V tem tednu prihaja vodnarjeva energija

Tedenska astro napoved Sensa astro kluba za obdobje od 18. do 24. 1. 2020.

V tem tednu prihaja vodnarjeva energija (foto: pixabay) pixabay
17. 1. 2021

V tednu pred vami pričakujte spremembe. Malo bolj boste vedeli kaj hočete in česa si ne želite več, kar lahko močno olajša vaše odločitve. V ponedeljek boste še oviti s hladno energijo Sonca v kozorogu, delovni, marljivi in dobro organizirani.

V torek pa preide Sonce v znamenje zračnega vodnarja. Energija tega vpliva je znana po briljantnem umu in sposobnosti razmišljanja zunaj okvirjev. V mislih boste premlevali velike načrte, kako spremeniti svet na bolje, povečana bodo humanitarna prizadevanja. Prihaja bolj lahkoten smisel za humor in prisrčne norčije. 

Vaše teorije bodo napredne. Vodnar je intelektualno znamenje, ki zajema izvirnost in svobodo, zato boste lahko prosto hodili v ritmu lastne energije. Ta tranzit je priložnost, da se odmaknete od svojih individualnih zablod in spoznate, da ste dragoceni. Namesto da na druge gledate kot na nepomembno množico, se boste usmerjali v edinstvene lastnosti. Polni boste briljantnih idej in mnenj, zato prisluhnite svojim notranjim opozorilom.

Merkur, ki se bo nahajal v znamenju vodnarja, je zelo hiter pri sprejemanju in mu je dolgčas, ko se sreča s suhoparnimi razglabljanji. Pomembna stvar, ki jo boste želeli doseči, je osredotočenost. Delali boste velike miselne korake naprej in usmerjeni boste k logičnemu, objektivnemu razmišljanju. Ta energija se premika hitro in z lahkoto. Spremljala vas bo ekscentričnosti, razmišljanje bo zelo napredno. Želeli boste razkriti subjektivno pristranskost različnih mnenj, napak se tokrat ne boste zavedali. Prepirali se boste lahko zato, da bi bili drugačni ter opaženi, na koncu se boste vsemu skupaj nasmejali.

Venera se bo v tem tednu nahajala v zemeljskem znamenju. Venera in kozorog sta si protislovna, saj ona spodbuja trošenje, kozorog pa trdo delo in kopičenje denarja. Ta tranzit ni ne pozitiven, ne negativen, ampak poučen za marsikoga. Odnose boste obravnavali zelo resno, praktično in previdno. Spogledovanje, ljubezen ali kratkoročne avanture bodo zbežale mimo vas. Kozorog je povezan s tradicijo in ohranjanjem družbenega reda, zato bo to področje vaša prioriteta.

Mars v znamenju bika bo potrpežljiv učitelj, ki ne bo dovolil brezglavih korakov, ampak bo od vas pričakoval, da se najprej z vsem soočite v mislih. Motivirale vas bodo dobro zastavljene in konkretne smernice.

Tedenska napoved

Tisti bolj zgodnji boste v ponedeljek zjutraj čutili nežno vibracijo lune v ribah. Nato se luna pomakne v znamenje ovna in poudarja jasne odgovore ter aktivno delovanje. Prihaja močna želja, da začnete nekaj novega. Energetski impulzi bodo močni in počutili se boste spontano in navdušeno. Odvečno energijo je najbolje usmeriti v telesno aktivnost, v smeri, da se izognete morebitnim konfliktom. Luna v ovnu je naklonjena hitrim ukrepom, ki dajejo takojšnje rezultate. Samopotrditev, sprejemanje izzivov, začetek kratkoročnih projektov dobivajo v tem času pravo podobo.

Tudi v torek boste pripravljeni ukrepati brez odvečnega razmišljanja in analiziranja. Sedaj se morate odpreti možnostim in ukrepati, da ujamete pravi trenutek zmagoslavja. Močno boste zaznavali čarobnost spontanosti, ki vam omogoča, da na svoji poti vzpostavite posebne povezave. Spraševali se boste, kako ustvariti bolj izpolnjeno življenje z uveljavljanjem svojih idej, identitete in pristopov do situacij. 

Energija ovna vas lahko v sredo skozi dan pusti hladne, preveč ponosne in nemirne. Zaradi Prvega krajca lahko trpite, če vaših idej ne sprejemajo tako, kot pričakujete. Lekcija, ki se je morate naučiti, bo razumevanje vrednosti. Zvečer boste vedno bolj umirjeni, saj luna prehaja v znamenje bika.

V četrtek, ko se bo luna sprehajala po zemeljskem znamenju vas bo motivirala želja po spokojnosti, varnosti, miru in udobju. Luna je v tej poziciji najbolj čutna, zato lahko na področju ljubezni pričakujete več lepih trenutkov. Pomembno bo, da se sprostite, ter sprejmete tople vibracije. V negativnem smislu boste nagnjeni k trmi in materializmu. Vaš um bo osredotočen na kakovost življenja in samopodobo iskali boste razne načine, kako si zagotoviti svoje mesto.

V petek boste zaradi lune v biku iskali materialno in finančno varnost. Zadovoljni s tem, kar imate lahko uživate v lepih energijah z družino. Morebitni notranji konflikt je tisto, kar ta vpliv poudarja, dotaknili se boste tudi hvaležnosti. Razmislite o tem, kaj se vam zdi dragoceno, in preverite, kaj se lahko še naučite o sebi. Ta vpliv je blagoslov, če si dovolite biti iskreni do sebe. 

V soboto in nedeljo vas bo spremljal vpliv lune v znamenju dvojčkov. Ta vpliv je simbol besedne in pisne komunikacije, bratov in sester, tehničnih veščin in znanja. Pogovori se bodo iz resnih tem preusmerili na ideje ali trače. Zdaj je pravi čas, da ideje delite s tistimi, ki so vam blizu, morda dobite kakšen pameten namig. Skušajte ločiti dobro od slabega, da boste bolj učinkoviti. Informacije bodo s pomočjo uporabe inteligence in modrosti najlepše darilo za oseben razvoj. Luna v tem znamenju vas opominja, da ostanete odprti in lahki kot metulj. Zaprtost je lahko izguba časa in zamuda pri doseganju cilja. Pripravljeni boste sebi in drugim zastaviti pravo vprašanje, da ujamete novo perspektivo.

Pripravil: Horoskop.si

Poglejte si še: