Smo v prav posebnem obdobju BIKA, ki prinaša mrke in retrogradni Merkur

Obdobje bika se je pričelo v sredo, 20. aprila ob 2.24 uri. Preverite, kaj v tem obdobju, ki bo trajalo do 21. maja, početi in česa ne početi.

 
Smo v prav posebnem obdobju BIKA, ki prinaša mrke in retrogradni Merkur (foto: profimedia) profimedia
21. 4. 2022

Obdobje Ovna je bilo v znamenju ognja, akcije, zagona, novih projektov in impulzivnosti, zdaj pa je čas za večjo stabilnost in umirjenost, a hkrati preudarnost. Obdobje Bika je odlična priložnost, da se ustavite, zadihate in s popolnim zavedanjem naredite svoj naslednji korak. Naj v tem obdobju vlada potrpežljivost in prijaznost do sebe in drugih. 

20. aprila, ko se Sonce premakne v znamenje Bika, se energija upočasni, kar nam omogoča večjo možnost za prizemljevanje, za kar v času ognjenega "ovnovega šprinta" ni bilo časa. 

Bikov čas v letu je namenjen temu, da se upočasnimo, utrdimo svoj urnik in razmislimo, čemu želimo zares posvetiti svoj čas.

Medtem ko obdobje Ovna navdihuje naše impulze in strasti, obdboje Bika želi, da pogledamo svoje dolgoročne cilje in izpopolnimo tisto, čemur resnično želimo posvetiti svoj čas.Ta počasnejša energija je dobrodošla, še posebej, če se počutimo nekoliko izgoreli.

Bik je tudi povezan z užitkom, zato dobimo priložnost, da se ustavimo in povonjamo vrtnice ter si v življenju vzamemo čas za užitek.

Sezona Bika 2022 je posebna, saj prinaša začetek sezone mrkov

Imeli bomo dva mrka, sončni mrk nastopi 30. aprila, nato pa mu sledi krvavi lunin mrk, 16. maja.

Obdobje mrkov je vedno čas preobrazbe v naših življenjih. Njihova prisotnost pogosto prinese spremembe ali močne trenutke prebujanja. Vedno se je vredno spomniti, da nas mrki, čeprav so transformativni, postavijo točno tja, kjer moramo biti, tudi če se sprva ne zdi tako.

Obdobje Bika prinaša tudi dva retrogradna planeta - retrogradni Pluton se prične 29. aprila in retrogradni Merkur - 10. maja. Retrogradna energija vedno ustvari učinek upočasnitve na našem kozmičnem nebu, saj nas vodi k razmisleku, pregledu, da si vzamemo čas, preden nadaljujemo naprej.

Zlasti retrogradni Merkur lahko skupaj z mrki prinese nekaj razburkanih valov, zato vsekakor uporabite zemeljsko, prizemljeno in stabilno energijo Bika v svojo korist.

Če se počutite negotovo, se osredotočite na ustvarjanje rutine, majhne korake in ohranjanje energije za tisto, kar je resnično pomembno. Ker Biku vlada planet Venera, je zelo priporočljivo tudi razvajanje sebe. 

Še en velik kozmični dogodek bo premik Jupitra v Ovna 10. maja. Jupiter, ki se premika v to ognjeno znamenje, nakazuje porast inovativnosti in podjetniških prizadevanj. Prinaša zelo neodvisno energijo, zaradi katere se lahko oddaljimo od zanašanja na druge, vlade ali korporacije.

Eno od daril in lekcij, ki nas jih uči Bik, je, da si priznamo svojo vrednost in kako dragoceni smo v resnici.

Sporočila Bika

Vredni ste; rodili ste se vredni. Ne potrebujete ničesar zunaj sebe, da bi si potrdili ali si priznali, kako vredni ste v resnici. Stojte v moči teh besed. Priznajte si vrednost, ki jo prinašate temu svetu, že s tem, ko ste preprosto vi.

Kaj početi med obdobjem Bika?

 • Razvajajte se (s hrano, masažo, darili v obliki rož/kozmetike/kristalov/sveč...)
 • Ustvarite si doma poseben prostor zase - oltarček
 • Privoščite si dovolj počitka
 • Organizirajte romantičen zmenek
 • Preberite kakšno dobro knjigo
 • Bodite premišljeni
 • Bodite stabilni v odnosih
 • Pogovorite se svojih potrebah in prisluhnite drugim, kakšne so njihove potrebe

Česa ne početi?

 • Ne izolirajte se od bližnjih
 • Ne bodite pretirano zapravljivi
 • Ne držite se starih zamer
 • Ne sklepajte prenagljenih odločitev

V tem obdobju si vzemite več časa zase. Privoščite si razvajanje in počitek. Bodite nežni do sebe in drugih. Verjemite, da se vse zgodi z razlogom in se opomnite, kako daleč ste prišli.