Poslavljajo se stare energije, prihajajo nove

Tedenska astro napoved Sensa astro kluba za obdobje od 28. 12. do 3. 1. 2020.

Poslavljajo se stare energije, prihajajo nove (foto: pixabay) pixabay
27. 12. 2020

V zadnje dni letošnjega leta se boste podali nekoliko obremenjeni in polni manjših zadržkov, saj se Sonce in Merkur nahajata v znamenju kozoroga. Energija, ki prihaja, bo sicer učinkovita, vendar ne tako sproščena, kot bi si morda želeli.

Poslavljajo se nakopičeni in neuporabni vzorci, odhajajo stare zamere. Usmerjati se boste začeli k gradnji bolj stabilnih temeljev, ki vodijo v umirjenost. Tisti, ki vas čakajo v tem tednu pomembni opravki, boste vztrajni in usmerjeni k natančnim korakom. Znali boste poskrbeti za to, da bodo vse pomembne zadeve zaključne ob rokih. Nenadna presenečenja vam ne bodo najbolj naklonjena, raje boste sprejemali preverjene zadeve. 

Kratki, vendar zanimivi dnevni prinašajo številna nova spoznanja. Znali se boste poglobiti v tiste nianse, ki ste se jim do sedaj nekoliko umikali zaradi težine ali nejasnosti. Čeprav določenih zadev ne boste takoj sprejeli, je teden odličen za tehten razmislek kako naprej, kaj opustiti in česa se v naslednjem obdobju bolj oklepati. Čeprav je teden čas, ko bi se morali sprostiti in si spočiti, vas bo Merkur v ozadju opozarjal na nerešene zadeve ter na tiste, ki bi jih lahko kmalu popeljali do realizacije. 

Da pa v tednu pred vami ne bo preveč hladno in zadržano, bo poskrbela Venera, ki se bo sprehajala v znamenju strelca. Prinaša simpatično in razigrano energijo v odnosih, ter željo po tem, da čim več časa preživite s tistimi, ki vam resnično veliko pomenijo. Znali boste stkati strastne trenutke, se izogniti konfliktom in poiskati bolj razigrane rešitve.

Mars v znamenju ovna bo v odnose doprinesel nekaj borbenosti, še posebej tistim, ki ste v določenih situacijah že nekaj časa nemočni ali razočarani. Sedaj boste znali poiskati pogum, potreben za večja soočenja ter se do konca boriti za tisto, kar smatrate, da vam pripada. Če vas bo kdo razjezil, boste brez premisleka odreagirali nazaj. 

Pred kratkim smo stopili v cono vodnarjeve energije Jupitra in Saturna, ki prinašata nove smernice in željo po bolj svobodnih odločitvah. Navdih, ki prihaja, bo odličen predvsem za umetniške duše ter tiste, ki verjamete vase, da vam lahko s trudom uspe. Odnosi bodo neodvisni, vendar kljub temu trdni in stabilni. Če boste potrebovali pomoč, jo boste tudi dobili. Prišli boste do spoznanja, da je pomembna zavest človeka, ki se potrudi oblikovati modrost in hkrati enostavnost, resničnost, ponižnost, strpnost, nenasilje, toleranco, dobroto in sočutje. Ta energija vas bo ščitila pred tem, da ne stremite k ciljem, ki bi jih želeli udejanjiti na škodo drugih.

Tedenska napoved

V ponedeljek vas bo navdihnila energija lune v znamenju dvojčkov. Tokrat boste izredno prepričljivi, čas izkoristite za udejanjanje idej, tudi takšnih, ki doslej niso bili najbolj dobro sprejete. Če boste pazljivo izbrali trenutek, kdaj se umakniti, se boste usmerili v simpatično energijo, ki prinaša nasmeh. Nikar ne bodite zmedeni, raje skrbno pazite, kaj vam ljudje pripovedujejo, da boste razumeli tudi skrite podatke.

Torkovo jutro bo z energijo dvojčkov razpršeno, nato se ob 11.28 uri luna pomakne v znamenje raka. Spremljal vas bo občutek, da močno potrebujete ugodje domačega zavetja. Obrnili se boste v svojo notranjost in usmerili v izgradnjo ali utrjevanje družinskih odnosov. Prihaja večja potreba po varnosti in občutek sigurnosti ter ugodnosti. Občutljivo bo tudi telo, zato si omislite zdrave obroke, da ohranite svojo vitalno počutje.

Čustvenim zlomom in izbruhom, ki jih v sredo prinaša Polna luna v znamenj raka, se lahko izognete, če boste vztrajni. Če ste na pragu odločitve, povezane z ljubezenskim odnosom, raje še nekoliko počakajte, da zadeve dozorijo. Zapirali se boste v svoj svet, tkali boste notranje zamisli in opazovali, kako delujejo vaši bližnji. Pripombe, kaj bi bilo dobro za nekoga pa raje ohranite zase.

V četrtek, na zadnji dan leta, se luna skozi dan dotika vaših čustvenih zaznav, zvečer, ko boste vsi bolj sproščeni, bo priskočila na pomoč še energija lune, ki prehaja v leva. Obremenitve se umikajo, postali boste bolj pogumni in veselje bo tisto, ki bo polepšalo najdaljšo noč. To je najprimernejši čas, da se znebite nepotrebnih misli, ki vam že nekaj časa kradejo dragoceno energijo. Prihajata tudi potrpežljivost in prilagodljivost, zato se nikar ne bojte, kako se bo najdaljša noč zaključila.

V petek, ko boste sicer utrujeni, vas bo prebudil vpliv lune v levu. Vse skupaj bo lažje, vaše misli bodo končno bolj zbrane. Ponosni boste na pretekle korake, zato lahko v določenih situacijah pretiravate s samozavestnimi nastopi. Čustveno boste zelo dojemljivi, odprti in romantični. Deležni boste navdušenja in veliko aktivne energije, kar vam daje moč in voljo.

Sobota bo sproščen dan namenjen klepetom in skupnemu preživljanju prostega časa. Tudi ustvarjalen navdih se bo prebudil in vam omogočil drugačno sproščanje.

V nedeljo, ko luna preide v znamenje device, vas bo zamikalo delo na sebi. Pozorno se boste posvečali svojemu telesu, tudi morebitnemu postu, ki ga prečiščuje. Stroga disciplina vam bo pomagala, da ne boste prehitro prenehali, a kljub temu bodite previdni. Ker znamenje device vlada prebavilom, pazite na prehrano in jejte zdrave, lahke obroke, mirno se lahko odpoveste mesu, predvsem pa se ne izpostavljajte z močno začinjeno hrano. Dovzetnejši boste tudi za učenje, sploh za praktična znanja ter spretnosti. Hladni razum bo deloval, zato vas ne bo zanimalo, ali ste osamljeni, zaupali boste le trdnim, oprijemljivim dejstvom. Časa za lenobo enostavno ne bo. 

Pripravil: Horoskop.si

Poglejte si še: