Napoved za ta teden: Prihaja Sonce v škorpijonu

Tedenska astro napoved Sensa astro kluba za obdobje od 19. do 25. 10. 2020.

Napoved za ta teden: Prihaja Sonce v škorpijonu (foto: pexels) pexels
19. 10. 2020

Sonce v znamenju tehtnice, ki vlada odnosom z drugimi, vam v prvi polovici tedna prinaša navdih. Kompromisi in pogajanja bodo potekali bolj brez zapletov, lažje se boste o vsem skupaj umirjeno pogovorili. Poudarek bo še vedno na iskanju ravnovesja in harmonije skozi odnose z drugimi, močnejša bo tudi povezava z umetnostjo. Odločanje pa bo bolj zahtevno, saj boste tehtali med opcijo A in opcijo B. Odločite se za tisto, ki vam prinaša dolgoročni rezultat. Taktnost, odličen slog, strpnost in prijaznost vas vodijo v prijetno okušanje vsega lepega ter v pomiritev vaše duše. Iskanje novih modnih oblik ali popestritev vašega doma s svežo dekoracijo lahko izboljša razpoloženje. 

V četrtek pa se začenja obdobje s Soncem v znamenju škorpijona. Postali boste odlični poslušalci, ker boste znali prisluhniti z občutkom radovednosti. Ne ustrašite se nepredvidljivih vzorcev psihičnega vedenja, ki bodo izraženi na iskren način. Škorpijon je energija moči, zato vam mesto v ozadju ne bo več ustrezalo. Odločili se boste da prodrete, ne glede na konkurenco. Znali boste analizirati in predelati temne občutke. Ta vpliv vas bo popeljal skozi preizkušnje, prihaja tudi modrost, ki vas bo opozarjala na to, da ste bolj previdni. Muhasto vedenje in skrivnostnost bosta izvirala iz potrebe po uravnavanju intenzivnosti, ki se odvija znotraj. Sonce v škorpijonu si prizadeva za uspeh in trdo delovanje, okrepljeno s strastnimi energijami. Sprostite vse tisto, česar ne potrebujete, da vse, kar je pomembno za vas, osredotočite v svojo smer.

Z energijo retrogradnega Merkurja v znamenju škorpijona vstopajo na obzorje bolj resne teme. Pogosteje se boste soočali s stvarmi, ki se jim običajno raje izognemo. S kriznimi dogodki se boste povezovali bolj na globoki ravni, z veseljem boste odkrivali tuje skrivnosti. V pozitivnem smislu boste bolj pogumni, iznajdljivi in prodorni, zato se boste podali v reševanje stvari, ki ste se jim v preteklem času izogibali. Več zanimanja bo za ezoteriko in okultne vede. V ljubezenskih odnosih prihaja več tekmovalnosti in ljubosumnih izpadov, prisoten bo tudi črni humor. Bolj kot na logične rešitve se boste tokrat zanašali na notranji občutek. Besede ne bodo niti izbrane niti taktične, strupen jezik pa lahko v tem času povzroči precej škode. Področja tehnologije, komunikacije in izobraževanja lahko postanejo nepredvidljiva in kaotična. Prihaja priložnost opustiti stare, neuporabne načine komuniciranja.

Venera, ki se bo v tem tednu sprehajala v znamenju device, se bo najbolj dotaknila vrednot in občutka, da nekomu resnično pripadate. Ženske, pokazala vam bo, kako izražate svojo naravno ženstvenost. Njena energija je kritična, z visokimi merili in pričakovanji, želi pa si predvsem več praktičnosti. Lepoto lahko najdete v čistem in zdravem odnosu. Morda navzven ne boste kazali veliko čustev, vendar boste zelo občutljivi na to, kar drugi mislijo. Cenili boste točnost in nekoga, ki ve kaj hoče in ne igra vloge žrtve. Raje počasi gradite medsebojno spoštovanje, kot da podžigate plamen strasti. Miren slog in analitičen um prinašata izbirčnost, tudi na področju odnosov. Pritegnil vas bo literarni svet, vendar ne boste najbolj kreativni.

V tem tednu Lilit vstopa v ozvezdje bika, kar prinaša željo po materialnih dobrinah, stabilnih odnosih in dobrem zdravju. Telesna in duševna moč ne bosta najbolj skladni, zato se boste morali večkrat upreti ležernosti in se brcniti v akcijo. Podarite si svobodo v osebnih odnosih. Če ne želite več vzdrževati odnosa z nekom, mu to povejte brez strahu pred negativno reakcijo.

Tedenska napoved

V ponedeljek, ko bo luna v strelcu, boste optimistično nagnjeni k lepšemu obzorju. Ta vpliv bo na plano privabil vaše bliskovite reakcije. Z zaupanjem v življenje boste tvegali na podlagi instinkta, kar vas vodi v dobre rešitve. Vaša duša bo obogatena z instinktom, da sledite najpomembnejši poti. V pondeljek boste prijazen, aktiven, radoveden in neodvisen posameznik, ki se požvižga na pravila. Malce boste nestrpni do tistih, ki igrajo žrtev, tukaj lahko nastopi sarkazem. 

V torek bo z ognjeno energijo vaš slog privlačen in karizmatičen ter zagotovo se boste znali zavarovati pred težavami. Zaradi spontane narave bo poudarjena radovednost, nenehno boste spraševali in navdihovali s svojimi ostrimi spoznanji in duhovitostjo. Znali boste črpati energijo iz vodnjaka zaupanja, sreča bo na vaši strani.

V sredo zjutraj pričakujte več resnosti. Luna v znamenju kozoroga se povezuje z materialnim svetom in naravo. Če boste preobremenjeni, pojdite v gozd ali pa se udobno namestite v svojem domačem zavetju. Ravnovesje boste najlažje našli, če boste poslušali svoje telo in sledili svojim nagonom o tem, kaj je pristno. Prihaja občutek, da ste zreli, vendar boste želeli ostati pod nadzorom. Če morate biti preveč odvisni od drugih, se lahko prelevite v nezadovoljno osebo. Trdo boste delali v smeri, da boste premagali vzorce soodvisnosti.

V petek dopoldne z luno v kozorogu na prvo mesto stopata materializem in ambicioznost. Nekateri morda ne bodo razumeli vaše vpetosti v materialne zadeve, toda le tako lahko ustvarite ravnovesje. Pripravljeni se boste odreči kratkoročnim zadovoljstvom, da bi dosegli svoj končni cilj. Najsrečnejši boste popoldan, ko luna preide v znamenje vodnarja ter polni kreativnosti. Želeli boste spoznati, kaj je tisto, zaradi česar ste edinstveni.

V soboto in nedeljo, ko bo luna v vodnarju, prihaja možnost premakniti se naprej, vstran od strahu, dvomov in negativnih vibracij. Začutili boste željo, da pokličete svoje prijatelje. Nekoliko bolj boste uporniški in spontani kot običajno. Če ste se do sedaj počutili ukleščeni, se boste odločili spremeniti svojo rutino ali prekiniti stare navade. Ta vpliv predstavlja slovo od stvari, ki vam ne služijo več, da lahko pogumno stopite v naslednjo fazo svojega življenja. V nedeljo pozno zvečer luna prehaja v znamenje rib, zato lahko pričakujete več nežnosti.

Pripravil: Horoskop.si

Preberite še: