Ženske prsi potrebujejo svobodo

Ženske prsi skozi dojenje zagotavljajo zdravje in čustveno, mentalno in duhovno stabilno prihodnost človeštva, so izraz in izvor ženske moči. Da bi se popolnoma razcvetele in optimalno delovale, pa morajo biti potešene njihove osnovne potrebe. Preberite, kaj potrebujejo ženske prsi.

Ženske prsi potrebujejo svobodo (foto: profimedia) profimedia
19. 2. 2022

Prsi potrebujejo svobodo

Modrčki omejujejo gibanje limfne tekočine skozi prsi, pazduhe in ramena ter tako povzročajo, da se v prsnem tkivu nabirajo toksini. Najbolj škodljivi so modrčki s kovinsko oporo, saj poleg zaviranja pretoka limfe, zavirajo tudi energetski pretok skozi prsi. Francoska raziskava je pokazala, da imajo ženske, ki ne nosijo modrčkov, živahnejše in vitalnejše prsi, tudi ko se postarajo. Telesna vadba in ples brez modrčka omogoča telesu optimalen pretok limfe skozi prsi. Naravno gibanje prsi med telesnimi vajami prav tako pripomore k drenaži prsi.

Prsi potrebujejo masažo

V ženskih prsih ni mišičnega tkiva, zato potrebujejo prsi pomoč pri vzpodbujanju krvnega obtoka. V prsih je povečini maščobno tkivo, mlečne žleze, živčevje in limfne žleze. Masaža prsi je pomembna redna praksa, ki pomaga krvni in limfni pretok skozi prsi in zmanjšuje kopičenje toksinov in hormonov v maščobnem tkivu v prsih

Prsi grejejo

Ženske prsi prilagajajo svojo temperaturo telesni temperaturi novorojenčka, da bi jo uravnale na optimalno višino (kadar je novorojenček podhlajen, ga grejejo, kadar pa je pregret, ga hladijo). Kadar sta mama in otrok po porodu v kožnem stiku, bodo njene prsi samodejno prilagodile svojo temperaturo. Prsi mame dvojčkov se bodo prilagodile vsakemu dvojčku posebej - ena polovica prsi se bo pdilagodila enemu dvojčku in druga drugemu. 

Materino mleko ima izredno zdravilno moč

Materino mleko je popolnoma edinstveno in se ga ne da poustvariti (kar je v nasprotju s trditvami industrije umetnega mleka za dojenčke). Spreminja se iz minute v minuto, iz dneva v dan, da bi zagotovilo točno takšno hranilno in zdravilno vrednost, kot jo dojenček v določenem trenutku potrebuje. Informacije o dojenčkovih potrebah dobijo prsi skozi njegovo slino, ki je na bradavici. V materinem mleku je preko 400 hranljivih snovi, med njimi probiotiki in obilna zaloga matičnih celic. Prvo mleko, ki priteče po porodu, kolostrum, se zaradi svojega bogatega imunskega delovanja imenuje tekoče zlato. Kolostrum ima doživljenjski vpliv na zdravje človeka. Dojenje povzroča pretok mleka skozi mlečne žleze v prsih, kar izboljšuje zdravje prsi in preprečuje raka na prsih

Prsi so energetsko središče

Skozi prsi poteka več meridianov življenjske energije. Ti meridiani zagotavljajo pravilno delovanje telesa kot celote in pravilna skrb za prsi ter energetska pretočnost prsi (kadar jih ne omejuje modreč ali tesno oblačilo) sta pomambni za celovito zdravje ženske. 

Prsi so izredno občutljive in zato indikator splošnega blagostanja

Prsi so izredno občutljive - iz okolja sprejemajo informacije in v svojem tkivu kopičijo toksine iz okolja. Med dojenjem se prsi s presenetljivo natančnostjo odzivajo na potrebe dojenčka skozi informacije v njegovi slini. Rak na prsih je danes najpogostejši rak pri ženskah. Rak je še zadnje opozorilo prsi na toksično fizično, čustveno in duhovno okolje, ki je potrebno prečiščenja. Pravilna skrb za prsi ter poznavanje sporočil lastnih prsi nam pomaga optimalno skrbeti za svoje zdravje in blagostanje.