu partnerju.

20. april

April naznanja pričetek novega cikla mrkov. 20. aprila nastopi sončev mrk v znamenju ovna, kar vas spodbuja, da se neustrašno premaknete naprej. Mrki nam običajno prinašajo izzive, ki nam omogočijo rast in razvoj - tako na osebnem področju, kakor tudi v odnosih.

5. maj

V maju nas pričaka lunin mrk v znamenju intenzivnega in strastnega škorpijona. Ta vam bo pomagal pri dokončni transformaciji, ki se je pričela že z aprilskim sončevim mrkom. Morda boste v tem času želeli biti sami, a boste vseeno prišli do pomembnih spoznanj in zaključkov, ki bodo pripomogli k vašim odnosom.

19. maj

Stelij je izraz v astrologiji, ki opisuje postavitev vsaj treh planetov v enem znamenju in tako prinaša veliko osredotočenost. V maju nastopi stelij v znamenju bika, kar vas bo spodbudilo, da se v svojih odnosih fokusirate na iskanje stabilnosti in zadovoljstva.

22. julij

Venera se v znamenju leva obrne retrogradno in vas opomni, kako pomembno je sodelovati s svojim partnerjem. V tem času boste morda razmišljali, kako bi lahko svoj odnos še bolj poglobili ter na kakšne načine lahko dosežete večjo intimnost.

14. oktober

Sončev mrk v tehtnici bo poudarjal ravnotežje. V tem času boste iskali ravnovesje, tako v odnosih, kakor tudi v vas samih. Pojavila se bodo pomembna spoznanja, ki vam bodo pomagala na poti do harmoničnega življenja.

28. oktober

Ob koncu oktobra zaključujemo sezono mrkov za letošnje leto. Zadnji nastopi lunin mrk v znamenju bika, ki bo ponovno osvetlil teme, ki so se že oglasile v času majskega luninega mrka. Razumeli boste, kako lahko vaše razmerje postane dolgotrajno in kaj morate storiti, da dosežete polno predanost in intimnost v odnosu.

Ne glede na datume pa je prav vsak dan pomembno, da sledite svojim občutkom ter odprete svoje srce za ljubezen. Samo tako lahko zaživite polno življenje in poskrbite, da bo to leto nepozabno.

Prirejeno po: YourTango