Katera so najpametnejša znamenja? Odgovor vas bo morda presenetil

28. 5. 2024
Deli
Najpametnejša znamenja imajo posebne lastnosti. (foto: Shutterstock)
Shutterstock

 Najpametnejša znamenja imajo posebne lastnosti.

Seveda je vsako znamenje "pametno" na svoj način, toda ko govorimo o intelektualnosti, duhovitosti in analitičnih sposobnostih, so to znamenja, ki so po mnenju astrologov na vrhu seznama.

Vodnar

Pokazalo se je, da bi to najbolj nenavadno in najredkejše znamenje v zodiaku lahko bilo tudi najinteligentnejše. Kot pravi Imani Kuinn, strokovnjak za astrologijo in avtor knjige Astrologi SOS, so vodnarji izjemno inteligentni, pa tudi inovativni.

In kot dodaja astrolog in holistični psihiater Kejs Bad, vodnarji napredujejo, kadar lahko uporabijo to individualnost in kreativnost v svojem življenju – zato so pogosto znanstveniki, astronomi, inženirji in v nekaterih primerih celo politiki.

Na kratko, poslušajte vodnarje v svojem življenju – skoraj vedno vedo več od drugih.

Devica

Naslednja na seznamu so device, ki so znane po svoji predanosti detajlom in organizaciji ter so zavezane svojim visokim standardom. In zakaj ne bi imele visokih standardov? Z njihovo mentalno in intelektualno energijo device spadajo med najpametnejše ljudi na svetu.

Njihova pozornost, posvečena detajlom, poganja celotno njihovo osebnost. To je kot njihov modus operandi, način, kako delujejo. Razmišljajte o devicah kot o katalogih informacij ali človeških enciklopedijah, ki neprestano zbirajo podatke.

Za to pa se lahko zahvalijo svojemu planetarnemu vladarju Merkurju. Device so odlični vodje projektov, saj imajo sposobnost izboljšati sistem ali organizacijo in so tudi naravno prilagodljive.

Dvojčka

Dvojčkom vlada Merkur, planet informacij, komunikacij in tehnologije, tako da si zagotovo zaslužijo svoje mesto na tem seznamu. Če so device človeške enciklopedije, ki zbirajo znanje za izboljšanje stvari, enako počnejo tudi dvojčki, vendar z namenom širjenja znanja.

Kot pravi intuitivni astrolog Lumi Pelinku, so dvojčki izjemno intelektualni in želijo videti svet z vseh zornih kotov. Poleg tega so odprti in dovolj vsestranski, da to počnejo na kakovosten način. Prav tako so lahko zelo duhoviti in zabavni ter imajo oster um, zato ne poskušajte niti začeti prepira z njimi.

Strelec

Ti ljudje svobodnega duha morda slovijo kot pustolovski in drzni, vendar jih hkrati povezujemo z višjim izobraževanjem in filozofijo. Strelec namreč vlada deveti hiši, delu zodiakalnega kroga, ki upravlja znanje in modrost.

Čeprav so manj 'mentalni' ali trmasti v intelektualnem smislu (v primerjavi z devico ali dvojčki), se hitro učijo. Radi vidijo širšo sliko ter vedno iščejo modrost, intuicijo in kozmični zakon in red.

Škorpijon

Naslednji je škorpijon, edino vodno znamenje na seznamu, ki izstopa kot 'detektiv' zodiaka. Škorpijoni bodo naredili vse, da bodo odkrili resnico.

Ker jim vlada Pluton (planet transformacije in ponovnega rojstva), škorpijoni želijo odkriti največje skrivnosti sveta. Zaradi tega so odlični raziskovalci in analitiki, vendar so hkrati zelo ustvarjalni, kar jim omogoča, da najdejo nevidne stvari, ki so jih drugi spregledali.

Kozorog

Kozorog je eno najpametnejših znamenj, čeprav morda ni tako hiter kot dvojčki ali inovativen kot vodnar. Zahvaljujoč vladajočemu planetu Saturnu, ki je povezan s strukturo in disciplino, bodo kozorogi storili vse, da uspejo, kar pomeni, da se bodo ob tem naučili veliko stvari.

Kozorogi so prav tako povezani z modrostjo in so lahko precej duhovno razviti kljub svojemu resnemu obnašanju. Opisujejo jih tudi kot poslovne strokovnjake in odlične izvršne direktorje.

Kaj pa ostala znamenja?

Obstaja veliko različnih vrst inteligence in samo zato, ker nekdo ni 'intelektualen' ali zna vsega po malem, ne pomeni, da ni inteligenten.

Zgoraj navedeni znaki imajo običajno prednosti, ki so v skladu s tem, kar štejemo za splošno inteligenco, vendar obstajajo tudi čustvena inteligenca, prostorska inteligenca, glasbena inteligenca in druge, te pa pogosteje najdemo pri znamenjih, ki niso na tem seznamu.

Povzeto po Stil.kurir.rs

Preberite tudi: