11 znakov prebujanja KUNDALINI energije

Energija kundalini je energija vašega bitja, ki počiva v korenski čakri v spodnjem delu hrbtenice. Prebudi se običajno spontano, ko je človek po več sto življenjih duhovnega zorenja na vseh nivojih na to zares pripravljen.

11 znakov prebujanja KUNDALINI energije (foto: profimedia) profimedia
21. 8. 2022

Prebujane energije

Prebujanje energije se začne s spremembami v živčnem sistemu, zato se lahko simptomi napačno razumejo tudi kot nevrološke težave. A spremembe so znamenje, da se telo zdravi in da skuša doseči ravnovesje (homeostazo) ali povečati energijo.

Občutek ob prebujanju energije je lahko silen in strašljiv, hkrati je tudi prvinski in neverjetno močan. Izkušnja, ko se energija kot zvita kača vzpenja po hrbtenici, lahko vzbuja občutek blaženosti, lahko pa je tudi strašljiva, intenzivna in grozljiva. Naj bo prijetna ali ne, učinek je vedno isti – ko se kundalini prebudi, vaše življenje ne bo nikoli več tako kot prej.

Znamenja sprememb se nizajo pred in med procesom prebujanja in ob spiritualnem prebujanju ter izbruhnejo s popolno transformacijo energije. Simptomi se kažejo v telesnih spremembah, ki nastanejo po spremenjeni miselnosti.

Poglejte si še: Kaj je KUNDALINI ali kačja sila?

Še zanimivost:

Preden se energija aktivira, ljudje navadno sanjajo kače ali boginjo Kundalini.

Seznanite se z znamenji, ki spremljajo prebujanje energije kundalini.

1. Telesne bolečine

Med prebujanjem energije kundalini mnoge mučijo telesne bolečine, nekateri pa izkusijo telesne in energetske simptome. Po telesu se giblje prana ali vitalna energija in čisti psihološke blokade, zato se lahko pojavijo močni neprostovoljni trzaji, vključno s tresenjem, drhtenjem in krči.

Ko voljan tok energije pride do globljih oklepov in blokad, lahko oseba podoživi spomine in čustva, povezana s travmami ali poškodbami. Živčni sistem ne more obvladovati tolikšne notranje energije, kar se kaže na nešteto načinov. Pogosti so mišični tiki, krči, energijski valovi, kroženje električne napetosti, izrazita vročina ali mraz in nekontrolirani gibi, ki se lahko pojavijo tudi med meditacijo, počitkom ali spanjem.

Prebujanje pogosto prinese nenavadno fiziološko dejavnost, na primer močno gibanje energije, ki sprošča telesne strupe. Drugi simptomi so lahko navidezne srčne težave, bolečine v glavi in hrbtenici, prebavne motnje in živčni zapleti.

Pri nekaterih ljudeh se vse dogaja počasi in enakomerno, pri drugih silovito, intenzivno in hitro. 

2. Sindrom kundalini

Prebujanje spremlja mnogo stranskih učinkov, med katerimi je najpogostejši sindrom (tudi psihoza) kundalini. Pojavi se ob vročini ali preveliki energiji jang či, ki se vzpne po hrbtenici do možganov in tam obtiči. Med simptomi so občutek vročine, pritisk v glavi ali srcu, vidne ali slušne halucinacije, paranoja, slaba orientacija, obsesivno razmišljanje in nespečnost. 

Mnogi so bili zaradi takih zapletov hospitalizirani v psihiatričnih klinikah, zdravili (čeprav neuspešno) pa so jih z močnimi zdravili in jim skušali pomagati s psihoterapijo. A ker je vzrok za motnje energetske narave, težave odpravimo tako, da speljemo energijo iz glave do popka ali podplatov. Pomagamo si z zemeljsko energijo, energijo jin in magnetnim poljem, ki privlačijo energijo in jo vlečejo navzdol. Hitrost in učinkovitost je lahko dramatično hitra. 

3. Duhovno čiščenje

Velik izziv za ego je duhovno prebujanje. S seboj prinaša možnost, da presežete podzavestne odzive, pogojene s čustvi in nagoni, ter umaknete ego z osrednjega odra vašega duha. Nobeno presenečenje ni, da tak proces sproži začasno zmedo in neravnovesje. Oseba plava v nerazumljivem čustvenem vrtincu in skuša razčistiti v preteklosti nerazrešena vprašanja.

Čustveni vlakec smrti drvi med občutki od tesnobe in krivde do depresije, skozi sočutje, ljubezen in veselje, kar spremlja tudi občasno hlipanje ali jok.

Naj vas to dogajanje ne prestraši, gre za proces čiščenja. Negativne misli in bolečine se razkrajajo, prej zaklenjena energija pa pometa stare vzorce. Časovnega trajanja se ne da napovedati zaradi različnosti posameznikov, hkrati pa je vsak človek še na drugačni stopnji zavedanja.

Nazadnje boste generalno čiščenje le končali in se premaknili v naslednjo fazo prebujanja, ki je še bolj razsežna in razsvetljena. To je lep, svét zdravilni proces, ki vam dopušča, da ste končno to, kar ste, izpolnjeni v lastni lepoti in ljubezni.

4. Upočasnjeno staranje

Ko se končajo velike spremembe v umu in telesu, začne energija kundalini učinkovito obnavljati telo. Najprej umiri telo, um in dušo, s čimer prepreči, da bi se telo zaradi stresa izčrpalo in staralo. Kundalini postane vodnjak mladosti, na staranje pa vpliva na več načinov, vključno z boljšo prebavo in mirnim spancem.

Ko se vaše telo, um in psiha preselijo na višjo raven, se zviša izločanje melatonina v telesu. Hormon, ki upočasnjuje staranje, krepi tudi imunski sistem in upočasni biološke poškodbe celic, odgovornih za staranje. Melatonin lahko pri starejših izboljša krepčilni spanec, poveča energijo in celo ustavi napredovanje določenih vrst raka. Kakorkoli obrnete, povečano izločanje melatonina na račun energije kundalini je ogromna pridobitev.

5. Višji inteligenčni kvocient

Med prebujanjem energije se bodo aktivirale uspavane možganske žleze. Vsi imamo določeno število mirujočih celic ali neizrabljene dele možganov. Sleherna slika možganov za znanstvene potrebe doslej je namreč pokazala vsaj nekaj spečih celic in nevronov. Prebujanje pa spremeni električne impulze nevronov v teh predelih možganov, kar izboljša motorične sposobnosti, spomin in zbranost.

V tej fazi prebujanja bo prišlo do hemisferične sinhronizacije, tako da bosta leva in desna hemisfera delovali na enaki frekvenci. Možganski hemisferi bosta torej uravnovešeni in bosta med seboj nemoteno komunicirali.

6. Duhovne sposobnosti

Prebujanje energije prinaša tudi močno izboljšane duhovne sposobnosti. Nekateri ljudje lahko pridobijo več znanja, telepatske in zdravilne sposobnosti, izkusijo psihokinezo ter ozavestijo avro. Kundalini med drugim spremeni raven zavesti, kar povzroči višje zavedanje, spontan trans in mistične izkušnje. Glavne duhovne sposobnosti, ki jih lahko pridobite, pa so izrazitejši osnovni intuitivni občutki (vid, sluh, čutenje, znanje). Ko postanete bolj dovzetni za duhovne informacije, boste veliko hitreje napredovali na mentalnem, čustvenem in spiritualnem področju.

Samoumevno se izboljša tudi komunikacija z drugimi in s samim seboj, postali boste bolj odprti za duhovno in jasnovidno razumevanje. Skratka, prebujenje prinaša veliko privlačnih zmožnosti, intenzivnost medsebojnih odnosov pa bo povzdigne psihološko dojemanje.

7. Sočutje in empatija

Višja notranja ozaveščenost vam bo prinesla tudi večje zavedanje vsega okrog vas. Energija, ki se je očistila in ozdravila v spodnjih čakrah, bo prišla do srca. Sočutje, ki ga boste čutili do sebe, boste prenesli še na druge ljudi, hkrati boste dovzetni tudi za trpljenje drugih. Ker bo vaše srce odprto, bodo vsa čustva bolj intenzivna.

V takem stanju boste povsem naravno želeli pomagati drugim. Starodavna resnica o povezanosti vseh bitij ne bo več le misel, ampak bo postala vaše notranje védenje. Znanje se bo z izkušnjami spremenilo v modrost, modrost in sočutje pa vas bosta vodila, da boste pomagalu drugim.

Ko se boste v svojem telesu počutili povsem domače, boste začutili tudi povezavo z materjo Zemljo, ki na vse mogoče načine podpira sleherno življenje. Nič več ne boste obračali oči od krivic in uničevanja okolja.

Kundalini vam bo na tej stopnji ponudila občutek ekstaze, blaženosti in obdobja izrednega veselja, ljubezni, miru in sočutja.

8. Dojemanje nadčutnega

Postali boste bolj ozaveščeni, povezani z notranjimi energijami, intuicijo in notranjo resnico. Ne samo, da se boste bolj zavedali dogodkov v okolju, postali boste bolj občutljivi in uglašeni z notranjimi mislimi, občutki in energijami. Bolj pozorni boste na intuicijo, povezali se boste s svojo dušo, ki je vaš notranji učitelj.

Mnenja drugih ljudi ne bodo več pomembna, saj boste imeli notranji kompas, na katerega se boste stoodstotno zanesli. Lahko se boste sami zdravili, zaradi zavedanja, kaj telo potrebuje, pa se boste naučili kako skrbeti zase.

Večja dojemljivost bo prestopila meje splošno znane resničnosti. Nekateri ljudje izkusijo vidne fenomene, vključno z nadnaravnimi duhovnimi videnji, simboli in entitetami, ali pa pogledajo v preteklost in v minule izkušnje.

9. Spiritualni spolni odnosi

Spolnost je bila že od nastanka človeka najbolj naravna pot za odkrivanje spiritualne povezave z božanskim. Sproščenost, dosežena z orgazmom, in spiritualni stik z božanskim omogočata najgloblje zaupanje in ljubezen, ki jo lahko izkusite. Od tod izvira resnični in trdni notranji mir.

Kundalini vas osvobodi in prežene iz uma vse domneve in sodbe o sebi, vašem partnerju ali spolnem aktu. Na tej stopnji se čutenje razširi do razsvetljene zavesti. To je znamenje resničnega spiritualnega prebujenja, ko lahko s partnerjem ustvarjata trajne skupne trenutke, ko vsak vdih, ki si ga delita, utrdi vajin odnos, poln razsvetljenosti in intime.

Ko odprete svoje srce, razsvetlite svojo zavest in osvobodite dušo, obremenjeno z družbenimi seksualnimi omejitvami, spoznavate eksotično in spiritualno povezavo s partnerjem. To je izkušnja globoke notranje transformacije, ko imate občutek, da boste vsak hip umrli v kozmičnem orgazmu in se znova rodili v zamaknjeni, zdravilni življenjski izkušnji. Ko se aktivira kundalini, boste odkrili moč intimnega preživetja! Energija pretvori bolečino v užitek in bolezen v zdravje. To je ključ, s katerim odklenete vrata do nepojmljive in razsvetljene izkušnje v svojem življenju.

10. Vsesplošno razumevanje

V času, ko se bo energija prebujala in aktivirala, boste doživeli mnogo razsvetljenih izkušenj, neposredne pridobitve prebujanja pa bodo spoznavanje širše resničnosti, izjemna zavest, vizije, žive sanje, razumevanje in sočasni dogodki. Svet boste videli in dojemali drugače, spremenila se bodo vaša stališča in prepričanja.

Zaradi sprememb in drugačnega dojemanja bo narava v vaših očeh odeta v živahne barve, zdelo se vam bo, da čas ne teče, prepoznavali boste vsesplošno povezanost med predmeti in svetom. Ne boste več videli zgolj predmetov, ampak bo svet povezan. Spoznali boste samozdravljenje, čutili valove energije, svetlobne prebliske in še mnogo drugih simptomov energije kundalini.

Skozi vaš um se bo pretakala kozmična energija, ki bo prečistila vaš pogled na sebe in na svet.

11. Namen in usoda

Zadnje znamenje prebujanja je spoznanje, kakšen je namen vaše duše, potem se povežete z usodo. Ko delate na sebi in celite rane iz preteklosti, ko redno čistite telesne energije, ko se povežete s srcem in dušo, ste pripravljeni na usodo.

Na zadnji postaji dobite informacije o namenu in lekcijah vašega življenja. Ko se bo odprla dušna energija, se boste lahko spomnili nekaterih prejšnjih življenj. Spoznali boste, kdo ste, čutili povezavo z božanskim in začeli opravljati tisto, zaradi česar ste tukaj. Morda boste postali učitelj joge, pisatelj, umetnik, morda boste ustanovili neprofitno organizacijo, morda boste čudovit oče ali mama, ali pa se boste posvetili prostovoljskemu delu. Karkoli boste počeli, boste počeli s srcem in se tako povezali z virom. Povzdignili boste svojo dušo in izpolnili svojo usodo.

Ko izpolnjujete svojo usodo, čutite namen svojega življenja, čutite energijo in voljo, da služite svetu in mu naklonite svoje darove. Univerzum to podpira in vam daje možnosti, da pridobljeno znanje in izkušnje delite z drugimi.

Smisel prebujanja ni samo to, da vidite avre ljudi in obvladate ezoterične moči, smisel prebujanja je, da pomagate svetu, da postanete tisto, kar vam je bilo namenjeno, da živite v popolnosti s svojo dušo.

Vir: Spirilution, govori.se