Zakaj so lahko INTROVERTI odlični starši?

Introvertirane osebe veljajo za manj družabne in pogosto zmotno mislimo, da imajo težave v odnosih. A ravno introverti se odlično znajdejo med svojimi bližnjimi; tudi v vlogi staršev.

Zakaj so lahko INTROVERTI odlični starši? (foto: profimedia) profimedia
13. 5. 2022

Introverti so izjemno ljubeči, pozorni in zvesti. Odlikujejo jih številne lastnosti, zaradi katerih se lahko odlično znajdejo v vlogi staršev.

Znajo poslušati

Komunikacija je eden glavnih temeljev uspešnih odnosov, tudi v odnosu otrok-starš. Velik del komunikacije temelji na poslušanju in ravno introverti znajo svojemu otroku odlično prisluhniti.

Želijo si umirjenega življenja

Introverti navadno ne marajo drame in si želijo umirjenega življenja. Tudi svojim otrokom zmorejo nuditi mirno otroštvo, brez pretiranega vpitja, intenzivnih prepirov ter ostalih burnih situacij.

So v skladu s čustvi otroka

Starši, ki so introvertirani, običajno razumejo čustva otroka na globji ravni. So bolj v skladu s potrebami otroka in se temu ustrezno znajo tudi zelo dobro odzvati na različne reakcije otroka.

Obožujejo čas doma

Poznate rek, da najlepši spomini otroštva nastanejo na domačem dvorišču? Otroci imajo radi varen dom, saj jim ta zagotavlja stabilnost in občutek varnosti. Introvertirani starši bodo z veseljem z otroci ostajali doma in se ob tem zabavali.

So topli

Čeprav na prvi pogled ne deluje tako, so introverti izjemno tople in ljubeče osebe. Svoji družini zmorejo zagotavljati edinstven občutek varnosti in sprejetosti. Otroci introvertiranih staršev se počutijo ljubljene in ob ustrezni vzgoji tudi sami postanejo izredno ljubeči ter empatični.