Ujemanje DEVICE z drugimi znamenji

Kako se device ujamejo z drugimi znamenji? 

Ujemanje DEVICE z drugimi znamenji (foto: profimedia) profimedia
6. 1. 2022

Devica in oven

Začetek odnosa med ovnom in devico je naravnost fascinanten. Paziti bosta morala na strast, ki visi v zraku. Devica občuduje ovnovo moč in neodvisnost, njuni medeni tedni so razburljivi s prisotnostjo spolne napetosti. Devica razkriva globine strasti ob predrznem in raziskovalnem ovnu. Razmerje med zemeljsko devico z vladajočim Merkurjem ter ognjenim ovnom, ki mu vlada dobrohotni Mars, je atrakcija, ki spodbuja različnost v medsebojnem odnosu. Oven bo potreboval veliko iznajdljivosti, da zadovolji potrebe device. Ta je izjemno urejena tudi pri hišnih opravilih. Površno ali napol opravljene naloge izzovejo pri devici jezo, ki je začinjena z ostrim jezikom. Oven kritiko težko sprejme, tudi če ugotovi, kdo je odgovoren za vsakodnevno delo.

Devica in bik

Udobje je skupni imenovalec bika in device. Zelo verjetno, da njune energije določajo ljubezen na prvi pogled. Bik uživa v druženju s praktično in trdno osebo, kot je devica, čeprav je njen občasni perfekcionizem lahko moteč. Oba pripadnika Zemlje druži veliko skupnega. Bik, ki mu vlada Venera, skrbno spremlja izdatke, kar ugaja varčni devici, ki ji vlada Merkur. Tudi ob bikovi želji po večji porabi za luksuzne predmete mu devica priskoči na pomoč v smislu ekonomičnosti. V zameno pokaže bik svojo vrednoto, da zmore občasno uživati v malih stvareh. Oba sta blagoslovljena s pametjo, iznajdljivostjo in praktičnostjo. Vse našteto jima omogoča odlično skupno prihodnost.

Devica in dvojčka

Dvojček in devica se privlačita zaradi skupnih interesov in veliko intelektualnih idej. Močno čutita in razumeta stisko drug drugega, kar izkoristita za tolažbo in oporo, vsaj na začetku zveze. Razumevajoča devica se trudi razumeti spremenljivo dvojčkovo naravo. Čez čas se izkaže, da je dvojček preveč nemiren in razigran za zahtevno in kritično devico. Njuna zveza lahko obstane, ko osvojita posebnosti drug drugega. Obema vlada spremenljivi Merkur, ki prinaša potrebo po komunikaciji in razumu. Njuno razmerje je dinamično, potencialno produktivno, hkrati pa zahteva veliko medsebojnega prilaganja, spoštovanja in odrekanja za uspelo zvezo. Zaradi različnih pogledov in pomanjkanja harmonije njuna zveza zahteva obilo vloženega truda za nadaljnje skupno partnerstvo.

Devica in rak

Rak in devica si zelo pripadata in sta za skupaj, kot so rokavice in roka. Imata spoštljiv odnos, brez večjih razlik in bojev za oblast. Dobro sodelujeta v obojestransko korist, zato uspešno dosegata skupne cilje in njune sanje lahko velikokrat postanejo realnost. Dopolnjujeta se pri skupnih romantičnih trenutkih in imata dobre poslovne odnose. Rak je zelo očarljiv, topel, pravičen in tesno trajno navezan na prijatelje in ljubljene osebe. Tako devico kot raka privlačita lepo okolje in predvsem lep in urejen dom. Devica hoče v svojem okolju imeti red in sterilno higieno. Ima močno razvit govorniški talent, ki ga uporablja v svojo korist. Rak pa kot vodno znamenje najde pot skozi vsako odprtino. V odnosu z devico je precej zaščitniški in ljubosumen, čeprav bolj zaradi negotovosti kot hrepenenja in oblasti. Odličen par v ljubezni, skupaj sta lahko uspešna in srečna.

Devica in lev

Lev je dostojanstvena pojava kralja živali, oznaka najvišje oblasti. Njegov vladar je Sonce, ki mu daje moč, energijo in samozavest. Njemu pravo nasprotje je devica, ki je zaprta, nagnjena h kopičenju dobrin, pikolovska in velikokrat hrepeni po popolnosti. Device ljubijo hvalo, alergične so na vsakršno kritiko in si ljubosumno prilaščajo središče pozornosti, s čimer lahko leva popolnoma ogrožajo v poglavarski funkciji. Po drugi strani lahko devica v razmerju z levom s svojim pretiranim razmišljanjem in analiziranjem povzroči veliko nesporazumov in napetosti. Edini način, da lahko skupaj funkcionirata, je spoštovanje medsebojnih razlik. V nasprotnem primeru bo kralj živali kmalu pobegnil v drugo lovišče.

Devica in devica

Odnos med dvema devicama je sproščen in osrečujoč, kar pritegne medsebojno pozornost obeh. Vzpostavita uspešno poslovno sodelovanje in dobre medsebojne odnose brez večjih sporov. Ker sta obe devici spremenljivega značaja, spretni sogovornici, vljudni, obzirni, z nasmeškom in izostrenim občutkom za odkrivanje in izkoriščanje dobrih priložnosti. Spajata se v super ustvarjalno osebo s prirojeno raziskovalno nadarjenostjo. Med njima se velikokrat pojavi tekmovanje za oblast in vodenje skupne igre. Skupaj sta lahko prijateljski, srečni in uravnovešeni. Povezuje ju ogenj strasti, zaupanje in medsebojno razumevanje. Zanesljivo uspešen par z zmerno toleranco. Čeprav ni vedno iskric in prave motivacije, lahko uspešno dosegata cilje brez spodbudnih vplivov.

Devica in tehtnica

Devica in tehtnica sta lahko čudoviti in harmonično igrata skupaj le pod pogojem, če je to želja obeh. Treba je vložiti veliko truda predvsem za začetek. Devici vlada nestalni Merkur, ki lahko na prvi pogled povzroča nekaj zadržanosti. Nagnjene so h kopičenju dobrin, privržene načelom, pravilom in točnosti. Vpliv elementa zemlje zagotavlja devici vestnost, učinkovitost in previdnost pri opravljanju zadanih nalog. Slovijo po delavnosti in raziskovalnem duhu. Tehtnica je vselej pripravljena na odprto in iskreno komunikacijo v nasprotju z devico, ki velikokrat poskuša obračati besede sebi v prid. V odnosu sta si devica in tehtnica velikokrat precej različni, zato se lahko med njima vzpostavi veliko nezanimanja.

Devica in škorpijon

Pridih romantičnosti in strasti med devico in škorpijonom je obojestranski interes. Škorpijon ima erotično naravo in skrivnostna devica mu je velik izziv. S poti strasti preideta v zaveznika. Vodni škorpijon se z zemeljsko devico dobro ujame, kar je odlično izhodišče za poslovno sodelovanje. Oba sta previdna pri izražanju svojih čustev, a z veliko pogovora zmoreta. Škorpijon je globoko bitje, ki uživa v zasebnosti in v skrivnostih, njegova vladarja sta Mars, ki je pripravljen na izzive, ter Pluton, gospodar podzemlja. Njun partnerski odnos zahteva pogovor in dogovor, če so cilji jasni, skupaj zmoreta veliko. Škorpijon prevzame vodilno vlogo in zagotavlja stabilnost. Devica pa za skupno dobro prispeva iz ozadja. Ljubosumen, posesiven, a goreč ljubimec naj ne dovoli, da vulkan strasti izbruhne v jezo, ker to ni slog device. Ob sprotnem reševanju konfliktov delujeta usklajeno tako zasebno kot tudi poslovno. Njuna zveza je dolgoročno kot lepa glasba, ki ima vselej poslušalca.

Devica in strelec

Diskriminatorna devica v partnerstvu s strelcem prinaša različne poglede na odnos, kljub ogromni razliki je lahko njuna spolna privlačnost močna. Strelec orje ledino, raziskuje neznano, medtem ko devica raje analizira in izraža. Devica je perfekcionistka in želi zmesti strelca s svojo popolnostjo. Vendar z inteligentno komunikacijo in medsebojnim spoštovanjem njun odnos ne zaide v težave. Vladar device je Merkur, vladar strelca pa Jupiter. Energiji se dopolnjujeta in na željo strelca, ki zmore opominjati devico, je njuna zveza polna izzivov in se ne ohladi prav kmalu. Dinamičen in potencialno produktiven odnos je lahko tudi zelo napet in terja veliko strelčeve strpnosti. Za uspešno zvezo se bosta morala zelo potruditi in vložiti ogromno pozitivne energije, v nasprotnem primeru bosta deležna večjih konfliktov in napetosti.

Devica in kozorog

Devica in kozorog lahko ustvarita spevno melodijo, če se odločita in združita moči, ki jih vložita v skupnost. Običajno je to združljiva kombinacija. Kljub temu obe znamenji potrebujeta čas pri izbiri spremljevalca in si ga tudi vzameta, zato lahko traja nekaj časa, da razmerje zaživi. Zgovorni Merkur vlada komunikativni devici, ki uživa ugled za predrznost v umetnosti ljubezni, kar je razveseljiva novica za kozoroga, čigar vladar je Saturn. Nekoliko otežuje dejstvo, da je devica močna besedno, pri zbiranju in širjenju informacij in pozorna na detajle. Partner kozorog naj ne tvega, da pozabi npr. na njuno obletnico. Kot partnerja delujeta spontano in složno, za kar sta nagrajena z dolgotrajno skupno potjo, z odličnim odnosom in zavidljivimi dosežki. Skupaj zmoreta vedno več in celo nemogoče.

Devica in vodnar

Vodnar z bogatimi izkušnjami po vsem svetu težko sprejme, da bi se ustalil samo z eno osebo. Nasprotno pa zemeljska devica goji visoka pričakovanja po posebni in popolni osebi. Morda ti dve znamenji ne tvorita najboljše kombinacije za romantično razmerje, nedvomno je lahko odlična priložnost za srečanje njunih umov. Intelektualni vodnar, varovanec temperamentnega Saturna in Urana, polnega idealov, živi v svetu idej in vidi neskončne možnosti s pogledom daleč v prihodnost. Na drugi strani Devica pod okriljem Merkurja, ki vse analizira in ji izražanje ne povzroča težav, slavi kot perfekcionist, ima ugled za predrznost, močno potrebo po osebnih dosežkih in finančni varnosti. V sam odnos vstopa počasi, ker hrepeni po trajnosti. Ta kombinacija je ena od težjih.

Devica in ribi

Ribi in devica sta zadosten dokaz, da se kdaj pa kdaj nasprotja tudi privlačijo. Čutnost in velikodušnost ribe lahko odreši devico pretirano težkega in monotonega dela, medtem ko zanesljive umske sposobnosti device dajejo sicer preveč zaupljivi ribici več odločnosti in previdnosti. Devica je zadržano in analitično znamenje, ribica pa ne zna skrivati svojih čustev, je tudi velikokrat sanjaška in v svojem svetu domišljije. Običajno se riba hitreje pomiri in vzpostavi notranje ravnovesje, brez zamere. V njunem odnosu obstaja magnet, ki ga ni mogoče zanikati, ali pa močna sila, ki ju odbija. To je lahko zelo zahtevna kombinacija, saj predstavlja dve nasprotji, ki se sicer lahko ujemata, če vzpostavita veliko prilagodljivosti in kompromisov. Spremljajoči prepiri in tekmovalnost niso ravno dobra iztočnica za uspeh skupne zveze.