Moje življenje je začelo imeti smisel šele po 45. letu

Ne počnite te napake, da bi mislili, da ste prestari za karkoli. Življenje se prične takrat, ko nas nehajo omejevati naša leta. 

Moje življenje je začelo imeti smisel šele po 45. letu (foto: Profimedia) Profimedia
8. 10. 2022

Moje življenje je začelo imeti smisel, šele ko sem začela poučevati, pri približno petinštiridesetih letih.

Ko sem bila stara petdeset let, sem ustanovila založbo.

Pri petinpetdesetih sem se pogumno podala v svet računalnikov, hodila na delavnice in se tako znebila strahu pred njimi.

Ko sem bila stara šestdeset let, sem začela obdelovati svoj prvi vrt in postala zavzeta ekološka vrtnarka, ki prideluje hrano zase.

Pri sedemdesetih sem se vpisala na umetniški tečaj za otroke. Nekaj let pozneje sem diplomirala iz umetnosti za odrasle in začela prodajati svoje slike.

Pred kratkim sem se odločila, da se bom preizkusila na področjih, ki so mi vzbujala strah. Lotila sem se dvoranskega plesa. Zdaj hodim na več tečajev na teden in uresničujem sanje iz otroštva, da se bom naučila plesati. Prav tako sem začela izvajati jogo in na svojem telesu že opažam pozitivne spremembe.

Rada se učim stvari, ki jih še nisem preizkusila. Kdo ve, kaj bom počela v prihodnosti? Vem samo, da bom izražala novo ustvarjalnost do dneva, ko bom zapustila ta planet.

Prirejeno po: Louise Hay