10 čudežev, ki jih sploh ne opazite

28. 1. 2024
Deli
10 čudežev, ki jih sploh ne opazite (foto: shutterstock)
shutterstock

Že komaj čakate naslednji vikend? Mnogo ljudi živi za tisti poseben trenutek, dogodek, avanturo nekje v daljni prihodnosti … Preberite, kako se osredotočiti na tukaj in zdaj, najti drobne radosti in biti hvaležni vsak dan posebej.

Ni potrebno čakati na čudeže, na pomembne in velike stvari, vsak dan je čudež. Mi jih delimo deset, toda če se odprete življenju in z ljubeznijo gledate na vse izkušnje, jih boste gotovo opazili še več …

1. Že samo dejstvo, da ste živi, da vam bije srce, da čutite, da dihate, da ste … je čudež

Od neštetih možnih kombinacij genov se je izoblikovala ena, prav posebna: VI!

Bil je pravi čas za vas, kromosomi so se uskladili, mama vas je nosila pod srcem 9 mesecev … vsi pogoji, da se rodite, da doživite Zemljo, so bili izpolnjeni. Edinstveni ste in neponovljivi. Praznujmo to!

2. Sonce vzide vsak dan 

in luna se skrije. Vsakih 24 ur se Zemlja zavrti in dobimo nov dan: novo priložnost za hvaležnost staremu in za objemanje novega. Veselimo se novih začetkov z vsakim sončnim vzhodom.

3. Letni časi se spreminjajo in narava se giblje v ustaljenem ritmu

... nam pa ni treba narediti ničesar drugega kot to, da smo priča tej veličastni predstavi. Prihaja pomlad, jo že vohate?

4. Male pozornosti

prijazne geste. Nasmeh tujca. Takojšnja povezanost z nekom, ki ga prvič vidimo, občutek, da se že dolgo poznamo. ... Vse to so presečenja življenja, ki se lahko zgodijo le, če smo odprti.

5. Raznolike kulture

Kaj vse obstaja na tem našem ljubem planetu. Vsi smo ljudje, razvijamo in oblikujemo pa se vsak po svoje. Nekateri govorijo japonsko in jedo surove ribe, drugi špansko in jejo paello …Nebesedno vsi komuniciramo na podoben način, z zanašanjem na šesti čut. Pa vendar smo tekom tisočletij razvili toliko zanimivih kultur, ki so vredne raziskovanja. In povezovanja.

6. Ne glede na to, kjer živimo, vsi gledamo isto luno

7. Impresivna tehnologija

ki smo jo razvili skozi čas in jo zdaj s pridom uporabljamo vsak dan. Samo pomislite: govorimo v malo kovinsko mašino in slišijo nas na tisoče kilometrov daleč! Nekaj natipkamo v računalnik in pred očmi se nam razprostrejo podatki iz vseh koncev sveta! Če to ni čudež ...

8. Glasba

Ali ni čudovito, da nas lahko zvok kitare spravi do solz? Da lahko pustimo slabe misli na strani in se predamo ritmu bobnov? Zaplešemo v objemu ljubljene osebe? Poskakujemo in vriskmo v klubu v krogu prijateljev?

9. Naš organizem, naš popolni stroj - deluje

Oči mežikajo, koža se regenerira, kri potuje po vsem telesu, vdihujete kisik in izdihujete ogljikov dioksid. Kaj vse zmorejo naša telesa! Čudeži smo.

10. Prijateljstvo

Ljudje se povezujemo vsak dan, kjerkoli in kadarkoli. Rojevajo se globoke vezi, ki včasih trajajo le nekaj dni, včasih pa celo življenje. Vsaka oseba, ki pride v našo sfero, je prišla z namenom. Cenimo to. Delimo svoje sanje in svoje znanje. Pa tudi težave – vsi smo samo ljudje in vsak potrebuje nekoga, ki se mu lahko zaupa. Bodimo hvaležni za vse to.

Ni nam več treba čakati na nek dogodek s petimi zvezdicami, praznujmo raje male užitke … nikoli se ne ve, kateri izmed njih bo sam od sebe, brez pričakovanj, prerasel v velike načrte in rodil velike sanje. Vsak dan je dragocen.

Spoštujmo sebe in druge, spoštujmo življenje tako, da se tega zavedamo in da smo hvaležni že samo za to, da smo.

Navdih: mindbodygreen.com

Preberite še:

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu