Super modra polna luna + 6 retrogradnih planetov

28. 8. 2023
Deli
Super modra polna luna + 6 retrogradnih planetov (foto: shutterstock)
shutterstock

V četrtek, 31. avgusta, ob 03:36 uri se napolni že druga polna luna v mesecu avgustu. 

Tokratna super polna luna bo v znamenju rib. Ker je to druga polna luna v mesecu, jo imenujemo tudi modra luna. Modre lune so redke, zgodijo se približno enkrat na 2,5 leti. 

Imeti dve polni luni v enem koledarskem mesecu kaže na očiten večji val sproščanja energije. 

Karkoli se bo dogajalo pod to posebno modro luno, ki ji delajo družbo tudi številni retrogradni planeti, obstaja velika verjetnost, da se bomo počutili spremenjene. Verjetno je, da bo v življenju nekaj odšlo in bo nastalo nekaj novega prostora, ki ga bomo morali zapolniti. Čeprav se lahko ta prostor sprva zdi vznemirjujoč, ima obljubo in potencial, da iz njegove praznine vzklije nekaj novega - boljšega.

Vendar nam kozmično vreme kaže, da bomo morali biti še posebej potrpežljivi, saj je in bo prisoten močen val retrogradne energije.

Modra luna v ribah in šest retrogradnih planetov

Retrogradnost se pojavi, ko se iz naše točke opazovanja zdi, da se planet giblje nazaj. Pod modro polno luno bomo imeli kar 6 retrogradnih planetov: Merkur, Venero, Saturn, Neptun, Uran in Pluton. 

Čeprav ni nenavadno imeti nekaj retrogradnih planetov hkrati, je šest planetov skupaj zagotovo redka poslastica! Poleg tega sta retrogradna Venera in Merkur skupaj intenzivna kombinacija.

Retrogradna energija povzroči, da se ozremo v preteklost. To je čas za razmislek in ne za napredovanje. Na zunaj lahko močna retrogradna energija povzroči zamude, napačno komunikacijo, nezgode ter povzroči, da se počutimo nekoliko negotove. Lahko se počutimo, kot da se gibljemo v krogu ali smo nesigurni vase ter v prihodnost.

Medtem ko je naš zunanji svet lahko kaotičen zaradi ogromne količine retrogradne energije, je lahko naš notranji svet naše svetišče, h kateremu se obračamo. Pravzaprav lahko med tako močno retrogradno energijo naš notranji svet postane naš edini pravi kompas.

Zaželjeno si je vzeti čas za tišino, potrpežljivost in stanje nedelovanja. Ta močna retrogradna energija nas kliče, da gremo vase, se povežemo s svojim notranjim svetom in spoznamo, da v nas živi bogastvo modrosti.

To je čas, da namenimo več pozornosti za to, da se umirimo, pišemo, ustvarjamo,  se sproščamo ter sprehajamo po naravi. Polna luna v znamenju ribi nam bo pomagala. Vsebuje mehke in občutljive vibracije, ki nam bodo omogočile, da potujemo vase in resnično prisluhnemo svojemu glasu. 

Pod to modro luno v znamenju rib je v zraku čarovnija

Naše sanje lahko postanejo bolj preroške ali pa opazimo, da nam življenje pošilja jasnejša znamenja. Morda nas celo obiščejo naši pokojni najdražji.

Ker je to druga polna luna v mesecu, se lahko naša pozornost vrne na prvo polno luno v mesecu, ki smo jo imeli 1. avgusta v znamenju vodnarja. Če se spomnite te polne lune, boste morda ugotovili, da se bodo dogodki iz tega časa vrnili.

Obe polni luni tega meseca sta bili tudi super luni, kar pomeni, da sta blizu Zemlje in bo njuna prisotnost močna.

Če se vam je v začetku avgusta zgodilo nekaj pomembnega, boste morda ugotovili, da ta druga polna luna v mesecu prinaša večje zaključke ali morda več osvetlitve. 

Retrogradna Venera pa lahko sproži težave v zvezi z odnosi, denarjem, lastno vrednostjo in vrednotami.

Če te teme prevladujejo v vašem življenju od julija, lahko ta polna luna pomaga, da stvari dosežejo svoj vrhunec, tako da jih je mogoče končno rešiti in dokončati do direktne Venere 3. in 4. septembra.

Z energijo čiščenja polne lune je verjetno, da bi se lahko razrešilo razmerje ali denarno vprašanje. Vedite, da izkazovanje ljubezni včasih pride v obliki besede da, včasih pa v obliki besede ne.

Potem je tukaj še retrograden Saturn. Kot lahko vidite, kroži veliko energije, zato je morda težko vedeti, kaj je kaj! Toda kadar koli je vpleten Saturn, je naša naloga prevzeti odgovornost. Saturn želi, da stopimo korak naprej in prevzamemo odgovornost za svoja življenja in za vse, kar nas muči.

Ne želi nas kriviti, ampak želi, da smo odgovorni za vse, kar se dogaja. Ko je vpleten Saturn, ni prostora za vlogo žrtve. Saturn želi, da sprejmemo, kar je, in da nadaljujemo z ustvarjanjem rešitve s prevzemanjem odgovornosti.

Saturn je tudi mojster ustvarjanja meja, zato obstaja velika verjetnost, da moramo pod to polno luno postaviti nekatere meje. 

Še ena stvar, ki si jo je vredno zapomniti, je, da nam polna luna v ribah pomaga stopiti v stik s svojimi čustvi in občutljivostjo. Daje nam svobodo izražanja in kanaliziranja tega izražanja v nekaj večjega od nas samih.

Pot do tja se morda zdi burna in kamnita; morda se počutimo, kot da nas vesolje izziva na toliko ravneh. Toda, ko se energije umirijo, ko ob vsem tem zajamemo sapo, bomo prepoznali transformacijo.

S to modro luno poteka preobrazba duše, tako na osebni kot kolektivni ravni. Premikamo se skozi pomembne čase.  

Vir: foreverconscious.com

Preberite si še:

Ste že poslušali podkast z Janijem Brajkovičem?

Novo na Metroplay: Sprememba v srcu | dr. Sanja Rozman