Energija današnjega dneva je zelo dobra in spodbujajoča

Poglejmo si astro opis današnjega dne. 

Energija današnjega dneva je zelo dobra in spodbujajoča (foto: pixabay) pixabay
14. 4. 2021

Sreda, 14. april

Luna "gunca" danes v biku. Sonce ziblje še do ponedeljka v ovnu. Mars pozibava do konca naslednjega tedna v dvojčku, Venera pa se danes (okoli pol devetih zvečer) prestavi v bika, kjer se počuti domače, dobro, sladko in obilja polno. Merkur pa je v procesu nihanja, ker se s Plutonom malce "čudno" gledata, še posebej v petek.

Energija današnjega dneva je zelo dobra, spodbujajoča in marsikomu osvobajajoča. 

Danes je dober dan za podpisovanja pogodb, listin, urejanje uradnih zadev, pa tudi za kakšne dediščine, prodajne oglase, dogovore glede gradbenih del in za delo povezano z nepremičninami (nakupi, prodaje, najemi).

V tem dnevu in tednu lahko na površje priplavajo neke resnice, ki pa niso vsem ravno po godu, ker zakoreninjeno prepričanje bi se še rado držalo iluzij. Mislim, da iluzije ne potrebuje nihče, ali pač, ker iluzija boli manj kot resnica (tako je v glavah prepričanje, a ne na dolgi rok).

Dajajte telesu vitamine, minerale, rudnine, sploh zdaj, ko luna raste in se polni, naj telo in notranji organi zaživijo. Sproti pa prepihajo tudi možgančke, da ne lepijo nase vse povprek. Naše eterično telo si želi lahkotnosti.

Marsikoga ziblje te dni, kot da bi se telo upiralo na nek način. Misli gredo v eno stran, telo pa v drugo. Posledično se lahko pojavijo bolečine v vratu, grlu, glavoboli, pa nekomu tudi desna rama ali noga.

Nič te ne ustavlja, ustavljamo se sami - v umu se oviramo. In kadar se dogajajo kolektivne "bolezni", pomeni, da moramo kot kolektiv odstraniti vzrok, a najprej ga je seveda potrebno ozavestiti in sprejeti. V našem kolektivu je nedvomno občutek varnosti zelo specifičen, ker se za njim skriva strah, ali bomo preživeli - materialno in fizično. Če greš globje, je strah pred bolečino... In še globlje je strah pred resnico. Najgloblje se skriva "nisem dovolj dober, dovolj zaželjen, dovolj pomemben, dovolj samozavesten..." Na površini pa so dejanja, ki kričijo in dopovedujejo - poglejte, da sem ... !

A bi bilo čisto dovolj, da sprejmeš sebe takšnega, kot si, da se pohvališ za neko dejanje, da začutiš radost znotraj sebe, namesto da se primerjaš, da dokazuješ, da dopoveduješ ... Ker zunaj sebe ti bo nekdo zaploskal, a če ne začutiš tiste taprave radosti, uspešnosti in veselja znotraj sebe, je zunanji aplavz zgrešen, ker boš hrepenel po še in še. Notranjost bo vedno nezadovoljena. Zakaj? Zato, ker namesto da navdušuješ sebe, imaš potrebo navdušiti druge in če tega navdušenja ne doživiš, si žalosten, v razočaranju, v bolečini (čustveni ali fizični). Ker z dopovedovanjem in dokazovanjem si v nenehnem izčrpavanju sebe namesto v zadovoljevanju. Si v pričakovanjih, namesto v lastnem navdušenju. Zdaj pa poskusi obrniti te zadeve. Mislim, da je čas za tovrstne transformacije.

Pošiljam vsem skupaj val prijetnih energij in virus, ki se mu reče Ljubezen. Tega ni nikoli preveč in je čisto dovolj, da razpreš roke in se nasmehneš, že s tem sprožiš sebi valovanje dobrega. 

Sonja Šmit

+ vabljeni na 9-tedenski brezplačni program osebnostne rasti z Majo Megla: SMEM BITI SREČEN