Zdaj je čas, da z žensko energijo oplemenitimo svet

Veliko žensk je skozi zgodovino spreminjalo svet na mnogo načinov in hkrati utiralo pot sodobnim ženskam, da lahko danes uživajo v številnih ugodnostih. Biti ženska 21. stoletja je zelo lepo, prav zaradi vseh stvari, ki nam jih ponuja to stoletje. V vseh teh letih smo se dokazale, izobraževale, napredovale, prilagodile vsem novim znanjem, da lahko rečemo, da smo pomembne.

Zdaj je čas, da z žensko energijo oplemenitimo svet (foto: pexels) pexels
2. 7. 2021

Biti ženska danes pa je lepo tudi zaradi brezmejnih možnosti sprejemanja odločitev o sebi, svojem delovanju in vplivu na svet. Bolj kot kadarkoli se lahko sedaj osredotočamo na osebnostni razvoj in na svoje življenjske cilje. Končno lahko prebudimo svojo Boginjo v sebi. 

Kljub temu pa je naš vsakdan prežet z obveznostmi, dolžnostmi in odgovornostmi. Poln dokazovanja, da smo dobre, da smo vredne biti enakopravne in da zmoremo vse, kar smo si zadale, opraviti same. Ampak, drage moje, kdo nam nalaga vse to? Kdaj smo pozabile nase, na naš ženski, sočutni del? 

Preveč smo zahtevne do sebe in druga do druge. Ves čas dvomimo vase in v svoje odločitve, iščemo potrjevanje in se bojimo, da bomo, če pokažemo svojo ranljivo plat, izpadle šibke. Prepričana sem, da s svojo iskrenostjo lahko največ damo našim otrokom, družini in vsekakor tudi sodelavcem, predvsem pa pomagamo ljudem, da delajo to, kar želijo in se sprejmejo, kdor v resnici so. 

Tako si želim, da spoznamo, kdaj je pravi trenutek sreče. Materialni svet nam omogoči svobodo, ampak, da napolnimo svojo dušo in srce, pa je potrebno veliko več. To, da se sprejmemo in smo hvaležne vsak sleherni trenutek in za vse, kar imamo. 

Vsaka od nas si lahko ustvari krasno družino, čudovit dom, sanjsko službo, sanjski avto, ampak to še vedno ne bo dovolj, da smo srečne. Tako se je zgodilo meni pred šestimi leti. Kako je možno, da imam vse, pa nisem bila srečna? Kaj je narobe z menoj? Končno se je moja duša začela prebujati, spoznavati prave vrednote in moje poslanstvo je dobilo jasen pomen.  

Toliko smo v tem življenjskem vrtincu, da si ne dovolimo ustaviti in si povedati, da smo vrhunske, krasne, da smo dovolj. Ne znamo se pohvaliti, ampak se nam zdi vse samoumevno in s tem si nalagamo vedno več in več. 

Kdaj je čas, da povemo sebi in drugim, da smo super in da smo hvaležne za vse, kar smo dosegle? Kdaj je čas, ko postavimo svojo žensko energijo v ospredje? 

Drage ženske, pravijo, da je 21. stoletje naš čas. Čas, da z žensko energijo pozdravimo ta svet; s sočutjem, empatijo, poslušanjem in komunikacijo. Z grajenjem odnosov skozi ljubezen in čustva, ne skozi tabele in racionalnost. Čas je, da oplemenitimo svet in da vrnemo materi naravi, kar smo ji vzeli. Da si priznamo, da smo popolne v svoji nepopolnosti in da nam ni treba vsega znati. Da smo lahko nežne. To ne pomeni, da smo šibke, ampak nežne iz srca in iz ljubezni. In to ne pomeni, da nismo odločne, ampak da odločitve sprejemamo skozi intuicijo. Da si dovolimo začutiti ljubezen do sebe, jo sprejeti in dati naprej.

Zato si želim, da se mi na križarjenju pridružijo ženske, ki so čudovite boginje, samo tega še ne vedo, ker so prezahtevne do sebe in mislijo, da (še) niso dovolj dobre. 

Tiste, ki si želijo čas nameniti spoznavanju sebe, se sprejeti, se povezati s podobnimi ženskami in si dovoliti pokazati svojo ranljivost, osebno in poslovno rasti, si predajati znanje in primere dobrih praks ter predvsem uživati v sproščanju. 

Vsaka od nas je šla skozi proces osebne in poslovne rasti, skozi procese trpljenja, odraščanja, pa tudi osebnih preizkušenj in izzivov. S tem ni nič narobe, to samo pomeni, da si priznamo: VREDNA SEM. 

Same smo sebe naredile takšne, kot smo in prav je, da si čestitamo za ves osebni in poslovni napredek. Prepričana sem, da nam na naši poti skozi življenjske procese ni bil prihranjen noben izziv, kvečjemu smo dobile še večjega, takšnega, kot ga zmoremo udejanjiti. In zato smo danes tukaj.

Želim, da spoznamo, da smo enake, da smo vse ENO. Vse smo bitje luči, resnice in ljubezni. 

Dnevi na križarjenju po čudoviti Dalmaciji so res namenjeni nam. Spoznale bomo jutranji ritual, meditacijo, dihalne vaje, razne tehnike sprejemanja in odpuščanja ter predvsem s skupnim druženjem, plesom in veliko smeha ter visokih vibracij  prebujale našo žensko energijo. 

Iskrica je začetek, iz katerega zraste plamen. Prižgite luč v sebi in se skupaj z mano podajte skozi labirint do odkrivanja sebe, svojih potencialov in želja.

Tanja Skaza