Astro napoved: Kaj vse nas čaka v tem tednu?

Tedenska astro napoved Sensa astro klub za obdobje od 21. do 27. junija. 
 

Astro napoved: Kaj vse nas čaka v tem tednu? (foto: shutterstock) shutterstock
21. 6. 2021

Ta teden bo precej pester - pričenja se s solsticijem, preidemo v obdobje raka, zaključi se retrogradni Merkur, imamo zadnjo super polno luno, Pluton se poravna z luno in nato še Saturn... 

Sonce v ponedeljek, na poletni solsticij, preide v znamenje raka. Vstopamo v nežen poleten čas, ki bo poudaril predvsem čustveno zaznavo. Mehko srce, ki ga boste skušali zaščititi pred poškodbami, vam bo pomagalo lažje razumeti intenzivna čustva. Malce težje kot v preteklem obdobju se boste spravili naravnost proti temu, kar si želite, počasi in vztrajno se boste morali priganjati.

Pripravite se, prihaja čas zatišja, družinskega življenja, uživanja ob vodi, pretirane občutljivosti, pa tudi melanholije, umirjenosti in zaprtosti vase, ki se bo odražala še posebej pri tistih, ki niste najbolj zadovoljni s svojim stanjem. Hrepeneli boste po občutku topline do/od bližnjih. To je čas, ko bo na področju čustev vse skupaj nekoliko bolj jasno in lažje razumljivo. Poslovne situacije bodo dobile boljšo podobo, potrebne bo le več akcije in dobre motiviranosti. Počutili se boste nekaj let mlajši, zlasti rojeni v vodnih znamenjih.

Merkur v znamenju dvojčkov se bo v torek začel gibati v direktni smeri, torej lahko pričakujete konec nerodnega obdobja. Veliko se boste gibali, neprestano hitenje vas tokrat ne bo vznemirilo, ampak navdihnilo z občutkom, da ste koristni. Miselne in logične uganke bodo za vas mačji kašelj, zahtevno snov boste pa absorbirali s težavo, saj se bodo po vaših mislih ves čas podile prijetne stvari.

Venera v znamenju raka obljublja stabilnost v odnosih in odločnost. Z lahkoto boste izpostavili tisto, kar vas moti ali bremeni v odnosih. Naj vas vodijo občutki, ne razum, in morda boste doživeli kaj vznemirljivega in novega ter spoznali kaj pomembnega. V nedeljo, ko Venera preide v leva, prihaja več zadovoljstva v medsebojnih odnosih in nove priložnosti za razigrano ljubezen. Vsekakor se prepustite počitku, zabavi in dobri volji.

Mars v levu bo s svojimi aspekti poskrbel da boste znali črpati notranjo moč in se boriti za tisto, kar si želite. Tudi če niste prepričani vase, se boste znali v kočljivih situacijah usmeriti do konca in vztrajati. Razočaranja boste dojemali manj intenzivno, saj vas bo vodila misel, da vas kljub vsemu tam nekje čaka sreča.

V petek se Neptun v znamenju rib začne gibati retrogradno, vendar ta vpliv ne bo direktno povezan z vašim osebnim delovanjem, ampak bolj s celoto.

NAPOVED ZA VSAK DAN POSEBEJ

V ponedeljek, ko bo luna v škorpijonu, lahko pričakujete več strasti na vseh področjih. Delo vas bo zabavalo, odnosi vas bodo navdihovali, dobro stanje na bančnem računu pa bo zaslužno za notranji mir. Energiji tega vpliva nič ne uide, zato boste težko obdržali zadeve samo zase. Izjemno boste prodorni in odprti za sproščenje s športnimi dejavnostmi. Vztrajanje za vsako ceno bo pomembno vodilo, popuščanje odpade, tudi če obstaja nevarnost, da boste naredili nekaj narobe.

Ker je na ta dan poletni solsticij, preživite čim več časa v naravi in opravite kak ritual. 

V torek popoldne luna preide v znamenje strelca in zaključi se retrogradni Merkur. Stvari boste začeli spremljati bolj optimistično, razmišljali boste napredno in svobodoljubno. Prevzemala vas bo potreba po širjenju obzorij in duhovni rasti. Svoboda razmišljanja in individualizem silita v ospredje, ne boste prenesli občutka, da bi vas nekaj omejevalo. Privlačila vas bo misel na potovanja.

Kljub vsej spontanosti, boste tudi v sredo zelo resnicoljubni, pošteni in iskreni. Prav tako boste pričakovali od drugih, prezirali boste laži in zlaganost, povedali boste, kar mislite in čutite. Presenečenja boste stresali iz rokava, kot bi šlo za vsakdanje malenkosti, težke ljudi boste ignorirali.  

V četrtek bo konec svobodnega razmišljanja, saj nastopi Polna luna, ter prehod v znamenje kozoroga, ki se bo zgodil popoldne. Veliko stvari se bo zakompliciralo, razpoloženje bo nihalo, težko se boste tudi sprostili in razbremenili. Postavljali si boste visoke cilje, ki pa jih v tem trenutku ne boste sposobni izpeljati oziroma realizirati. Zmotila vas bo vsaka pripomba, kritike ne boste zaznavali v pravi smeri.

V petek vas bo zemeljska energija kljub temu, da ne boste v službi, popeljala v povečano storilnost in odločitve, povezane s kariero in denarjem. Kjerkoli se boste nahajali, boste želeli biti koristni. Ljubezenske vibracije bodo bolj hladne, vaš besede pa zelo premišljene.

V soboto popoldne preide luna v znamenje vodnarja, nastopi tudi konjunkcija med Luno in Plutonom. Močne energije ne bodo dovoljevale ležernosti in počitka. Ves čas vas bo nekaj sililo v akcijo in v zanimiva dejanja. Na področju čustev pričakujte hrepenenje in strast. V kolikor ne boste zadovoljni, pa prihajata razdražljivost in notranja napetost.

V nedeljo prihaja konjunkcija med Luno in Saturnom, ki bo v kombinaciji z zračno energijo vodnarja povečala potrebo po varnosti. Samokontrola vas bo ščitila pred napačnimi koraki, zaznavali boste previdnost in čut za dolžnost. Zaradi intenzivne energije se lahko pojavijo prebavne težave, zato se potrudite, da boste čim bolj notranje umirjeni.

Tekst: Horoskop.si

 Preberite še: