Astro napoved: Prihajata polna luna in retrogradni Merkur

Podrobna astrološka napoved za teden od 5. do 11. septembra. 

 
Astro napoved: Prihajata polna luna in retrogradni Merkur (foto: shutterstock) shutterstock
5. 9. 2022

V teden stopate z energijo Sonca v znamenju device, ki prebuja marljivost ter vztrajnost. Prihajajo lekcije, ki vas bodo učile, da se vse odvije boljše, če ne hitite, prav tako bo zelo pomembno, da ohranite natančnost in premišljenost. Čas pred vami bo kot nalašč za to, da več storite za svoje zdravje. Gibanje in zdrava prehrana sta najbolj značilni značilnosti device, ki je stabilno znamenje, natančno, varčno in zna dobro organizirati stvari. 

Postali boste odgovorni in začeli boste sodelovati v družbenem okolju. Ker je danes velik del našega življenja povezan z denarjem, je dobro v tem obdobju razmišljati tudi o prihrankih. Postali boste bolj prisotni in začeli boste bolj jasno razumeti, katere izzive boste reševali v prihajajočem obdobju. Strasti na družbenem področju se bodo začele umirjati, čustva pa se bodo vse bolj spremenila v stabilno obliko.

Takoj boste zaznali, kdo vas bo želel prinesti okrog. Tisti, ki imate otroke, vas bodo ta teden razveselili, tisti, ki delate na kakšnem projektu, boste dobivali kreativne ideje. Takrat se lahko postavite za določena načela, lahko si priborite takšen položaj, da vas bodo bolj spoštovali.

Usmerjeni boste tudi v bolj trdo delo, lažje se boste učili, tudi zahtevno snov. Na izpitih in razgovorih boste popolnoma prepričani vase. Z lahkoto se boste motivirali in tokrat boste usmerjeni h konkretnim zaslužkom, ki vam ne bodo spolzeli iz rok, ampak jih boste zagrabili z obema rokama. 

Merkur v znamenju tehtnice bo izboljšal vašo komunikacijo in vas malce umiril, tudi takrat, ko vas bodo jezili ali vznemirjali. Svoja navdušenja boste želeli deliti s svojimi prijatelji, ki se bodo odzivali na vabila.

Merkur bo v soboto stopil na retrogradno pot, zato pričakujte nekaj zmede, povezane s prevoznimi in komunikacijskimi sredstvi, vendar se nikar preveč ne vznemirjajte.

Z Venero, ki v ponedeljek prehaja v devico, prihaja precizna in budna energija, ki vam lahko v slabih dneh povzroči nemir in težave s spanjem. Venera v tej poziciji vedno najprej korenito razmisli, nato analizira, šele nato odreagira. Z njenim vplivom se lahko ujamete v vedno tesnejše kroge strahu in dvomov. Večkrat boste v tem obdobju pozabili, kako preprosto biti in dihati, ne da bi vedeli, zakaj in kako. Potrebovali boste poslanstvo in občutek, da imate vse pod nadzorom. Prihaja pragmatičen pristop k ljubezni, naklonjenost boste skušali izraziti s prijaznimi dejanji in obljubami. Tokrat ne boste tako zelo sproščeni, le redki ljudje bodo izpolnjevali vaše visoke standarde. S tem vplivom bo skoraj nemogoče koga pretentati, stremeli boste k pravi resnici, ne glede na to, ali je dobra ali ne.

Mars v dvojčkih bo s svojo spontano in razgibano energijo olajšal delovanje še posebej tistim, ki se že nekaj časa nahajate v težavni situaciji. Zlahka vam je lahko, če se ne bo dovolj dogajajo, dolgčas, in rutina bo tista, ki vas bo spravljala v slabo voljo. Pogosto se vam bo dogajalo, da begate, da spustite eno stvar ter nadaljujete z drugo. Všeč vam bo raznolikost in tako lahko uživate v različnih zadevah hkrati. Motivirale vas bodo ideje in morda boste med delom poslušali radio, gledali televizijo in še kaj. 

VPLIV LUNE ZA VSAK DAN POSEBEJ

V ponedeljek boste zaradi vpliva lune v kozorogu motivirani, zbrani in usmerjeni v reševanje takšnih in drugačnih težav. Počutje bo spremljal občutek nemoči, še posebej, če ne boste opravili vsega dela. Čas je primeren, da naredite resen načrt, kako spraviti svoje finance v bolj spremenljivo obliko in doseči, da porabite toliko, kot zaslužite. Morda boste morali obračunati z nekaj lastnostmi, ki vas ovirajo pri razvijanju bolj kompetentne osebnosti. Pri težavah vam lahko pomagajo ljudje, ki so stabilni in pogumni. Druženje vam ne bo najbolj pisano na kožo, zato se ne čudite, če vam bo ustrezala samota. 

V torek nastopi konjunkcija med Luno in Plutonom, ki vas bo postavila na realna tla. Vsi nerealni vzorci se umikajo, v kolikor ne boste uspeli doseči želelnih stvari, lahko postanete nemirni ali celo malce agresivni. Če ste brezposelni, boste deležni številnih informacij, ki prinašajo nove smernice. 

V sredo se boste dobro počutili, saj prihaja vpliv lune v znamenju vodnarja. Pripravite se na nekaj nepredvidljivih dogodkov, ki jih najprej ne boste razumeli na pravi način, nato vam bodo postali celo všeč, saj boste ves čas hrepeneli po spremembah in drugačnosti. Znova boste začeli premlevati stare zgodbe, ki pa naj raje ostanejo preteklost. Možni so tudi manjši besedni dvoboji, saj boste tako zelo prepričani v svoj prav.

V četrtek pričakujte s konjunkcijo med Luno in Saturnom več resnih misli ter odločitev. Lahko zaznate razna bremena, ki jih boste najlažje rešili s pogovorom. Vrnejo se lahko zadeve, za katere ste bili povsem prepričani, da so že za vami. Vsaka težava se vam bo dozdevala večja, kot v resnici je, v misli se lahko kljub neodvisni energiji vodnarja prikradejo strahovi, sumi in razne slutnje.

V petek preide luna v znamenje rib, zato brez manjših poglobitev enostavno ne bo šlo. Malo manj energije boste vlagali v odnose in vse skupaj bolj prepuščali nasprotni strani, kljub temu ne boste popolnoma zaupali. Koristno bo, če boste določene skrivnosti zadržali zase. Predvsem bodite pozorni na pomembno informacijo, ki vam bo lahko v pomoč. Neobremenjeno poslušajte svoje misli in se posvetite nadgradnji svoje osebnosti. 

V soboto prihaja vpliv Polne lune, ki bo za večino zelo obremenilen. Čeprav boste želeli umirjeno poiskati rešitve, vam ne bo najbolj uspevalo. Nikar se ne zaganjajte sedaj v nekaj novega, raje izkoristite čas da razrešite vse, kar je nerešeno. Zaradi borbe za premoč v odnosih, se lahko zapletete v neskončna razglabljanja. Če vas bodo na nekaj opomnili, se boste odzivali užaljeno in občutljivo. Vitalnost bo nekoliko zmanjšana, kljub temu si privoščite več gibanja, da sprostite negativne misli.

V nedeljo, ko luna preide v ovna, boste začutili spontanost in povečano samozavest. Pogum vas bo usmerjal, da naredite še več. Na ljubezenskem področju boste delili vroče strasti, za nežnost pa tokrat žal ne bo prostora. Če vam nekaj ne bo všeč, boste to tudi pokazali. Pomembni bodo stabilni odnosi in to, da čutite, da vas spoštujejo. 

Pripravil: Horoskop.si

Vas zanima tudi: