Kakšen je OVEN kot partner, sodelavec, prijatelj in starš?

24. 3. 2024
Deli
Kakšen je OVEN kot partner, sodelavec, prijatelj in starš? (foto: profimedia)
profimedia

Preverite, katere lastnosti odlikujejo ovna in kako se ta znajde v različnih odnosih.

Najboljše lastnosti 

Ljudje, rojeni v znamenju ovna, so energični, samostojni in kreativni. Odlično se znajdejo na vodilnih položajih, saj so pošteni, vztrajni, premišljeni, a hkrati drzni. Odlično znajo spodbujati ljudi okoli sebe in jim vlivati samozavest in moč.

Pomanjkljivosti

Po drugi strani pa so ovni lahko izredno tekmovalni. Želijo si biti najboljši in težko prenesejo poraz. Obenem imajo radi svobodo in ne marajo občutka, da jih nekdo kontrolira - zato imajo lahko tudi težave z nadrejenimi.

Oven in kariera

Kot že omenjeno, so ovni rojeni vodje. Z veseljem se lotijo novih projektov in snujejo kreativne ideje. Odlično se znajdejo na področjih, kot so prodaja, zabava, šport in medicina. Kot sodelavci radi priskočijo na pomoč ter sodelavcem vlijejo samozavest.

Oven in prijateljstvo

Ljudje, rojeni v tem znamenju, imajo radi zabavna in dinamična prijateljstva. Radi imajo aktivno obarvana druženja in veliko se smejejo. So iskreni, morda včasih celo preveč direktni, a v sebi ne držijo zamer in se hitro premaknejo naprej. Tudi od drugih pričakujejo iskrenost in ne prenesejo laži. Njihova težava pa je, da se tudi s prijatelji radi tekmujejo in si v družbi želijo biti najboljši.

Oven in družina

Ovni se odlično znajdejo kot starši: imajo veliko energije za igre in najrazličnejše aktivnosti z otroci, saj so nenazadnje tudi sami večni otroci po srcu. Tudi otroku z veseljem priskočijo na pomoč in mu pomagajo pri številnih izzivih. So razumevajoči, zato se otrok ob staršu ovnu počuti varno.

Oven in razmerja

Ljubezen pri ovnih je precej intenzivna: zaljubijo se hitro in močno. Ker pa se hitro naveličajo rutine, potrebujejo dinamično razmerje, kjer se neprestano nekaj dogaja. Niso pretirano romantični, a so zelo vedoželjni in polni energije. Aktivni zmenki, zanimivi hobiji, odkrivanje novih krajev, izleti, šproti... Vse to bo ovne ohranjalo srečne. Pomembno jim je tudi dobro spolno življenje, saj jim vlada Mars, rdeči planet strasti. 

Preberite tudi: