Joga z Robertom Honnom: Stik z ŽIVLJENJEM #6 (24 min)

22. 8. 2022
Deli
Joga z Robertom Honnom: Stik z ŽIVLJENJEM #6 (24 min) (foto: PETRA CVELBAR)
PETRA CVELBAR

Verjetno o jogi ne vem prav veliko. Po okoli 27 letih prakse mi je vedno bolj jasno, da je na polju joge ogromno blefa, ogromno zagovarjanja nekaterih trditev le zato, ker je tako nekdo rekel, ogromno "tradicij" je na novo izmišljenih, ogromno starih tekstov na novo interpretiranih. In kaj je RES, je cona neskončnih debat.

Resni praktikanti joge se skozi balast imaginarnega postopoma prebijejo proti izkušnji svoje joge. Izkušnji, ki naj bi v svoji osnovni ideji jasno začrtala POT k združitvi relativne RESNIČNOSTI z absolutno. Stik z Življenjem. Potop v neskaljeno polje zavesti. Stik z bogom. Alahom. Krishno. Yamo ...

Joga je preprosto PROCES, ki nas vodi k STANJU joge. Stanju, ki ni obarvan z osebnimi vtisi, željami, strahovi, pričakovanji. Stanju, kjer ni identifikacij, stanju, kjer preprosto SEM, brez da bi mislil, kaj sem. 

Še vedno ste vabljeni, da se nam pridružite na programu Joga, moja pozitivna rutina, kjer bomo vsak teden objavljali prakso joge, v katero vas bo popeljal učitelj joge Robert Hönn.

Robert Hönn jogo poučuje že vse od leta 2001. Izobraževal se je pri svetovno priznanih učiteljih. Kot izkušen učitelj registriran pri Svetovni zvezi joge (Yoga Alliance, ZDA), E-RYT (Experienced Registered Yoga Teacher) in pri Joga združenju Slovenije (JZS), IRJU (Izkušen registriran joga učitelj). Praksa, ki jo podaja, je plod osebnih raziskovanj skozi veščine joge, aikida, taijiquana, plesnega eksperimentiranja. In verjetno vsega, kar je do danes počel. Ljubil. Sovražil. Vsega, kar ga je privlačilo. Odbijalo. Pogosto vam bo ponudil vprašanja. Odgovore na njih pa boste morali poiskati sami. 

Preproste prakse virtualnega studia Šole joge RYS Joga DO so namenjene zlitju izkušnje doživljanja sveta s telesom. Utelesiti Zdaj. Ne včeraj in ne jutri. Tu. Ne tam. Tu se lahko začne joga. Več povezav: http://www.jogado.com/ 

Posnetki prejšnjih epizod: 

Novo na Metroplay: Smrt, žalovanje in posmrtno življenje | Katarina Nagode