Horoskop: Kako se znamenja spopadajo z depresijo?

Poglejmo si, kako se vsako posamezno znamenje spopada z depresijo? 

Horoskop: Kako se znamenja spopadajo z depresijo? (foto: shutterstock) shutterstock
14. 1. 2022

STRELEC 

Strelci so po naravi optimistični, vedri in polni življenja. Kot svojo odgovornost čutijo, da nasmejijo in osrečijo tiste, ki so nesrečni. Ne marajo hladnih ljudi. 

Ali to pomeni, da strelci niso nikoli depresivni? Seveda so - vendar ne vztrajajo v depresiji predolgo. Ko se počutijo slabo, to skrivajo pred drugimi in se "zdravijo" sami. Užitke najdejo v malenkostih, ki jih spravijo iz depresivnega počutja. 

KOZOROG

Kozorogom vlada Saturn in so med bolj pesimističnim znamenji. Hitro postanejo negativni in malodušni.

Stremijo k stabilnosti in se izogibajo tveganjem. Preden naredijo korak naprej, morajo biti povsem prepričani, da gre za pravilen korak. In prav zaradi tega so lahko pogosto depresivni. Življenje je namreč polno nepričakovanih obratov in izidov, kozorog pa se težko prepusti življenjski spontanosti in nepredvidljivosti. 

Prav tako radi prevzamejo vse odgovornosti na svoja ramena, saj ne zaupaj, da bodo drugi naredili stvari dovolj dobro. 

Njihovo zdravilo za depresijo je torej v tem, da se malce sprostijo, se naučijo spustiti stvari ter se obkrožijo z ljudmi, ki jim zaupajo. 

VODNAR

Vodnarji niso pogosto otožni. Kot zračno znamenje namreč radi živijo lahkotno in vzemirljivo življenje. Vedno jih nekaj zanima, vedno si želijo preizkusiti nove stvari, zato se redko dolgočasijo. So trdoglavi, zato ne trošijo preveč energije na slabem počutju. 

Na splošno so vodnarji zelo progresivni in napredni. Težko se jih prebere, včasih pa se jih tudi težko razume. Njihove ideje so pred časom, zato se velikokrat počutijo kot vesoljci med ljudmi. Zato pa se pogosto počutijo osamljeno in brezupno.

Najboljše zdravilo za njihovo depresijo je, da so v družbi podobno mislečih ljudi, s katerimi lahko delijo podobne ideje in medsebojno razumevanje. 

RIBI 

Nihče ne more trpeti potihem tako kot ribi. Ne želijo obremenjevati ali prizadeti drugih. Lahko se valjajo v bolečini in žalosti, vendar o tem ne bodo nikomur povedali nič, saj nočejo delati scen oz. koga motiti. 

Njihov glavni izvor depresije je žrtvovanje - ko se ne znajo postaviti zase in za svoje pravice ter raje trpijo. 

Recept za njihovo depresivno stanje je, da ne poskušajo vseh bremen sveta dati na svoja ramena, pač pa se osredotočajo bolj na pozitivne plati. Ne smejo ignorirati tega, kar jih moti in postavljati zidov okoli sebe. Najbolj zdravilno bo, če se zaupajo nekomu in prenehajo vztrajati v vlogi žrtve. 

OVEN

Ovni najbolj trpijo, ko stagnirajo v življenju in se ne premikajo. Ko nimajo izzivov, s katerimi bi se soočali in z njimi rastli. 

Potrebno je, da ugotovijo, kje v življenju se ne premikajo, kaj je postalo monotono in nekaj spremenijo. Da ponovno najdejo ogenj strasti v življenju, ki jih bo motiviral, da gredo naprej. 

BIK

Biki trdo delajo, vendar so včasih malce preveč ambiciozni s svojimi projekti, ki jih ne zmorejo uresničiti, kar jih dela nesrečne. Bolje bi bilo, da osredotočijo svojo energijo na en projekt in ne na več njih istočasno. Če delajo preveč stvari, bodo raztreseni in razočarani, saj ne bodo ničesar dokončali tako, kot bi si želeli. Bolje je, da naredijo eno stvar odlično, kot več stvari na pol. 

DVOJČEK 

Dvojči blestijo v življenju, če so stimulirani. Dvojček mora zares živeti svoje življenje na "polno", da ga ne pesti depresija. Slabe volje je, ko ne zadovolji svoji potrebi po novem. Vedno si mora vzeti čas, da spoznava nove ljudi, gradi nove odnose, se uči in raziskuje nove stvari. 

RAK 

Raki so po naravi empatični in nesebični. A žal to pomeni, da jih včasih izkoristijo toksični ljudje. Naučiti se morajo, kdo si zaluži njihovo ljubezen in energijo - tisti, ki jim to tudi vračajo. Raki so namreč najbolj depresivni, ko se zapletejo v nevzajemne odnose. Brez energije so takrat, ko ne dobijo nazaj ljubezni, ki jo sami dajejo. 

LEV

Levi lahko zapadejo v depresijo, kadar postanejo pasivni in leni, saj imajo v sebi ogromno potrebo po kreativnosti. Levi najdejo resnično srečo v ustvarjanju nečesa s strastjo. Ko so slabe volje, ne smejo torej sedeti na kavču, pač pa se morajo vstati in nekaj ustvariti. Več kot bodo naredili, bolj bodo srečni. 

DEVICA

Device nenehno delajo: obožujejo občutek, ko je nekaj narejeno ali urejeno. 

Imajo pa nezdravo potrebno po popolnosti, zaradi katere so pogosto preveč kritične do sebe. Najboljše zdravilo za njih je, da najdejo zlato sredino med trdim delom in igro oz. uživanjem. Da vedno najdejo čas izven dela za svoje hobije in strasti, ki jih osvežijo in motivirajo. 

TEHTNICA

Tehtnice so radovedne glede sveta okoli njih. Tako zelo radovedne, da pogosto begajo med eno in drugo stvarjo, nikoli pa se zares ne poglobijo v neko stvar. 

Zlahka zapadejo v navdušenje nad nečim novim, vendar pozabijo, da bodo morale trdo delati, da bodo postale v nečem tako dobre, kot si želijo. 

Ko postane težko, pa ne smejo takoj odnehati in pričeti spet nekaj novega. Potrebno je, da premostijo težave in vztrajajo, takrat bodo našle globok občutek zadoščenja in uspeha. 

ŠKORPIJON 

Škorpijoni so najbolj intenzivno znamenje, ki vse čutijo zelo globoko in ravno zato je lahko depresija njihova velika težava. 

Po naravi dajejo največ poudarka na odnose - zato je njihova depersija največkrat povezana z odnosi in njihovimi globokimi čustvi. 

Nihajo med ekstremi - so bodisi nekje visoko in super ekstatični ali pa povsem na tleh. Ko so v depresiji, gledajo žalostne filme in poslušajo žalostno glasbo. Želijo se dotakniti dna in se nato dvigniti močnejši. 

So fiksno vodno znamenje, zato morajo samo najti svojo moč, da se spopadejo z depresijo. Pri škorpijonih je vse povezano z voljo. In ne, samo zato, ker so intenzivni tudi v postelji, to še ne pomeni, da je seks pravo zdravilo za njihovo depresijo. 

Vir: themindsjournal.com

Poglejte si še: