Astro: Saturn prihaja v direktno gibanje - težke energije se umikajo

Tedenska astro napoved za obdobje od 11. do 17. oktobra.

Astro: Saturn prihaja v direktno gibanje - težke energije se umikajo (foto: shutterstock) shutterstock
11. 10. 2021

V tednu pred vami se boste z energijo Sonca v znamenju tehtnice usmerili k iskreni ljubezni in diplomatskemu pristopu na področju kariere. Lažje se boste soočili s pravo resnico ter razumeli, zakaj se vam določene situacije odvijajo.  To je vpliv, ki vas osvobaja slabih misli in slabih navad, saj vam tokrat ne bo vseeno, kaj se dogaja z vašim duševnim ter fizičnim stanjem. Bolj pozorni boste na drobne malenkosti, vendar še vedno odprti za kakšen nasvet, ki ga boste znali toplo sprejeti.

Dobre stvari in majhna presenečenja bodo vaš navdih, ki vas bo usmeril, da uredite vse, kar je neurejenega in stabilizirate tisto, kar je nestabilno. Pogovor bo nosil s sabo noto umirjene komunikacije, lažje kot običajno boste tudi zaupali, ter pričakovali, da nihče ne bo manipuliral z vami. Finančne zadeve se vas bodo sicer dotaknile, vendar bolj v smeri, da jih rešite, kot pa v smeri obremenitve.

Energije, ki se bodo prepletale znotraj vas, bodo prebudile kreativnost ter iskreno ljubezen po kateri boste tokrat še bolj hrepeneli. V medsebojnih odnosih bo čutiti veliko veselja, pripravljenosti za pomoč ter radovednosti v smeri reševanja odprtih vprašanj. Prijateljstvo bo posebej pomembno, prav tako tudi intenzivne družinske vezi, ki jih boste z veseljem negovali.

Merkur se bo v tem tednu še gibal retrogradno v znamenju tehtnice, zato se obdobje smole, zamud, napačnega razumevanja nadaljuje še ta teden. Čeprav se boste dobro pripravili, vam lahko kakšna zadeva kljub temu spolzi iz rok. Stvari si boste razlagali po svoje, zato se lahko hitro zapletete v kakšen besedni dvoboj. Močne odločitve pa se lahko malce zamajejo, kar vas naj ne zmede.

Venera, ki se nahaja v znamenju strelca, bo vaša učiteljica v smeri, kako biti v ljubezenskih odnosih čim bolj spontani. Na vsakem koraku boste iskali neodvisnost, hrepeneli boste po bolj pestrih dogodivščinah, nič se vam ne bo zdelo nemogoče, saj boste oboroženi z neverjetnim optimizmom. Samski boste imeli povečano energijo, ki bo strmela k novim poznanstvom. 

Saturn v znamenju vodnarja prehaja v ponedeljek iz retrogradnega v direktno gibanje. Težke energije in naporni vzgibi se umikajo, prihaja lažje soočenje s samim sabo in povečana želja po napredku na osebnem ter kariernem področju. Delo na sebi bo sedaj prava izbira, če se želite iztrgati iz primeža dvomov in nezadovoljstva.

VPLIVI ZA VSAK DAN POSEBEJ

V ponedeljek vas bo spremljal vpliv lune v znamenju strelca, zato boste bolj veseli, optimistični in zaupljivi. To je čas primeren za izobraževanje, čas, da si razširite pogled z brskanjem po spletu ter prebiranjem strokovne literature. Bodite v komunikaciji bolj previdni, da ne boste zavedeni s strani nekoga, ki uporablja zelo lepe fraze, vendar ni iskren. Ob 19.15 uri se luna pomakne v znamenje kozoroga, zato prihaja nekaj tesnobe, resnosti in pretirane varčnosti. Dotaknili se vas bodo strahovi, sumi in slutnje.

Vaša zmogljivost in vztrajnost bosta tudi v torek in sredo skozi dan povečani. Motivacije vam ne bo primanjkovalo, saj bo vaša želja napredovati in rešiti, kar je nerešenega. Veliko bolj boste resni, zavedali se boste svojih dolžnosti in odgovornosti. Svoj čas boste namenili organizaciji, strukturiranju in urejanju. Posvetite se reševanju poslovnih zapletov in finančnih zadev, katere boste končno jemali bolj resno. Nič ne bo enostavno in nič ne bo šlo na hitro, ujeti boste morali potrpežljivost. Ne skrbite, če vam ljubezen ne bo prioriteta, saj bo s pomočjo Prvega krajca rešena marsikatera materialna situacija.

V sredo pozno zvečer se luna pomakne v znamenje vodnarja, zato bo okrepljena želja po druženju s prijatelji in izmenjavi mnenj. Želeli si boste sprememb in se veselili majhnih presenečenj, ki je niste niti pričakovali. Motilo vas bo, da vas kdorkoli ali karkoli omejuje, označili vas bodo za samosvoje.

Če se z nečim v četrtek ne boste strinjali lahko zelo silovito in hlastno odzovete in naredite kakšen napačen korak. Želeli si boste boljši finančni položaj, zato vas bo potegnilo v nove ustvarjalne projekte, manjkalo bo le vztrajnosti. Preveč na hitro boste hoteli rešiti določene osebne zadeve in preveč na dolgo boste razpravljali o vsem.

Ljudem, ki se bodo vmešavali v vaše življenje, boste tudi v petek znali reči ne in se postaviti zase. Mikale vas bodo družabne igre, kjer boste napolnili svojo dušo ter razgibali svoje možgane. Prijateljski odnosi bodo v teh dneh zelo pomembni, saj se boste lažje kot običajno soočali z dobrim in slabim. Na kariernem področju prihaja ogromno dobrih idej. Zaradi konjunkcije med Luno in Jupitrom boste znali poiskati užitek v vsem lepem, težje kot običajno se boste uprli dobri hrani.

V soboto in nedeljo, ko se bo luna sprehajala po znamenju rib, prihajajo zopet na površje zadeve, ki ste jih potisnili v ozadje. Pazite tudi v prometu, saj boste malce zmedeni. Prihaja nekoliko nerealno razmišljanje, ki ga bo potrebo podkrepiti z dejstvi. To ni čas za pretirane fizične napore in energične športne aktivnosti, saj ne boste imeli dovolj energije. Breme in odgovornost, pesimistično vzdušje in malodušje boste premagali s poglobitvijo vase. Ne obremenjujte se s tistim, česar ne morete rešiti. Konjunkcija med Luno in Neptunom lahko ustvari nekaj občutljivosti.

Pripravil: Horoskop.si 

Preberite si še: