V tem tednu boste potrebovali varen prostor, kjer se lahko potopite v svoj svet

Tedenska astro napoved Sensa astro kluba za obdobje od 8. do 14. 3. 2021.

V tem tednu boste potrebovali varen prostor, kjer se lahko potopite v svoj svet (foto: profimedia) profimedia
7. 3. 2021

V teden, ki ga bo polepšalo Sonce v znamenju rib, se boste podali s sočutnim srcem in nežno energijo. Zelo boste požrtvovalni in morda na pomoč priskočili ranljivim ali tistim, ki se sami ne znajdejo.

Ohlapno dojemanje resničnosti lahko doprinese nekaj nejasnosti v komunikaciji. Nagnjenost k domišljiji pa vas lahko občutno loči od realnosti. Občutljivost na vse dražljaje vodi do nenehne psihične preobremenjenosti.

Ta vpliv pa podarja tudi zmožnost ter motivacijo, da ste bolj disciplinirani. 

Zelo pomembno za vas bo, da najdete smisel, ter da se poglobite v vsako stvar. Prihajajo iskanje občutka vrednosti, samoopredelitve in namena ter sprejemanje novih lekcij.

To je čas zdravljenja in ponovne pridobitve moči. Lažje boste prodrli, če boste znali na pravi način izkoristiti svojo intuicijo in slediti svojim instinktom. Če si boste zaželeli, počivajte in se predajte nečemu, kar je večje od vas samih. 

Sočutna in skrbno obarvana vibracija vas bo ščitila pred besednimi napadi in bolj agresivnim pristopom. Zaželeli si boste okusiti umetnost ter izraziti svoj ustvarjalni potencial.

Na trenutke boste delovali ležerni, a v resnici boste potrebovali le varen prostor, da se uležete, zaprete oči in se potopite v svoj svet. Če ste utrujeni od pehanja za uspehom in dobrimi rezultati, je obdobje s Soncem v znamenju rib pravi čas, da se nehate obremenjevati, ter da preprosto plavate s tokom.

Misli in ideje se bodo z vplivom Merkurja v znamenju vodnarja prelevile v bolj napredne in inovativne pristope. Ne bodite presenečeni, če boste začeli graditi nekaj, kar vas pred kratkim niti ni zanimalo. Presenečeni boste nad tem, koliko idej v resnici nosite v sebi. Skušali boste ostati nevtralni in ne boste si dovolili, da bi vaši občutki ovirali resnico. Prihaja priložnost stvari, v katere ste čustveno močno vpleteni, videti skozi bolj racionalen objektiv. V negativnem smislu bodite previdni, da ne zanemarite občutkov ljudi, ki vas obkrožajo. V prihodnost usmerjeni pristop vas bo vodil k prehitevanju in pretiravanju, zato se skušajte vmes sestaviti in razmisliti. Bolj kot občutki vas bodo zanimala dejstva.

Venera v znamenju rib bo teden popeljala v čustven, umetniški, empatičen, občutljiv vrtiljak. To je vpliv, ki poudarja ljubezen v vseh oblikah. Odpira vam srce, spodbuja ranljivost in brezpogojno ljubezen. Čustvena globina bo vaša tolažba, če na ljubezenskem področju niste najbolj zadovoljni. Romantična in zasanjana energija bo intenzivna, zato lahko v določenem trenutku preveč zaplavate in pozabite na stik z resničnostjo.

Mars v dvojčkih prinaša spogledljivo energijo, prepleteno z lahkotnim izražanjem.  Hrepeneli boste po razigranih pogovorih, simpatičnih spremembah in strasti. Sposobnost učenja narašča, zato se boste lažje odločili za napredek.

Tedenska napoved

V ponedeljek vas bo vpliv lune v kozorogu povezal z naravo. Če ste preobremenjeni, pojdite v gozd ali na travnik, le tako se boste lažje malce iztrgali iz objema delovne preobremenjenosti, ki je domena tega vpliva. Ravnovesje boste našli, če boste poslušali svoje telo in sledili svojim nagonom o tem, kaj je pristno. Prihaja občutek, da ste zreli in vsestranski, vse boste želeli držati pod nadzorom. Ne boste želeli biti preveč odvisni od drugih, zato boste trdo boste delali v smeri, da premagate razne vzorce soodvisnosti. Ker boste usmerjeni k pretiranemu delovanju, vas bo strah pokazati kakršno koli čustveno razsežnost. Materializem in ambicioznost se bosta prepletala in težko se jima bo izogniti. Namenite ženskam, ki jih imate radi, kakšno pozornost.

V torek ob 8.41 uri luna preide v znamenje vodnarja, prihaja tudi energija konjunkcije med Luno in Plutonom. Postali boste ekscentrični samotarji, ki si želji modrih pogovorov in se izogibajo brezpredmetnim temam. Skrivnosti vesolja vas bodo vedno bolj zanimale, zaznavali jih boste skozi svoje notranje življenje. Čustvena nevezanost bo zmanjšana, vendar se boste kljub temu odzivali spontano.

V sredo boste z luno v vodnarju in konjunkcijo med Luno in Jupitrom duševno zelo stabilni, odločni in prepričljivi. Instinktivno boste na vsakem koraku spremljali različne odzive, vedenja in si zaželeli drugačen, bolj poln življenjski slog. Življenjski vsakdanjik, kot je plačevanje računov ali pomivanje posode bo za vas zoprno opravilo, ki bi ga najraje preskočili. Potreba po osebni svobodi vam bo preprečila, da bi razmišljali o poglobitvah. Z veseljem se boste vključili kakšen radoveden življenjski eksperiment. Boj za premoč na čustvenem področju in v odnosih vas lahko malo vznemiri.

V četrtek ob 15.44 uri se luna pomakne v ribi, zato ne boste najbolj v stiku z resničnostjo. Pozitivna stran vpliva je, da vam prinaša izjemno sočutje in ljubezen. Slaba stran pa je, da se lahko zlahka izgubite v trpljenju drugih. Konjunkcija med Soncem in Neptunom bo povečala željo po duhovnem bogastvu, povečana bo tudi želja po ustvarjanju. Stvari boste tudi v petek začutili prej kot običajno, kljub temu boste na trenutke malce odsotni. Želeli si boste svojega kotička, da boste sami s seboj ter da boste razumeli tisto, kar na prvi pogled morda ni najbolj razumljivo.

V soboto se bo energija Mlaja prepletala s konjunkcijo med Luno in Venero, dodaten pečat pa bo podarilo znamenje rib, ki ustvarja prijetno vzdušje. Postali boste mehkega srca, mar vam bo za druge. Lahko se tudi naučite, kako razlikovati med iskrenostjo in manipulacijo.  Sposobnost empatije vam podarja odprt um in srce. Želeli se boste izražati, kar bo najlažje s pomočjo pisanja, petja ali ustvarjanja.

Nedelja bo obarvana z energijo lune v znamenju ovna. Vse se bo odvijalo pogumno, hitro in nič kaj zmedeno. Določili si boste bolj jasne ter realne cilje, v negativnem smislu pa se lahko znajdete v konfliktu, saj boste tako zelo prepričljivo zagovarjali svoja stališča.

Pripravil: Horoskop.si

Poglejte si še: