Drevesa vam lahko pomagajo. Katera so najbolj zdravilna?

18. 11. 2023
Deli
Drevesa vam lahko pomagajo. Katera so najbolj zdravilna? (foto: shutterstock)
shutterstock

Drevesa so živa bitja z zavestjo, ki se sicer razlikuje od naše, vendar se lahko sporazumevajo na bolj pretanjenih ravneh zavedanja. Zemeljska magija lahko pomaga odpraviti, predelati in razrežiti številne drobne krize in težave. 

Drevesa so simboli in varuhi brezmejne moči, dolgega življenja in brezčasnosti. Čvrsti predstavniki rastlinskega kraljestva lahko stojijo tud do tisoč let in se vzpenjajo bistveno više onkraj glav nas smrtnikov. So varuhi brezmejne moči, dolgega življenja in brezčasnosti.

Gozd posejan z drevesi vseh starosti, velikosti in vrst, sodi med zbiralnike energij v naravi. Znotraj njegovih pragov se dvigajo starodavni in novi čuvaji, varuhi univerzalne sile, ki se je utelesila v zemlji kot rastlina.

Vsaka vrsta drevesa ima svojstvene sposobnosti

BEZEG: zdravljenje, zaščita, blagostanje
BOR: čiščenje, zdravje, sreča, blagostanje, plodnost
BRESKEV: ljubezen, prerokovanje
BREST: zaščita
BREZA: zaščita, očiščenje, plodnost, novi začetki
CEDRA: blagostanje, dolgo življenje
CIPRESA: delo s preteklimi življenji, zaščita
EVKALIPTUS: zdravljenje
FIGA: plodovitost, moč, energija, zdravje
GLOG: čiščenje, zakonska zveza, ljubezen, zaščita
HAST: zdravljenje, moč, denar, dolgo življenje
JABLANA: zdravljenje, blagostanje, ljubezen, trajna mladost
JAVOR: prerokovanje, ljubezen
JEREBIKA: zaščita, moč
JESEN: zaščita, magija morja
KOKOSOVA PALMA: čistost, deviškost, zdravljenje 

LESKA: prerokovanje, zakonska zveza, zaščita, sprava
LIMETA: prerokovanje, zdravljenje, deviškost, nevtralnost
LIMONOVEC: prerokovanje, zdravljenje, deviškost, nevtralnost
LIPA: zaščita
MANDLJEVEC: prerokovanje, jasnovidnost, denar, posojila, posel
MARELICA: ljubezen
MIšJAK (KOBULNICA): odsvetovano
MURVA: znanje, prerokovanje, modrost, volja
NAVADNI BRIN: zaščita
OLJKA: mir, plodovitost, varnost, denar, zakonska zveza, zvestoba
OREH: zdravljenje, zaščita
PALMA: moč, modrost
POMARANČEVEC: ljubezen, zakonska zveza
TISA: odsvetovano
TREPETLIKA: zascita
VRBA: zdravljenje, zaščita, čarovnije, lahkotni porodi, želje

Čeprav čarobnosti (magije) dreves ni treba omejiti na te vrste dreves, saj vsako drevo v sebi nosi prirojene sposobnosti, ki se razlikujejo od enega do drugega. Eksperimentirajite!

Za magijo zdravljenja so primerna vsa drevesa, razen strupenih (kot sta tisa in mišjak). S katerimkoli drevesom si lahko pomagate pri odpravi glavobola in se napolniti z energijo, lahko vam tudi razkrije prihodnost. Omejujejo nas samo naše glave in dejanja.

Magija dreves

Najbolj pomembno se je povezati, pogovoriti z drevesom, s katerim se boste lotili magije. Brez dlake na jeziku mu povejte, kaj potrebujete. Pojasnite mu, zakaj imate to potrebo in da je res nujno. Drevesa so živa bitja z zavestjo, ki se sicer razlikuje
od naše, vendar se lahko sporazumevajo na bolj pretanjenih ravneh zavedanja.
Čeprav vam stari uroki včasih narekujejo zabijanje žebljev v drevesa, tega, prosim, ne počnite, saj ga boste poškodovali in mu škodovali -  popolnoma nepotrebno, saj so na voljo druge tehnike. 
Pri nekaterih urokih boste risali simbole na liste, za kar se odlično obnese na enem koncu zazgana paličica, saj bo oglje delovalo enako kot graft v svinčniku. Urite se,
dokler vam ne gre brez težav od rok. 

UROKI ZDRAVLJENJA Z DREVESI

Zdravljenje

Poiščite močno, zelo zdravo in živahno drevo s tankimi in upogljivimi vejami. Ko ste bolni, stopite do njega in na eno od večjih vej nežno zavežite vozel. Drevesa ne smete poškodovati, vozel naj bo dovolj tesen in ohlapen obenem, da bo ohranilo obliko. Prosite drevo za pomoč pri zdravljenju. Zlijte bolezen in rano v vezel, kar več minut podrobno vizualizirajte. Nato vozel razvežite - bodite tudi zdaj pazljivi, da drevesa ne boste poškodovali. Bolezen se bo izločila in spustila v zemljo. Zakopljite daritev ob vznožju drevesa. 

Pridobite izgubljeno energijo

S hrbtom se usedite na drevesno deblo, naj se v vas steka neznanska energija drevesa. To se odlično obnese, če imate za seboj veliko prehojenih kilometrov ali hribolazenja, saj ste takrat bolj pretočni. 

Prerokovanje prihodnosti

Ulezite se pod listnato drevo in se sprostite. Zastrmite se v nenehno spreminjajočo se zeleno krošnjo nad seboj. Opazujte naključne vzorce, ki se zarisujejo z nežnim dviganjem in s potiskanjem listov v vetru. Uspavali vas bodo. Jasnovidno se boste odprli in prejeli sporočila o vprašanjih, ki se vam zastavljajo. 

Naravna magija - bolje rečeno magija narave, je nezapletena in neposredna veja magijskih veščin, ki se je izvila iz dolgotrajnega eksperimentiranja ljudstev, posejanih po vsem planetu. Morda se z njo odzivamo na brezmejne sile narave, na moč, ki se nam razgrinja v vedno znova spreminjajočih se letnih časih, v cvetenju popka, v rojevanju mladičev. 

Zemeljska magija lahko pomaga odpraviti, predelati in razrežiti številne drobne krize in težave. Ne predstavlja preproste rešitve za težave sveta, vendar lahko pomaga do reda v življenju. V magijski misli je človeško telo mikrokozmos, pomanjšana Zemlja, ki je makrokozmos. Zemlja pa je mikrokozmos univerzuma. Ali drugače: V nas se zarisuje bistvo planeta in tako tudi univerzuma. Ko spremenimo sebe, potemtakem spremenimo Zemljo in univerzum. 

Tekst: prirejeno po knjigi Scott Cunningham: Moč zemlje in naravne magijske tehnike (založba Cangura)