Sin me je naučil, kaj je v življenju zares pomembno

Otroci so naši najboljši učitelji. Opazujte in prisluhnite lekcijam, ki nam jih predajajo.

Sin me je naučil, kaj je v življenju zares pomembno (foto: Profimedia) Profimedia
7. 6. 2022

Nekaj časa nazaj sem svojega sina peljal v italijansko restavracijo na kosilo. Bil je čudovit jesenski dan in kot običajno je bil moj sin poln energije in veselja.

Oba sva naročila testenine, nato pa se lotila slastnega sveže pečenega kruha, ki nama ga je prinesel natakar. Niti pomislil nisem, da me bo sin naučil še ene lekcije o umetnosti življenja.

Sin se kruha ni lotil tako, kakor se ga večina odraslih, temveč je to storil na bolj domisln način. Iz rezine je pričel trgati toplo, mehko sredico, skorje pa se ni dotaknil. Bil je dovolj moder, da se je posvetil zgolj najboljšemu delu, drugo pa je pustil.

Nekoč mi je na seminarju nekdo rekel: "Otroci prihajajo k nam višje razviti kot odrasli, da nas naučijo tisto, kar se moramo naučiti." In tistega dne me je moj sin spomnil, kako odrasli preživimo preveč časa osredotočeni na "skorjo življenja", namesto na vse dobre stvari, ki jih dnevno doživljamo.

Ukvarjamo se z izzivi v službi, neporavnanimi računi in pomanjkanjem časa za vse, kar moramo opraviti. Toda vsebina naših misli oblikuje naš svet in to, o čemer premišljujemo, postane naše življenje. Tisto, na kar se osredotočamo, bo določalo našo usodo in zato se je treba začeti posvečati dobrim stvarem. 

V prihodnjih dneh najdite čas, da se povežete s svojo igrivo platjo, z otrokom v sebi. Vzemite si čas in opazujte pozitivne lastnosti otrok. Posnemajte njihovo sposobnost, da ostanejo polni energije, domišljije in povsem zatopljeni v trenutek, ne glede na to, kaj se okoli njih dogaja. 

Povzeto po: Robin Sharma

Preberite si še: Ko sem postala mama, sem se naučila TO pomembno lekcijo