Čas retrogradnega MERKURJA in VENERE: Ugotovite na katerih področjih izgubljate največ energije

Čas je, da si začnete sami krojiti svojo usodo in se nehate ozirati na mnenja drugih

Čas retrogradnega MERKURJA in VENERE: Ugotovite na katerih področjih izgubljate največ energije (foto: shutterstock) shutterstock
19. 1. 2022

V začetku tedna, ko vas bo še spremljalo Sonce v znamenju kozoroga, se osredotočite na en cilj. Uspeli boste, če boste delovali po kronološkem vrstnem redu. Energija kozoroga se bo na trenutke zdela pedantna ali naravnost dolgočasna. Toda bolj kot sproščenost vam bo v tem trenutku pomembno, da pripravljate načrte za trdno strukturo. Vztrajajte, vendar bodite potrpežljivi in ​​zmagali boste. Nikar ne bodite tako resni, v kočljivih trenutkih se ustavite in si vzemite tudi čas za prijetne stvari.

Ker kozorog vlada hrbtenici in strukturi kosti, se potrudite, da hodite izravnano in ponosno, saj dobra drža goji samozavest, ki je potrebna za doseganje tega, kar si v življenju resnično želimo. Bodite svoj vodnik, če pa vam spodleti si poiščite brez slabe vesti nasvet modrih in izkušenih ljudi. To je lahko pomemben čas za povezovanje z moškimi v vašem življenju. Energija kozoroga vam lahko pomaga razbrati dragocene smernice, ki ste se jih naučili od očetovskih figur.

V četrtek Sonce prehaja v znamenje vodnarja. Lažje kot v preteklih dneh se boste izognili konfliktom in se znali v kočljivi situaciji pošaliti, včasih tudi na svoj račun. Izžarevali boste simpatičnost, pomembni bodo prijateljski odnosi in vse povezave, ki vas navdihujejo. Imeli boste občutek, da vam novosti polepšajo dan. Vaš smeh bo nalezljiv, še posebej med ljudmi, ki jih odlično poznate in se ob njih počutite popolnoma sproščeni. Zadeve se bodo začele sestavljati v pravi smeri, zato izkoristite priložnosti, predvsem pa bodite zadovoljni s tem, kar imate. Nikar naj vas nerealne sanje ne spravijo v slabo voljo. Čas je primeren, da si začnete sami krojiti svojo usodo in da se nehate ozirati na mnenja drugih, ki vas lahko samo dodatno zmedejo.

Retrogradni Merkur bo še naprej prebujal stvari iz preteklosti, ter vas obremenil z  nedokončanimi zadevami. Če se boste potrudili in boste napake sproti popravili, lahko pričakujete ugodne rešitve. Dobro je, da izkoristite čas retrogradnosti za to, da ugotovite na katerih področjih izgubljate največ energije in katera sodelovanja vam ne prinašajo nobenih koristnih rezultatov.

Z energijo retrogradne Venere v znamenju kozoroga imamo na ljubezenskem področju še vedno bolj resne dneve. Poskrbite za prijetno počutje, negujte kvaliteto odnosov, kar se hrane tiče, izbirajte zdravo hrano, bogato z vitamini, saj je vaš imunski sistem bolj občutljiv. Čas je primeren za študij in branje, saj vam bodo določeni vplivi pomagali stvari medsebojno povezovati in razumevati. 

Uran v biku se bo pričel v torek gibati direktno. Vpliv, ki ga na osebni ravni morda ne boste intenzivno zaznavali, lahko pa vam olajša kakšno težko situacijo ali pa vas usmeri v iskanje pravih rešitev.

VPLIV ZA VSAK DAN POSEBEJ

Zaradi vpliva lune v znamenju raka bodite v ponedeljek na poslovnem in finančnem področju bolj previdni, saj bi lahko v določeni situaciji preveč občutljivo ali užaljeno odreagirali. Čustveno življenje bo intenzivno, polno želja in tudi romantično obarvano. Ne boste veliko razmišljali, ampak boste svoja občutja prepuščali trenutnim vzgibom. Na trenutke boste čutili močno pomanjkanje energije, takrat si vzemite čas, da se umaknete v samoto. Prihaja tudi nejasnosti v odnosih z ljudmi, ki vam bodo želeli le dobro, vi pa jim ne boste popolnoma zaupali.

V torek se luna pomakne v znamenje leva, vendar zaradi vpliva Polne lune ne pričakujte preveč sproščenega vzdušja. Čeprav se boste želeli dotakniti pozitivne naravnanosti, vas bo energija vlekla v temačno cono. Tja, kjer se je potrebno soočiti in se morda na novo sestaviti ter usmeriti. Zelo močna bo potreba po širjenju obzorij in duhovni rasti, iskali boste višja spoznanja in plemenitili znanja, ki jih že imate. Močno boste upali, da se vaša vnema opazi, zato boste hrepeneli po hvali ali občudovanju.

Z veseljem boste v sredo in četrtek dopoldne, ko bo obremenilni vpliv zaključen na odprt način izkazovali svoja čustva. Začeli se boste odločati zgolj na podlagi svojega razuma, kar vas bo popeljalo k stabilnim rešitvam, od katerih si lahko obetate tudi zaslužek, predvsem pa lahko dvignejo vaš ponos. Znali se boste umakniti od negativnih misli in vzorcev. 

V četrtek popoldne prehaja luna v znamenje device. Nove ideje in razmišljanja boste z veseljem dopolnili, analizirali in popeljali v realnost. Zavedali se boste, da je potrebno zadeve reševati premišljeno z natančnim pristopom. To je vpliv, ki ne mara spontanosti in vas intenzivno vzpodbuja k delavnosti in marljivosti. Prihaja občutek dolžnosti, da je človeku v stiski nujno treba priskočiti na pomoč.

Časa za lenobo tudi v petek ne bo. Veliko boste razmišljali o praktičnih stvareh in kritizirali okolico, zato ne bodite presenečeni, če vas ujamejo sitnoba, črnogledost in nizka samopodoba.

Misli na materialno področje tudi v soboto, ko bodo od vas pričakovali da se malce razbremenite, ne boste izpustili iz rok. Pozno zvečer luna prehaja v tehtnico in prebuja iskreno ljubezen.

V nedeljo se predajte lepim vibracijam tehtnice ter konjunkciji med Soncem in Merkurjem, ki prebuja besedno izražanje v najlepši obliki. Z jasnim umom in notranjo umirjenostjo se boste lahko bolj posvetili vsemu, kar boste počeli. Želeli se boste približati tistim, ki vam veliko pomenijo in prebuditi globoke povezave. V zvezi z domom bo v ospredju predvsem praktičen in zelo iskren pristop, ki lahko izboljša tudi skrhane odnose.

Pripravil: Horoskop.si

Poglejte si še: