Prihaja Merkur v Kozorogu, ki je eden najboljših tranzitov za postavljanje novoletnih zaobljub

Merkur je tisti, ki vpliva na kariero in izobraževanje. 6. decembra Merkur prehaja v znamenje kozoroga, direktno se bo v tej poziciji gibal do 29. decembra. Kljub temu, da so pred vrati prazniki, bo to obdobje, ko lahko na področju dela in izobraževanja dosežete odlične rezultate.

Prihaja Merkur v Kozorogu, ki je eden najboljših tranzitov za postavljanje novoletnih zaobljub (foto: profimedia) profimedia
6. 12. 2022

Vaš um bo močno osredotočen na praktično življenje ter delovanje. Sposobnost zaznavanja oprijemljivih struktur vas bo vodila k ukrepanju, prav tako misli vodijo do namena in končnega rezultata. Uporabite vpliv za izgradnjo novega načrta. Če si močno prizadevate za dosego cilja, poskrbite, da boste v svoj urnik vključili odmore, prijetne stvari in sproščene klepete. Merkur v Kozorogu je eden najboljših tranzitov za postavljanje in ohranjanje uspešnih novoletnih zaobljub.

Pomembno je, da ste v tem času previdni kako komunicirate, kar bo po Merkurju v strelcu, ki je brez dlake na jeziku malce težje izvedljivo. Kljub temu, da boste v več situacijah popolnoma prepričani, da imate prav, dovolite drugim svobodo, da se sami odločijo.

Kozorog je znamenje oprijemljive avtoritete, zato boste po skrbnem premisleku znali podati svoje mnenje, brez zadržkov in brez dodajanja balasta. Prihaja neverjetno potrpljenje ter zmožnost, da se držite ene teme ali zadeve, brez da bi brezglavo bezljali sem ter tja. Poslovite se od praznega klepetanja, saj boste podarili prednost samokontroli in pogovorom, ki so usmerjeni k cilju.

Sposobni boste sprejeti nove ideje in jim dati obliko z uporabo zemeljske perspektive, kar prinaša dobiček. Strukturo, disciplino in red boste postavili na prvo mesto. Ideje ter naloge boste razdeli na obvladljive dele, preden boste sprejeli dokončno odločitev. S kristalno jasno presojo, boste zavračali način razmišljanja, ki se vam bo zdel neresen. Slog komunikacije bo preprost ter precej jedrnat, čeprav si boste za načrtovanje vzeli čas, saj boste prepričani, da je to dobra naložba v prihodnost.

Razmišljanje bo namenjeno razbijanju vzorcev, ki ne služijo več tako kot bi morali. Nekateri izmed vas boste metodični in previdni v svojem pristopu k vsemu kar se bo odvijalo. V svetu kariere ne boste znali sprejeti ne kot odgovor. Z nadpovprečno poslovno žilico in odličnimi organizacijskimi sposobnostmi boste motivirali tudi druge.

Zanesljiv in zaupanja vreden odnos se bo prepletal z noto razdražljive trmoglavosti. Spremljal vas bo občutek, da vas, če boste priznali, da nimate prav lahko označijo za šibko osebnost.

Tokrat se ne boste počutili preobremenjene, tudi če se boste borili s težkimi situacijami. Vse skupaj boste znali dojeti kot izziv in lekcijo, ki vodi k stabilnosti. Zavedali se boste, da so dobre odločitve tiste, ki zahtevajo nekaj premisleka, natančno analizo vseh podatkov in popolno razumevanje situacije. Ob zavedanju, da so naloge odlično opravljanja, se boste počutili samozavestno in ponosno.

Kako bo Merkur vplival na posamezno znamenje? 

Biki, kozorogi in device, delovali boste kot marljiva in odgovorna oseba, ki dosega uspeh z razvojem osebnih sposobnosti in trdnosti. Pomembno vam bo biti realističen ter imeti praktičen in utemeljen pogled. Pozanimali se boste o vsaki podrobnosti, zato vam skoraj ne more spodleteti.

Ovni, dvojčki, vodnarji, strelci in levi, želeli boste biti nekdo, ki je vreden zaupanja in odločen. Prepričani boste, da je življenje v vaših rokah, da ni nikogar, ki bdi nad vami, in nikogar, ki bi vam pomagal ali vas vodil. Posledično se boste naučili biti odgovorni, osredotočeni in disciplinirani ter se popolnoma osredotočiti na tisto, kar je za vas pomembno.

Raki, tehtnice, škorpijoni in ribice, spoznali boste, da ste sposobni delati še več, ter dolgo časa preživeti brez počitka. Ko boste pod velikim pritiskom se lahko preusmerite, vendar v pozitivni smeri. Potrebovali boste umirjeno okolje, v katerem lahko razmišljate in analizirate. Prezirali boste kaos in storili vse, kar lahko, da bi se izognili kakršni koli spremembi, ki je niste pričakovali. Da bi sprejeli najboljšo možno odločitev preverite, če je vse skupaj dovolj oprijemljivo. Pričakovali boste, da bosta vaš čas in trud spoštovana.

Pripravil: Horoskop.si 

Preberite tudi: