Teh 7 znakov razkriva, da nekoga privlačite

4. 6. 2023
Deli
Teh 7 znakov razkriva, da nekoga privlačite (foto: profimedia)
profimedia

Ste se kdaj spraševali, kako določena oseba čuti do vas? Naslednji znaki lahko razkrijejo, ali so med vami prisotni občutki privlačnosti.

1. Podobno vedenje

Zrcaljenje se zgodi, ko se nekdo poskuša podzavestno povezati z vami tako, da zrcali vaše vedenje. Če opazite, da nekdo postavlja svoje telo v podobno držo kot vi, ponavlja vašo obrazno mimiko, je možno, da ga vaša prisotnost privlači in to izraža s temi neverbalnimi gestami. To je tudi eden izmed razlogov, zaradi katerega pari v dolgoročni zvezi postanejo vedno bolj podobni drug drugemu; zaradi zrcaljenja se začnejo podobno vesti, uporabljati podobne obrazne izraze ali imajo podoben smeh. 

2. Fizični dotiki

Medtem ko nekateri svojo naklonjenost izražajo na bolj subtilne načine, pa so drugi nagnjeni k temu, da svojo privlačnost izražajo skozi fizične dotike. To so lahko daljši objemi, trepljanje po roki ali rami, morda položijo svojo roko na vaš hrbet ali po nesreči oplazijo vašo roko... Pri tem upoštevajte, ali je oseba na tak način fizično aktivna z vsemi ljudmi, ali predvsem v vaši bližini.

3. Poravnava trupa in nog

Ko nekoga privlačite, bo njegovo telo nezavedno signaliziralo, da se vam želi fizično ali čustveno približati tako, da se bo usmerilo neposredno proti vam. Tudi v večjih družbenih krogih boste lahko opazili, da je telo te osebe obrnjeno v vašo smer. Poleg trupa pa lahko privlačnost izda tudi usmerjenost stopal – ko oseba uživa v pogovoru z drugo osebo, bodo njene noge obrnjene proti njej; če pa bo želela iz pogovora izstopiti, bo vsaj eno od stopal obrnjeno stran.

4. Odprta govorica telesa

Če nekoga privlačite, je verjetno, da bo njegova telesna govorica bolj sproščena in odprta, ko bo v interakciji z vami. Če oseba svoje telo ohranja v bolj ranljivem in odprtem položaju, to pomeni, da se ob vas počuti udobno in varno.

5. Dvig obrvi

Ta znak je morda težje opaziti, a če ga zaznate, vzemite to kot dober znak. Dvig obrvi je mikro izraz, kar pomeni, da se na obrazu osebe pojavi le za trenutek ali sekundo. Takšni izrazi so najbolj zgovorni znaki resničnih čustev osebe – tudi takrat, ko njegove besede ali zavestna dejanja govorijo drugače. Dvig obrvi nakazuje na pristno presenečenje in navdušenje.

6. Sprememba glasu

Ste kdaj opazili, da je glas vašega najboljšega prijatelja ali prijateljice postal višji ali globlji takrat, ko govori o svoji simpatiji? Študije so pokazale, da ljudje, ko se pogovarjajo z nekom, ki jih privlači, nezavedno spremenijo svoj ton, moč in višino glasu. Bodite pozorni, ali se glas osebe spremeni, ko se pogovarja z vami. Moški ponavadi svoj glas spremenijo tako, da ga poglobijo in s tem poudarili svojo moškost.

7. Raztreseno vedenje

Morda opažate, da je določena oseba bolj raztresena in nerodna, ko je v vaši bližini. Med pogovorom z vami morda popolnoma odmisli ostalo okolico, kar nakazuje, da ste zavzeli njeno celotno pozornost. Ti znaki kažejo na to, da osebo (platonsko ali romantično) privlačite, saj ima težave s tem, da bi se osredotočila na kar koli drugega kot na vas.

Vir: psych2go.net

in 7 skrivnosti karizmatičnih in privlačnih ljudi
 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja